Кремъл: Ако Западът достави на Киев тежки танкове, зле за Украйна

Страните от НАТО все повече се включвали в конфликта в Украйна
20 яну 2023 15:32, Елка Василева
580
Кремъл: Ако Западът достави на Киев тежки танкове, зле за Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Ако на срещата между министрите на отбраната на западни държави в авиобазата на САЩ Рамщайн в Германия бъде взето решение на Киев да се доставят тежки танкове, последиците за Украйна ще бъдат "със знак минус". Това заяви днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, информира ТАСС.

Още по темата
"Последиците ще бъдат със знак минус, това е еднозначно. Неведнъж сме казвали, че подобни доставки по принцип няма нищо да променят, но ще добавят проблеми на Украйна и украинския народ", каза Песков.

Конфликтът в Украйна се развива по възходяща спирала, а страните от НАТО се включват в него все повече – косвено, а понякога и пряко, заяви днес прессекретарят на руския президент Владимир Путин Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

Той прикани Германия, Франция и Украйна "да се разкаят заради своя цинизъм през последните осем години", когато по думите му тези страни "са играли на "тука има – тука няма" с Минските споразумения. Западът трябва да вземе под внимание опасенията на Русия, каза Песков, запитан какво трябва да се направи, за да се възпрепятства по-нататъшна ескалация на конфликта.

Изминалите две години от управлението на Джо Байдън в САЩ бяха много лоши за двустранните ни отношения, които в момента са вероятно в най-ниската си точка в исторически план, отбеляза говорителят на Кремъл. Москва не храни надежди за подобряване на отношенията с Вашингтон в обозримо бъдеще, добави той.

Президентът Путин засега няма планове за контакти с генералния директор на Международната агенция за атомна енергия Рафаел Гроси. С Гроси продължават да разговарят руските "дипломати и (руската държавна корпорация) "Росатом", съответните ведомства", съобщи също Дмитрий Песков.
(БТА, Андрей Шарков)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


580
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
The Washington Post...Генералният щаб, съвместно с Пентагона, разработи контранастъпление на ВСУ за пролетта, което ще се основава на опита от Харковската операция с дълбоки флангови пробиви в отбраната на руската армия, която е принудена да напускат позициите си и се оттеглят. На първо място, тази тактика е идеална за посоката на Запорожие, където има много степи и малко селища, което ще ви позволи да нанесете редица разнообразни удари. За тези цели е обявена нова вълна на мобилизация, която трябва да увеличи въоръжените сили на Украйна със сто хиляди души.
10
12
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво стана с джавелините, байрактарите, гаубиците, химарсите, с които Украйна щеше да победи Русия?
9
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Американското издание The Washington Post съобщава, че шефът на ЦРУ се е срещнал тайно със Зеленски в Киев, за да предупреди за военните планове на Русия. Освен това те обсъдиха военната помощ на САЩ за Киев. Директорът на ЦРУ призна, че в даден момент доставката на оръжие може да бъде намалена поради намаляване на нивото на подкрепа за Украйна сред американците. Украинските политически телеграм канали пишат своя собствена версия защо Украйна сега е снабдена с толкова много бойни машини на пехотата:...
8
4
 
25
 
! Отговори
Е, то е ясно преди 1 година
Ще прибегнат до използване на оръжия за масово унищожаване и ще мобилизират още войници. Това има в предвид...
7
31
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
вече над 220 хил. урки сдадоха фира,тази година се очакват минимум още толкова да гушнат букета
6
25
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То за Укарйна зле, ама за Русия още по-зле.
5
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На фронтовата линия Сватово-Кременная (ЛНР) ВСУ трупат сили в района на Серебрянка, за да нанесат удар южно от Кременная и да достигнат пътя Кременная-Рубежное. Изчисляват се струпванията на зомбинацитата, нанасят му се масирани артилерийски удари. Постоянната опасност от нападение на зомбита на тази фронтова линия ще остане до превземането на Северск от руските витязи. На линията Площанка-Невское в района на дере Журавка 3-та мотострелкова дивизия продължава настъплението си...
4
1
 
11
 
! Отговори
Прав преди 1 година
Всъщност, това е изказване, идващо от Украйна! УРаааа....
3
50
 
37
 
! Отговори
танкист преди 1 година
Зле ще е и за Русия. Когато е зле за Русия е добре за България
2
27
 
14
 
! Отговори
Крив. преди 1 година
"Вече не е Уркаан срещу Русия, ами си е почти НАТО срещу Русия" - Пропаганда, идваща оот Русия
1
36
 
32
 
! Отговори
Пич преди 1 година
Аха, до сега всичко беше ОК с Украйна, но ако сега им дадат танкове, вече ще стане лошо :) Руснаците ме радват ... няма такива нааглеци.