Песков обвини Джонсън в лъжа: Путин не го е заплашвал

Не е имало никакви ракетни заплахи, категоричен бе той
Обновена: 30 яну 2023 13:08 | 30 яну 2023 12:56, Нели Христова
217
Песков обвини Джонсън в лъжа: Путин не го е заплашвал
Снимка: БГНЕС

Кремъл отхвърли като "лъжа" обвиненията на бившия британски премиер Борис Джонсън, че руският президент Владимир Путин лично го е заплашил с ракетна атака, предаде АФП.

Още по темата


"Това, което каза г-н Джонсън, не е вярно. По-точно това е лъжа", заяви пред репортери говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

"Нещо повече, това е или съзнателна лъжа - тогава трябва да попитате г-н Джонсън с каква цел е избрал тази версия на събитията - Или е неволна и всъщност той не е разбрал за какво му говори президентът Путин."

Според нов документален филм на Би Би Си заплахата е дошла в телефонен разговор точно преди Москва да нареди на войските да влязат в Украйна през февруари 2022 г.

"Знам какво е било обсъждано по време на този разговор... Не е имало никакви ракетни заплахи", заяви Песков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
е то не сте нападали и Украйна, нали Лавров така се изсули в Анталия:) въобще кой ли вярва на лъжите на кремълските разбойници
82
3
 
4
 
! Отговори
И какво! преди 1 година
Така ли ще загине Европа - удавена в радиация, но гордо сочеща другия с пръст - Ти си виновен! Хаха. Днес пише, че атомна бомба е изчезнала от камион в Австралия. Дали скоро тази бомба няма да се появи в Украйна с надпис Русия? И какво значение ще има произхода на радиацията за нашите деца? А дали радиационния облак няма да обиколи умерените ширини? Но какво са още няколко косвени жертви, когато става дума за много пари. Богатите правели бункери в Нова Зеландия - защо ли?
81
2
 
5
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 година
Всъщност виждам само един мотив за тази лъжа на Джонсън.ТОЙ ЗАЛЕЗЕ МНОГО ГРОЗНО. И СЕГА Е ДРУГ ЛИДЕРА, КОЙТО ЩЕ СЕ ОПИТА ДА НАРЕДИ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ОТНОВО В ЕС.НА БОРИС МУ ЛИПСВА ВНИМАНИЕ.
80
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПЕСКОВ,ЗАМРЪЗНА ЛИ ЕВРОПА,РУСКА ШУШУМИГО?
79
0
 
1
 
! Отговори
До бюджета преди 1 година
Бюджета е всяко онова нещо което го имаме в семействата...Менталните инвалиди в случая, към активите ли ги отчиташ или към пасивите..
78
3
 
8
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 година
Възможно е да е излъгал и само една причина виждам.Ако беше казал Путин това, щеше да гръмне целият свят с тази новина. Защо сега го казва????Минаха колко години от тази случка,защо сега??
77
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 80....Сигурно за това богатите в България( и Русия) са от ,,бюджет".Сигурно за това младите , кадърните и образованите в България( и Русия) бягат на Запад Защото не разбират от бюджет , като олигарсите в България ( и Русия).
76
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лъжата не е грях в политиката. Каза го преди време Марк Рюте и това верую се споделя от всички демократични политици. Лъжат завалиите като Киро Простото, че и повече. Поради което в Белгия вече гласно са казали, че искат малко по-малко демокрация. В останалите страни от Свободния свят също го казват, ама никой ги не слуша.
75
0
 
0
 
! Отговори
Мюлер, преди 1 година
ще споделиш ли за някой, който казва истината и можем да му имаме доверие?
74
2
 
3
 
! Отговори
ЗЬН ЗЬН преди 1 година
тои джонсьн като се трогнал и англия има ядрено оражие това са глупости кои какво казал и прочие болиме фара се казва след подобно изявление и нему прави чест че се прави на потарпевш
73
3
 
4
 
! Отговори
мюлер преди 1 година
Не му вярвам повече на тоя и цялата кавалкада около него - те и за Украйна се кълняха.че няма да нападат,а само след 24 часа я опоскаха !За мен тоя е елъжец и то долнопробен !!! От тая война поне едно нещо научихме - руснаците много лъжат и затова по-далеч от тях !!!
72
2
 
9
 
! Отговори
Всеки, преди 1 година
който вярва на медиите, е полуръст в ментално отношение..
71
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То се е уплашил и затова вече е бивш премиер :)
70
1
 
1
 
! Отговори
Сега разбра ли ме преди 1 година
Напълно..Хал хабер си нямаш що е бюджет и има ли почва у вашето семейство...Сигур за тва и едвам свързваш двата края..
69
4
 
7
 
! Отговори
G.I. Joe преди 1 година
Кой ще повярва на лъжливото полуръстче обаче?
68
3
 
5
 
! Отговори
ЗЬН ЗЬН преди 1 година
разбирасе че е льжа и англия и русия имат ядрено оражие никои няма седне да говори за подбни неща те просто ще се случат някои ден
67
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 73....Бюджета е всяко онова нещо което го имаме в семействата.Говорим за уседналите народи А за разбойниците ,дето не знаят дом и не милеят чак за семейства бюджета е онова което намерят по пътя си.Това са монголските нашественици на Путин Сега разбра ли ме.
66
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И той за това е бивш премиер,щото се е уплашил :)
65
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Върховният съд не заяви директно, че Борис Джонсън е излъгал кралицата за причините да иска разпускане на парламента, но няколко законодатели вече посочиха, че именно това е изводът от решението. Важно е да се отбележи, че магистратите се произнесоха по ефекта от разпускането на парламента, без да дефинират мотивите. Това им позволи да излязат с унищожително решение, но без да обвинят Джонсън, че е подвел монарха.
64
0
 
0
 
! Отговори
до 70 преди 1 година
а ти можеш ли да формулираш някаква смислена тези, че не ти разбрах мислата..Какво всъщност се опитваш да кажеш? Бъди по-конкретен и сподели ти самия какво разбираш от бюджети..Пишеш ли ги, усвояваш ли ги, или само ги коментираш?