Зеленски: Ситуацията на фронта е тежка и мъчителна

9 милиона украинци са без ток
Обновена: 27 дек 2022 10:31 | 27 дек 2022 08:26, Камелия Цветанова
282
Зеленски: Ситуацията на фронта е тежка и мъчителна
Снимка: БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски каза днес, че ситуацията на фронта в Донецка област е "тежка и мъчителна" и изисква да бъде посрещната с цялата "сила и концентрация" от страна на държавата, предаде БТА като се позова на Ройтерс.

"На първо място, за положението на фронта. Бахмут, Кременная и други райони в Донбас изискват максимална сила и концентрация", каза Зеленски в ежедневното си видеообръщение.

"Ситуацията там е тежка и мъчителна. Окупаторите разгръщат всички ресурси, с които разполагат, а те разполагат със значителни ресурси, за да постигнат известен напредък", каза украинският президент.

Зеленски допълни, че продължават прекъсванията на електрозахранването, а в момента почти 9 милиона души в Украйна са без ток.

Украинският министър на енергетиката Херман Халушченко предупреди, че Русия може да използва ракети, включително крилати, за широкомащабна атака в Новогодишната нощ, предаде ДПА.

"Руснаците не са се отказали от атаки срещу енергийната ни мрежа" каза министърът пред украинската телевизия и добави: "И щом извършват атаки на определени дати, Новата година може да бъде една от тези дати, когато те ще опитат да повредят енергийната ни мрежа".

В момента се работи за бързото възстановяване на енергийната мрежа на Украйна, за да се даде възможност на украинците спокойно да посрещнат Новата година, но това ще стане възможно само ако не последват нови руски въздушни удари, каза министърът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


282
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
222
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не са починали хората от СИВ. Има ги, помнете ги, те ви създали. И мигар сега да е толкова силна американската пропаганда в страната ни, има живи. Не си мислете, аз съм в Испания, пращам ти 200 евро за лекарства, не, родителя ти умира, ти гледаш бъдещето ти на децата си, да, така трябва да е, но деца български, да бъдете все повече и повече, върнете се в Родината, имаме нужда от Вас!
221
6
 
5
 
! Отговори
Психиатър преди 1 година
До Анонимен Русофилите пишещи тук срещу народа на Украйна са жалки, неудачници и комплексapи..."- 3х1 от жълтите, 2х2 от сините, 20 минутна енергична разходка в градинката "Слава Украини" пред диспансера. При нощно напикаване, 2 дена без реч на Зеленски.
220
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Единствения изход за Украйна е да стане част от Руската Федерация. Така поне ще спаси народа си, а и Русия ще я възстанови.
219
5
 
8
 
! Отговори
Мухаха преди 1 година
Байдън обеща мъчителна и тежка съдба за воюващите в Украйна .... Явно е имал предвид не само руснаците а и украинците . На комика Зелененейски какво да му е ? Доказах милиардер в САЩ с няколко имота .. яхти... и акции в няколко големи американски компании... Осигурен до края на живота си ... или поне докато еврейските му господари решат .
218
3
 
14
 
! Отговори
Shark преди 1 година
Когато ставаш слуга на чужди интереси ситуацията ти винаги е тежка и мъчителна. По един или друг начин.
217
3
 
8
 
! Отговори
Светнат преди 1 година
Споко дрога, нови удари ще има. Забелязва се любопитна последователност в действията на Русия. След удар по енергийната мрежа изчакват няколко дни да я възстановят за да я ударят отново.
216
5
 
8
 
! Отговори
Кьорчо Кьоравия преди 1 година
Дори аз виждам ,че ситуацията в цяла окрайна е тежка и трагична а не само на фронта .... Ти , из*чадие юдейско , ти ще си платиш много скоро за злините които направи ....
215
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски не реви, сам си продаде държавата. Сега ще жънеш това което си посял.
214
0
 
10
 
! Отговори
EVGENI преди 1 година
Пожелавам на всеки които рекламира хазарт да зъне дълбоко в блатото на комара да загуби всичко и да натрупа борчове за поколения
213
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
украйна свърши........
212
6
 
18
 
! Отговори
Дреме му преди 1 година
Как ли още не се е удавил този човек насън в кръвта на хилядите войници, които изпраща всеки ден на сигурна смърт в месомелачката край Бахмут.
211
11
 
21
 
! Отговори
И само ме снимат преди 1 година
Зеления вереин един ден ще го съди украински трибунал за това, че погуби 1 млн. украински мъже, прокуди 10 млн. в чужбина и загуби 30% от територията вместо да договори мира още преди войната. Тогава нищо от сегашното нямаше да се случи! Хитро, но подло е да се правиш на мъж, а да пращаш други да умират за твоя келешлък.
210
1
 
7
 
! Отговори
Гопод преди 1 година
се пише Господ и е с главна буква, а в думата "раз'трелят" си изтървал едно 'с'. Аман от неграмотни тролейбуси. Отде ви копат таквиз интелектвалци!?
209
4
 
16
 
! Отговори
До Надежда умря преди 1 година
Не познаваш американците. Когато не говорят нищо лошо за тебе и те тупат по рамото, внимавай да не ти изхвърчи главата.
208
7
 
9
 
! Отговори
Надежда умря..... преди 1 година
До Сблъсък Ахахаххаа. Бой между пияни руски блатници и ЛГБТИ третополови натовски войничета . Кой ли ще победи? Ама ти да не си предозирал с пропагандата ? САЩ и Русия НЕ СА ПРЕКЪСВАЛИ търговските и политическите си отношения ... все още работят по съвместни космически проекти ... и въпреки тоновете оръжие за Украйна САЩ НЕ СА КАЗАЛИ ЕДНА ЛОША ДУМА ЗА ПУТИН ..... А и още нещо . РУСИЯ НЕ Е В АМЕРИКАНСКИЯ СПИСЪК С ДЪРЖАВИ ПОДКРЕПЯЩИ ТЕРОРИЗМА .... САЩ отказват да я включат там .... Що ли тъй ?
207
6
 
12
 
! Отговори
И ся ко стана ? преди 1 година
Как вааа ? Нали побеждавахте ?
206
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички средства ползвани за затриване на Съветския хитлеризъм са позволени. Западът си играе със Zzапъртъка Русия, като котка с умаляла мишка.
205
13
 
11
 
! Отговори
Сблъсък преди 1 година
Ако имаше реален сблъсък със САЩ, Русия отдавна нямаше да съществува. Това нямаше да бъде бой, а побой на блатниците. В края на краищата "Надеждите умират последни".
204
7
 
13
 
! Отговори
муспи преди 1 година
Не могат да са тайни целите на СЯЩ, след като най напред уредиха президент на Украйна евреин. Той от своя страна колко е откраднал от многото милиарди не знаят и в САЩ.
203
1
 
10
 
! Отговори
До ТУ104 преди 1 година
Голяма загрявка - 10 месеца. И от загряване се получи прегряване и късо съединение.