САЩ наблюдават руски разузнавателен кораб край Хаваите

Засега той продължава да плава в международни води
20 яну 2023 09:13, Елка Василева
113
САЩ наблюдават руски разузнавателен кораб край Хаваите
Снимка: архив, БГНЕС

Руски разузнавателен кораб патрулира край бреговете на Хаваите, но засега продължава да плава в международни води, съобщи Пентагонът, цитиран от Асошиейтед прес.

Още по темата
Според съобщението бреговата охрана на САЩ наблюдава плаващия през последните няколко седмици край Хаваите разузнавателен кораб "Карелия" от клас „Вишня“ на Русия.

"Не мога да кажа защо руснаците плават с кораба точно сега, моментът е някак си несигурен", каза говорителят на Пентагона Сабрина Сингх и добави, че бреговата охрана още държи под наблюдение кораба, който оперира в международни води.

"Не сме забелязали някакво опасно или непрофесионално поведение и очакваме руснаците да оперират в района в съответствие с международното право", добави Сингх.

Асошиейтед прес отбелязва, че докато появата на руски разузнавателен кораб покрай американската тихоокеанска брегова линия не е нещо необичайно, този път на случая се обръща повече внимание поради засиленото напрежение между САЩ и Русия във връзка с нахлуването на Москва в Украйна и неопределените заплахи за използване на ядрени оръжия.
(БТА, Светослав Танчев)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
1
 
8
 
! Отговори
бг преди 1 година
да плават където си поискат само да внимават с махорките че напоследък много гърмят от какво ли ги правят
89
10
 
4
 
! Отговори
диди преди 1 година
Зарежда океана с Посейдони!
88
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 91 Какви са тия измислици дето си ги сътворил? Кораб ракетоносец? Голям майтап. И бил там като си подавали рапортите айде бе. Дори името на кораба си объркал.
87
12
 
11
 
! Отговори
Saddam Husseyin BAAS преди 1 година
Россия има 6 БРОЯ = 200 метрови Подводници клас ''ТАЙФУН'' (АКУЛЛА)..И 4 (нови БРОЯ !) ОТ НАЙ-МОДЕРНИСТИЧНИТЕ И НОВО-ИЗДЕЛИЯ :: класс БОРЕЙ !!!....Съмнява ме Гърция да е по-силна от Русия...надали и САЩ са по-силни в Моретата и Океаните .
86
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Първи ще потъне .
85
18
 
14
 
! Отговори
БУНГАР преди 1 година
ХВАЛА на РОССИЯ...Но ИСТИНАТА Е ЕДНА = САЩ е Великан и ЧУДОВИЩЕ ВЪВ ВОДАТА И ОКЕАНА...А РОССИЯ Е Джудже и е по-Слаба от Гърция във Морските и Водните Военни Направления...Сега плашат с някакви анимационни Посейдони - дето щели да ги изстрелят към Калифорния и Сан Франциско...Аз не вярвам да имат и едно торпедо Посейдон . = Само на Видео-Анимацииони Филми, там имат над 1000 единици .
84
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те едни кравари така наблюдавали...и СПРЕЛИ да наблюдават,ВНЕЗАПНО :) Като ракетоносеца "Джеймз Кук"...като мина Су-то и му изгаси светлините!После в Неапол масово екипажа пускаше рапорти за напускане!Как отказваха коментари...спуках се от смях!Хихи..
83
2
 
13
 
! Отговори
Запознат преди 1 година
Аз знам какво търсят рашките край бреговете на Хаваите: Снимат какви имоти ще предложат на своите руски войници(особенно ония терминатори от затворите) за награда след спечелването на специалната военна операция!!!
82
1
 
13
 
! Отговори
Ре-редактор преди 1 година
Алооо, Елкееее!!!-Защо сте гепали снимка от сайта на военноморските сили на Австралия??
81
4
 
4
 
! Отговори
ели преди 1 година
До до 49забрави за един милион убити в тази специална за Америка военна операция.
80
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
чи къв им е проблема могат плават, сайде краварите ли да плават по света!
79
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Набелязват къде "Посейдон" може да акостира успешно на американския бряг. Спете спокойно американци :)
78
16
 
9
 
! Отговори
До До ... преди 1 година
Курск потъна поради същата причина поради която рашистите обявиха, че е потънал кораба москва! а именно заспал моряк с цигара в уста в близост до но обезопасено старо торпедо! та затва потъна курск! от това, че оръжията на кремъл са от преди 70 г вече! екипажите не стават! Та така!
77
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Историята . Колко територия от Мексико си присвоиха щатите , половината на сащ !
76
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия явно им връща визитата !Разменено ''гостуване'' !
75
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 63. Явно не си на ясно, че това са били руски острови. И русия е дала независимост на Хавай. САЩ са завоеватели.
74
7
 
17
 
! Отговори
Натовеца преди 1 година
Хаваите стават част от ФАщ след кървав преврат от про-американски превратаджии срещу легитимната монархия !ФАЩ да освободят Хаваите немедлено !
73
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко цента ти плащат да трoлиш против Русия?!
72
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Като знаем "великите" руски възможности в областта на електрониката"----------Друго са си великите американски възможности в бронетехниката, дето кюрдите ги попиляха с обикновени рпг-та, когато турската армия отиде да ги тормози. Или пък когато в Йемен се случи същото, с резил то такава степен от саудитите, че американците им забраниха да им ползват танковете, че ще останат без пазари. А ти продължавай да си вярваш. Може и за Пейтриът нещо да кажеш, евреите имат мнение по въпроса.
71
16
 
4
 
! Отговори
Петър преди 1 година
Колко копейки ти плащата за тролването?