Кремъл: САЩ водят непряка война с Русия до последния украинец

Вашингтон и Киев останали глухи за опасенията на Русия
22 дек 2022 14:49, Нели Христова
160
Кремъл: САЩ водят непряка война с Русия до последния украинец
Снимка: БГНЕС

Вашингтон и Киев са останали глухи за опасенията на Русия след историческото посещение на украинския президент Володимир Зеленски в САЩ, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от АФП.

"Със съжаление можем да кажем, че досега нито президентът Байдън, нито президентът Зеленски са казали дори няколко думи, които биха могли да се възприемат като потенциална готовност да се вслушат в опасенията на Русия", каза той.

"Не се чу нито една дума, с която Зеленски да бъде предупреден срещу продължаващия обстрел на жилищни сгради в градове и села в Донбас, и нямаше реални призиви за мир", заяви Песков.

"Това навежда на мисълта, че Съединените щати продължават линията си на де факто водене на непряка война с Русия до последния украинец", добави той.

Зеленски бе посрещнат като герой по време на светкавичното си пътуване до Вашингтон, където президентът на САЩ Джо Байдън се ангажира с военни доставки на стойност близо 1,8 млрд. долара. Новият пакет помощ за Украйна включва и зенитно-ракетни комплекси „Пейтриът“ за осигуряване на противовъздушната отбраната на страната.

Часове преди посещението на Зеленски руският президент Владимир Путин заяви, че през следващата година Москва ще продължи да развива военния си потенциал и бойната готовност на ядрените си сили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
и 33 г с БГ
7
13
 
16
 
! Отговори
Е? преди 1 година
А украинците взеха да привършват,че се налага полски наемници да пускат в месомелачката...
6
8
 
12
 
! Отговори
Cartman1912 преди 1 година
Руснаците все се обясняват все едно те нямат нищо общо със започването на войната. Все едно ако утре се изтеглят войната няма да спре. Тя започнаха и те я продължават тази война. Това, че повтарят лъжи до безкрай не променя фактите.
5
18
 
12
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Вече е ясно че заради продажниците и фашисти в Киев, всички ще страдаме дълго.
4
5
 
12
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Другарюуууууууу...Хората сега мислят за подаръци, среща с приятели, приятни мигове със семействата. Свети празници идат! Само вие ВИЕТЕ за убийства, войни и мизерия! Бог да ви прости!!!
3
6
 
15
 
! Отговори
смях преди 1 година
И кво, да ви подарят и Украйна освен, както ви подариха Крим. То е много лесно все да биете слабите и да се правите на големци. Като искате война, ще я получите. Радвайте се, че още не сме им пратили самолети, танкове и кораби. Не че му пука на Песков, неговте хора живеят в Париж или Лондон
2
13
 
13
 
! Отговори
Злодимир Кретенски преди 1 година
Като герой? Скъсаха го от подигравки в какъв вид се появил пред васала си! Некъв немит укропитек миришещ на трева....
1
13
 
16
 
! Отговори
Реално погледнато преди 1 година
Екипировката -натовска, бронетехниката -натовска, ПВО-то -натовско, ракетите -натовски, мунициите -натовски, спътниковото разузнаване -натовско, навигацията -натовска,парите -натовски, командването -натовско....само смъртниците - украински! И НАТО не било във война с Русия! СТИГА БЕ!