Главата на рибата се е вмирисала, руски офицери недоволни от Путин

Руската армия се нуждаела от реформа и прием на компетентни хора
232
Главата на рибата се е вмирисала, руски офицери недоволни от Путин
Снимка: БГНЕС

Някои руски офицери, които се бият в Украйна, са недоволни от висшите военни лидери и от президента Владимир Путин заради лошото водене на войната, каза влиятелен руски блогър националист, след като посети района на конфликта, предаде Ройтерс.

Още по темата

Според Игор Гиркин, националист и бивш офицер от ФСБ, който помогна на Русия да анексира Крим през 2014 г. и след това организира проруски милиции в Източна Украйна, има известно недоволство от висшето руско ръководство.

В остро 90-минутно видео, където анализира как Русия ръководи войната, Гиркин каза, че "главата на рибата напълно се е вмирисала", и руската армия се нуждае от реформа и прием на компетентни хора, които биха могли да водят успешна военна кампания.

Някои от средните чинове в армията, каза Гиркин, са изразили открито недоволството си от министъра на отбраната Сергей Шойгу и дори от Путин.

„Не съм само аз, хората въобще не са слепи и глухи: хората от средно ниво там дори не крият възгледите си, които, как да го кажа, не са напълно ласкателни за президента или министъра на отбраната“, каза Гиркин.

Министерството на отбраната на Русия не коментира коментарите на Гиркин, критикувал многократно Шойгу, близък съюзник на Путин, заради пораженията на бойното поле, които Русия претърпя във войната.

В съвременна Русия директната публична критика на Путин е рядкост, въпреки че блогърите националисти са откровени за начина на воденето на войната, особено за тежките руски поражения в Харковска област в Украйна през септември.

Гиркин беше осъден задочно от холандски съдии за убийство за ролята му в свалянето на полет MH17 над Украйна през 2014 г., когато загинаха 298 пътници и екипаж. Русия, която многократно отрече да е свалила самолета, отхвърли присъдата, припомня Ройтерс./БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


232
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
16
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русофилите са като Путин.Некомпетентни, подли, злостни,страхливи,нагли джуджета.Затовя Русия , която иначе прилична страна ,ще загуби .И ще губи , докато монголоидната управа не бъде свалена от власт
19
12
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аре стига вече. Излагате се глобално. А от Байдън и урсула всички супер доволни и задоволени. Вече е супел комично
18
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин не е военен .Путин е офицер от КГБ Може да праща наемни убийци Да злослови и ***.Фа плете интриги и да предава сънародниците си Но да води военни действия е абсурд.Гитлер също се е намирал в решенията на генералите.Релението за отклоняване германските войски посока Сталинград е негова стратегическа грешка Сега , комунистическа Русия да я нямаше.
17
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дедо Йоцо първом да прогледа, после да пише гл.упости.
16
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки ден, вместо да пишете за проблемите в България, пускате маетериали за "оборот". Всеки ден трябва да пишвте какво става в наводнените села в Карлпвско!!!! Показателсмо е за нивото на държавата. Колко време , усилия и средства отделят партийците, властите и медиите да ни убеждават за оръжията за Украйна и колко за трягедиите у ннас!
15
6
 
14
 
! Отговори
Дедо Йоцо преди 1 година
За хейта на игор стрелков знаем всички. Замалко да иде да се бие, даже се облече и се снима, ама хороскопът му не бил добър и предпочете да поства яростни критики от бункера си в Луганск. Вероятно когато руската армия стигне до Лвов, а бежанците в ес чукнат 20 млн, тогава ще има още недоволство от него и подобни...
14
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До пришълеца Не думай ве? Тоя прави сееекс с кобура на кръста! Пълен ПСИ ХО ПАТ!
13
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Главната вина , че Германия загуби войната в Русия е на Хитлер И сега Путин носи вината за провала и пълния крах на руската агресия в Украйна.Хитлвр е взимал еднолични решения в противоречие на германските генерали които са го предупреждавали По подобие и фашиста Путин ще уволнява и наказва руските генерали.Няма как ченге , интригант и подлец да води стратегия и да се произнася по военни теми.
12
9
 
9
 
! Отговори
Валерiй Береза преди 1 година
Обикновен военнопрестъпник, ХААГА те очаква!
11
9
 
5
 
! Отговори
?!? преди 1 година
Тоя на снимката се събуди и тази сутрин, за разлика на много войници! Утре може да е по добър ден!
10
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русофилите преди да пишат несвързани глупости тук в защита на фашистка Русия и башибозука и да изгледат няколко клипа с този Гиркин.
9
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Руската гнилоч "Азиястан трябва да се отдели от Европа с 20метрова бетонна стена а отгоре метър бодлива тел по ,която тече ток!" ----- хахаха, спокойно, скоро ще се случи.. но тези, които стената ще държи на страна ще са вмирасаните и гладни еко-зелени-либерал-жей "европейци". Идва един нов свят, управляван от държавите с реални суровини и производство... каквито не са нито европа, нито империята на злото.
8
12
 
25
 
! Отговори
Баптизмов преди 1 година
Жужи се обосра тотално и фатално. Накисна 140 млн. в септичната яма до очите, а по голямата част от тях все още са доволни. Ще видим догодина като ги изпере хипер инфалцията дали все още ще се кефят. Не виждам родни ватняци да емигрират към мамаша раша, сигурно се надяват путин да ги освободи тук, но това са надежди говежди.
7
18
 
31
 
! Отговори
днес преди 1 година
Стига сте показвали грозната мутра на този дърт и плешив, бункерен фашист!
6
28
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заменете "путин" и "русия" с "ковид", а "война" с "епидемие" и веднага получавате дежа вю от преди 2 години. Ето така работи кравааарската пропагандна машина!
5
14
 
17
 
! Отговори
Сър Пичук преди 1 година
Рано сутрин всички *** на амбразурата да пазят бункерния хобит. Подкрепят народ, който държи мумия умряла от сифилис на показ.
4
20
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Некой ден Бая ЧЕ ви посинеят главите от туппппаници и кьотттек за тия платени статттийки.... Дано да е по скоро
3
10
 
24
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 1 година
Крепостните селяни няма да се наддигнат срещу бащицата-царь. Това им е в гените, кокто на нас робската психика ... за жалост
2
20
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хахахаха, няма как първата новина понеделник сутрин да не е кравааарска пропаганда
1
6
 
1
 
! Отговори
пришълеца преди 1 година
Прави секс с жени, момичета:))))ритуала на звяра:)))