Путин: Продължаваме с боевете въпреки западните критики

По думите му Украйна първа е нападнала важна инфраструктура
9 дек 2022 11:12, Нели Христова
152
Путин: Продължаваме с боевете въпреки западните критики
Снимка: БГНЕС

Москва обяви, че от президента на Украйна зависи да прекрати военния конфликт в страната. От Кремъл отново подчертават, че Киев продължава да отхвърля руските условия да признае Крим и окупираните територии.

На церемония в Москва Владимир Путин обеща да продължи с боевете въпреки западните критики. И потвърди, че Русия нанася целенасочени удари по украинската енергийна инфраструктура, които били предизвикани, съобщава Нова тв.

„В момента се вдига много шум около нашите атаки срещу енергийната инфраструктура на съседната държава. Да, правим го. Но кой го започна? Кой удари Кримския мост? Кой взриви електропроводите от АЕЦ Курск? Кой не доставя вода на Донецк? Недоставянето на вода на град с повече от един милион души е акт на геноцид. Никой никога не е казал и дума за това. Пълна тишина. Но щом помръднем и направим нещо в отговор - те крещят към цялата вселена. Това няма да попречи на нашите бойни мисии”, каза Путин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна да обяви военна операция в границите на измислената руска федерация, завлядяла толкова много народи и техните земи. Време е за великото освобождение на народите. Всеки народ трябва да управлява сам себе си и земуте му да бъдат свободни.
5
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руските войски удариха местата за съсредоточаване на ВСУ в Запселие, Кондратовка и Сосновка,Сумска област.В района на Харков руските части атакуват вражески позиции в Огурцово,Старица и Стрелечя.В Старобелско направление ВС на РФ бяха поразиха струпвания на зомби нацита и бронирана техника на украински формирования в Торски, Невски, Стелмаховка и Синковка.В Бахмутско(Артемовско)направление руските ракетни сили и артилерия атакуваха местата за съсредоточаване на ВСУ в Бахмут, Соледар, Верхнекаменски и Веселое.
4
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На юг от Бахмут, щурмови действия от страната на Опитное. Опит за пробив в източните покрайнини на града. Близо до Соледар, атака в района на Бахмутски и Яковлевка.Настъпление на руските войски при Луганск Белогоровка. На север, в района на Краснопоповка и Площанка, се водят насрещни боеве.На север руските войски атакуват в посока Стелмаховка.
3
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В запорожското направление украинската армия нанесе ракетен удар по Токмак.Там има военно летище на руските въздушно-космически сили.На Донецкия фронт руската армия отново атакува в района на Новомихайловка. Продължава щурмът на укрепения район на ВСУ в Маринка.На север от Горловка,атака в посока Дружба на участък от местната магистрала.
2
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С терориста Путин е свършено, и той го знае. Остават му няколко месеца.
1
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ВСУ извършиха няколко неуспешни атаки в посока Спорни и Берестовое, като загубиха повече от 50 зомбита,три бронирани машини и два пикапа. Продължават и боевете за Водяное, Первомайское и Невелское.Руската армия отблъсна всички атаки на ВСУ срещу позициите им в района на Николски ДНР. С подкрепата на артилерия зомби нацитата бяха изтласкани на първоначалните си позиции с големи загуби в числен състав и техника.