Песков: Доставките на "Леопард 2" за Украйна не вещаят нищо добро за отношенията ни с Германия

Берлин се въздържаше досега от поемане на какъвто и да е ангажимент
Обновена: 25 яну 2023 07:12 | 25 яну 2023 07:10, Анисия Иванова
257
Песков: Доставките на "Леопард 2" за Украйна не вещаят нищо добро за отношенията ни с Германия
Снимка: БГНЕС

Доставките на танкове "Леопард 2" за Украйна ще оставят "незаличима следа" в руско-германските отношения, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Запитан как ще се променят отношенията между Русия и Германия, ако Берлин одобри доставката на танкове "Леопард" за Киев на брифинг в Москва, Песков отговори: "Подобни доставки не вещаят нищо добро за бъдещето на отношенията. Те със сигурност ще оставят незаличима следа върху бъдещето на тези отношения".

Още по темата

Той допълни, че връзките с Германия вече са "в най-ниска точка", а също така няма "диалог по същество" с други страни от ЕС и НАТО.

Берлин е подложен на натиск да достави произведените в Германия танкове "Леопард" на Украйна, но досега се е въздържаше от поемане на какъвто и да е ангажимент. Танковете "Леопард 2" са произведени в Германия, поради което прехвърлянето им на трети страни трябва да бъде одобрено от Берлин.

Запитан дали Москва се присъединява към призива на САЩ към Баку да деблокира пътя за Лачин, Песков заяви, че Русия продължава "щателната работа" с Азербайджан и Армения.

Коментирайки плановете на Естония да въведе "прилежаща зона" на разстояние повече от 40 км от териториалните си води, което може да доведе до затруднения при преминаването на руски кораби във Финския залив, Песков каза "Има международно морско право, трябва да изхождаме от него. Свободата на корабоплаването е гарантирана от този закон."

Песков заяви, че не разполага с информация за предполагаемото предложение на Украйна към Беларус за подписване на "пакт за ненападение" и поради това не може да коментира въпроса./БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


257
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
на никой вече не му пука какво мислят 0рките. Да говорят каквото си искат, те са агресорите и ще останат като нео-рашисти фашаги в историята на човечеството
114
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кирчо ток за украинците няма защото нарочно управляващите им го спират.
113
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най много ще страда Полша която може да бъде изместена на световната политическа сцена от Украйна ако победи. Украинизацията си върви сори !!!
112
11
 
6
 
! Отговори
КИРО преди 1 година
ВОЙНАТА МОЖЕ ДА ПРИКЛЮЧИ ЗА СЕДМИЦА,АКО РУСИЯ УДАРИ ПРАВИТЕЛСТВЕНИТЕ УЧРЕЖДЕНИЕ,МИНИСТЕРСТВА, ПРЕЗИДЕНСТВОТО, ПАРЛАМЕНАТА,НО ЗАЩО НЕ ГИ УДРЯ Е ЗАГАТКА,РУСИЯ УДРЯ ПО ТОПЛОЦЕНТРАЛИ ,ОТ ТОВА СТРАДАТ И МРЪЗНАТ ОБИКНОВЕНИТЕ УКРАИНЦИ ,ТЕ ВСЪЩНОСТ СА РУСНАЦИ
111
10
 
10
 
! Отговори
Смърт за фъшагите! преди 1 година
Европумията започна войната и Русия ще я спре!!!
110
8
 
9
 
! Отговори
хехе преди 1 година
Нали русия обяви Германия за вражеска държава и се опитаха да ги изнудват с газа. Сега песков се жалва за леопрадите ,ама русия сама си надроби kepeча в който е потънала.
109
6
 
11
 
! Отговори
Един Българин преди 1 година
Че те руснаците първи решиха да си съсипят отношенията с Германия. Какви отношения вече имат? 10% петрол ... голяма работа...
108
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Подобни доставки не вещаят нищо добро за бъдещето на отношенията. Те със сигурност ще оставят незаличима следа върху бъдещето на тези отношения". ------------- Песков изпращайте още повече мобилни екарисажи, че ще се умирише източна Украйна от разлагащи се трупове на opки!
107
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо през ВСВ хитлериска германия толкова бързо стига до руските степи. Много пъти мислех през годините и най сетне ми се изясни. Укронацистите са ги пуснали без бой на руснаците да се оправят с немците но историята се повтаря Германия и Украйна работят за интересите на САЩ против Европа .
106
19
 
8
 
! Отговори
Кога бе? преди 1 година
Колкото и оръжие да напомпаха в Уруина, от НАТО, Русия пак върви на запад! КОГА Русия се е спирала след като почне да бие нацисти накъм запад?
105
14
 
2
 
! Отговори
Жириновски бил прав! преди 1 година
"Умопомрачително е ,защото той си е една умопомрачена личност", но в добрия смисъл на дуната! Явно само си чувал за него, а не си послушал какво говори! И определено е заплашителен за западните дъждовници!
104
3
 
2
 
! Отговори
155-154 преди 1 година
кви глупости говориш. Не си ли даваш сметка че воения комплекс печели от производство, не кат не се ползват и стоят в склада. Че и има достатачно *** да ти харесват глупостите :)))
103
4
 
8
 
! Отговори
До Жириновски бил пр преди 1 година
Умопомрачително е ,защото той си е една умопомрачена личност
102
1
 
11
 
! Отговори
тез пак преди 1 година
плашат, не разбраха че никой не ги е дава
101
18
 
10
 
! Отговори
90 сек до Армагедон преди 1 година
В началото руснаците бяха подведени че украинците ще проявят разум и ще се предадат за 5 дни. Оказа се че 8 години мозъчна промивка на ЦРУ е свършила работа. Руснаците се изтеглиха и превключиха на нормална конввенционална война. Запада на свой ред се подведе че руснаците са слаби и отстъпват и се въвлече в нещо за кавото не бяха готови - ресурсоемна война.
100
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много мрънкат за тези панзери руснаците . Нали нямало да променят нищо , що мърморят толкоз
99
6
 
24
 
! Отговори
Песков ще реве още преди 1 година
В момента се обучават украински пилоти на F-15. От които САЩ има много от времето на студената война. Говори се нещо и за F-14 (красив самолет с подвижни криле , той беше основният самолет в първият top gun). Самолети които стоят на склад в САЩ , но все пак превъзхождат масата самолети дето имат русия. Ще пристигнат лятото.. Чакам да видя как Пеков ще реве тогава.
98
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До друг е въпроса: една част около (1000) от тия 2000 /3000 танка и сега си трепят ор..ки подобно количество е в ремонт някой унищожени А други продадени от преди войната Примерно Кипър купи 80 бр А западните трябват за Ударно ядро превъзхождащо всичко руско в много
97
15
 
14
 
! Отговори
Съюзници а? преди 1 година
Ако пламнат танковете на сащ,бизнеса ще пострада затова само европейските ще горят в Украйна.
96
23
 
20
 
! Отговори
Хора преди 1 година
САЩ няма да изпратят танкове,те искат немските да горят в Украйна зада могат да продават повече от свойте след това,защото никой няма да купува немските.Всичко е бизнес за сащ нищо че са потънали до гуша в кръв.