Русия атакува Украйна с 45 дрона през новогодишната нощ

Всички те били унищожени от украинската отбрана
Обновена: 1 яну 2023 18:46 | 1 яну 2023 18:33, Анисия Иванова
177
Русия атакува Украйна с 45 дрона през новогодишната нощ
Снимка: БГНЕС/ EPA

Русия атакува Украйна с общо 45 дрона през новогодишната нощ, съобщиха украинските въоръжени сили, цитирани от ДПА.

Всичките бойни дронове "Шахед-136" иранско производство (т.нар. дронове камикадзе) бяха унищожени от украинската противовъздушна отбрана, съобщиха въоръжените сили.

"Военнослужещите от украинските военновъздушни сили поздравяват своята непобедима нация с новата 2023 година! Заедно към победата!", се казва още в изявление от днес на въоръжените сили.

В новогодишната нощ Русия изстреля 20 ракети по цели в Украйна, заявиха украинските въоръжени сили, пише БТА.

Прехванати са общо 12 ракети, от които шест в Киев, каза главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни.

В същото време Русия увеличава броя на военнослужещите си със 137 хиляди души с началото на новата година, отбелязва ДПА. Съгласно указ на президента Владимир Путин от август, който влиза в сила днес, броят на военнослужещите ще бъде увеличен до около 1,15 милиона души. Общият брой на ангажираните в руската армия, който включва и служителите, изпълняващи административни функции, ще нарасне до 2 милиона души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И в момента има удари с дронове на Днепропетровска, Херсонска, Николаевска област и на Кривой Рог. А то е толкова лесно абонираш се за Телеграм канал и на момента хващаш как ДНЕС БГ. лъжат.
113
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Непобедимата армия на Русия, на Украйна. Брат брата убива и е доволен от свършеното
112
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе ДНЕС БГ. абонирайте се за няколко Телеграм канала изгледайте ги и тогава публикувайте простотиите на Украинците които са ви казали. Повечето клипове за обстрела на Киев снощи и за взривовете са пуснатати от Украинци. Щом ви харесва да се излагате продължавайте свалили са ама нещо друго но не и дронове.
111
11
 
8
 
! Отговори
Ле-ле , преди 1 година
...тука някакъв тролей бил гледал "клипчета", и твърди че не било верно? А бе това да не са ви безмозъчните крепостни, на които всякаква лъжа ще мине! Даже и не отричат, че са изстреляни ирански дронове, а дали били прихванати! Изперкала работа!
110
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Източникът на информацията за свалените дронове не е достоверен. Не са приведени абсолютно никакви доказателства в подкрепа на това, че си честитят новата година по-скоро показва пожелателна мисъл след няколко обърнати водки в щаба на ВСУ.
109
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
112 чмобики беха натоварени на груз200 с думите - кантрат закончиль идет домой
108
12
 
18
 
! Отговори
Гледах клипчета преди 1 година
Тия от Киев лъжат безочливо. Единя дрон -по него изстреляха поне 4 ракети ПВО и той продължи да си жужи със мотопедния двигател! Това ако е 'унищожаване'!
107
7
 
20
 
! Отговори
Говедо преди 1 година
Укрофилите са ненадминати - всички обекти в Усраина са "цивилни",а всички обекти в РФ са "военни"!Колко долен тип трябва да си за да "мислиш" така?
106
4
 
11
 
! Отговори
45 дрона преди 1 година
не е като 4 500! - та урките, стига сте плакали! ПО 50 обстрела на Донецк на вечер правите а плачете за 45 свалени дрона!
105
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко долен тип трябва да си, за да се радваш, че Русия атакува цивилни цели в новогодишната нощ?Колко трябва да си оскотял? Колко душевно беден трябва да си? Не мога да проумея.
104
6
 
21
 
! Отговори
Говедо преди 1 година
"Свалените" дронове унищожиха завод за производство на дронове....
103
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мъж във Киев е арестуван за хвърляне на фойерверки. Грозят го 5 години затвор. ЗАЩОТО ПО СВЕТЛИНКИТЕ ПУТИН ЩЯЛ ДА РАЗБЕРЕ "МЕСТОНАХОЖДЕНИЕТО" НА КИЕВ ВЪВ ТЪМНИНАТА.
102
6
 
18
 
! Отговори
Зеленски преди 1 година
Дори да загубя на бойното поле, пак ще спечеля на големия екран!!
101
6
 
7
 
! Отговори
Натовски инструктор преди 1 година
На семинар със световно известните украински девици в хотела бяхме! Обучавахме ги в сваляне на ..дронове!
100
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руските фашисти се познават по това че атакуват цивилни цели основно.
99
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те останаха без ток ама свалят. Как става тая работа? А тая сграда в Киев да не е паднала сама?
98
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
украинска армия губи непобедена. Най добрата медийна воина
97
12
 
23
 
! Отговори
Равнопосавеност преди 1 година
Седмица пропаганда, месец пропаганда, но вече наближаваме година пропаганда, а живота си върви... Колко време един човек ще се бие за кефа на малкото зелено човече инсталирано от зад океана? Все пак хората имат семейства и си спомнят, какво беше преди неонацистите подпомогнати от вън да спретнат Майдана. Сега по-добре ли живеят от преди? Когато цяла година се биеш за зеленчука това е пропусната година от живота ти със семейството ти. А след 2.. 3.. 5 пак ли пропагандните лозунги ще държат строя?
96
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ей пак са дрогирани тия - 450 бяха дроновете а 500 са свалените
95
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
е стига де - само измислици да се празнят платените тралчета на америка за българия - оня ден бях да свети киряк манастир в плавдивско- красиво - казаха ми че е бил даже концентрационен лагер - ей викам тия комунисти и в манастирите ли бре - не бе казаха ми- било до 1944 година - ей викам то тогава и в манастирите ли бре имало лагери- е сега красив е бил база на някакви творци по време на соца - съживили го поаправилиго- тъй де