Путин: Можем да воюваме в Украйна още дълго време

Засега Москва не вижда необходимост да мобилизира допълнително войници
Обновена: 8 дек 2022 18:41 | 8 дек 2022 18:40, Йоана Цонева
253
Путин: Можем да воюваме в Украйна още дълго време
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин заяви, че армията му може да се сражава в Украйна още дълго време, но засега не вижда необходимост да мобилизира допълнително войници, предаде "Ройтерс".

"Що се отнася до продължителността на специалната военна операция, разбира се, това може да бъде дълъг процес", каза Путин, използвайки предпочитания от него термин за обозначаване на руската инвазия, която продължава вече десети месец.

Но той заяви, че "няма смисъл" от втори кръг на мобилизация на този етап, след като през септември и октомври бяха призовани 300 000 резервисти.

Путин заяви, че от този брой 150 000 души вече са разположени в Украйна. От тях 77 000 са в бойни части, а останалите изпълняват отбранителни функции, каза той.

Още по темата
Путин говори по време на излъчваната по телевизията годишна сесия на своя Съвет по правата на човека, на която се оплака, че западните правозащитни организации гледат на Русия като на "второкласна държава, която изобщо няма право да съществува".

"Ето с какво се занимаваме", каза Путин. "От наша страна може да има само един отговор - последователна борба за нашите национални интереси. Ние ще направим точно това. И нека никой не разчита на нищо друго".

Той продължи: "Да, ние ще направим това по различни начини и с различни средства. На първо място, разбира се, ще се съсредоточим върху мирните средства, но ако не остане нищо друго, ще се защитаваме с всички средства, с които разполагаме."

Путин реагира на коментарите на член на Съвета по правата на човека, който заяви, че украинските сили обстрелват жилищни райони в контролираната от Русия Донецка област.

Украйна понесе тежки загуби сред цивилното население по време на войната. Русия отрича да е насочена срещу цивилни граждани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


253
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
7
 
2
 
! Отговори
Путин преди 1 година
Е пич!
117
3
 
4
 
! Отговори
До 132 преди 1 година
Да, защото в България никой не изчезва безследно..
116
3
 
4
 
! Отговори
До 126 преди 1 година
Не пишеше го в немската преса..Тагесшау..Арабите даже съкратиха производството на нефт! Те мразят САЩ и марионетките им..
115
5
 
9
 
! Отговори
Мужик преди 1 година
Ха ха ха, и на това ако му казвате война, да се барикадираш зад оградата на съседите и да фърляш камъни по прозорците за да му е студено. Верно си е специална операция но не военна а хулиганска.
114
9
 
4
 
! Отговори
Путин преди 1 година
Е много по здрав, интелигентен, компетентен от Байдън!
113
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А,ама и Путин ли воюва? Аз мислех че е в бункера.
112
7
 
7
 
! Отговори
До 126 преди 1 година
Коя страна напичаш демократична бре? България?? Я виж изборите тука каква смешка са, никай не гласува вече защото няма смисъл! Тие не сме даже суверенна държава пък какво остава за демократична! Никоя държава в ЕС не е!!
111
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"На Байдън и Шолц им показаха среден пръст от Сауди Арабия, Катар и Емиратите!!" - Хаха. Това в кой руски сайт го прочетохте? Сигурно там пише и че Байдън моли за милост на колене пред Путин?
110
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много е лесно да живееш в достатъчно демократична страна и да харесваш от разстояние авторитарното управление в друга. Путинофилите в БГ не се сещат, че ако тук имаше такова управление като в Русия всички те щяха да са в затвора както всички противници на властта в Русия са или в затвора или в емиграция.
109
0
 
13
 
! Отговори
Но 118 преди 1 година
Всеки народ заслужава управляващите си и съдбата си! Както русия, така и България да!!
108
8
 
5
 
! Отговори
До 120 преди 1 година
Да, но и другите държави с газ и нефт от ОПЕК не искат да търгуват с арогантната Европейска американска колония! На Байдън и Шолц им показаха среден пръст от Сауди Арабия, Катар и Емиратите!!
107
6
 
12
 
! Отговори
Светлов преди 1 година
За негово имперско владичество е по-важно да има много убити,много разрушения,много нещастия,много загуби на украинците и изобщо да ги ликвидира като народ ?! Може ли такова чудовище да се нарече човек ?!?!?!
106
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"А от Русия светът очаква и нефт, и газ, и уран и какво ли още не." - Не само в Русия има такива неща. А и света вече върви по пътч на все по-малко използване на нефт и газ. Даже и разработиките за теромядрени реактори на ЕС и Япония ще изпратят и урана в миналото. Само Русия още стои в 20ти век.
105
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На Европа ще и свърши ПЪрВО тока, газа и храната, преди на Русия да и свършат парите! Ние губиме!
104
3
 
7
 
! Отговори
Голем преди 1 година
До Кой е най нисък?Руските жужета - най-големите жужета!
103
1
 
5
 
! Отговори
От САЩ с любов преди 1 година
Тук Путин има по висок рейтинг на популярност от Байдън..сакво повече да кажа!
102
3
 
2
 
! Отговори
До 113 преди 1 година
Да! Те са избрали Путин и подкрепят политиката ме след като не го свалят! Аз нямам храво да участвам в изборите в САЩ, нашият колониален господар!
101
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Парите са само тоалетна хартия, ако нямаш ток, вода и храна!! Питайте Украйна!
100
7
 
3
 
! Отговори
До 108 преди 1 година
Това са наемници, те са доброволно там! А нас никой не ни пита далише се бием в икономическата война на санкции срещу Русия до последния лев и евро!! Само защото господаря САЩ казва ме трябва!
99
9
 
4
 
! Отговори
Кой ще издържи преди 1 година
До Анонимен 100: "Русия е с БВП по-малко от това на Италия"? Кой го е грижа за Италия? Какво получава световната икономика от нея? А от Русия светът очаква и нефт, и газ, и уран и какво ли още не. БВП-то не е всичко. А с каквото се е заел Путин, никога не се е провалял.