Украйна "внезапно" прекратила мирните преговори миналата пролет?

Това заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков
13 фев 2023 17:00, Нели Христова
207
Украйна "внезапно" прекратила мирните преговори миналата пролет?
Снимка: БГНЕС

Украинските власти внезапно прекратиха мирните преговори миналата пролет "сякаш по заповед отгоре", заяви днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков пред журналисти, предаде ТАСС.

Прессекретарят на руския президент коментира думите на говорителя на беларуското външно министерство Анатолий Глаз, че западната намеса е довела до спирането на преговорния процес между Москва и Киев.

"Казваме ви го от шест или седем месеца. И руският президент Владимир Путин е говорил за това на различни нива. Става дума за самия документ, който беше договорен в резултат на много трудни преговори и който дори беше парафиран", каза Песков. "Всъщност след това изведнъж, сякаш по команда отгоре, украинската страна напусна масата за преговори, прекрати комуникацията", подчерта той.

Прессекретарят на Путин опроверга слуховете за втора вълна на мобилизация и каза, че "няма данни" за такова нещо, предаде БТА.

Песков отказа да коментира думите на украинския политик Виктор Медведчук, който каза, че бившият президент Петро Порошенко уж бил предлагал на Путин "да вземе Донбас".

В тази връзка говорителят на Кремъл обаче отбеляза: "Разбира се, начинът, по който киевският режим действаше спрямо републиките в Донбас в продължение на осем години, вероятно показва, че нито един режим не би действал по този начин по отношение на необходими за него територии, нито един режим не би участвал в това, което може да се смята за геноцид, никой режим не би обстрелвал териториите и населението си с тежка артилерия, не би убивал жени, деца, старци... Наистина имаше такова поведение на киевския режим по отношение на районите на Донбас, сякаш не му трябват", заключи Песков.

Що се отнася до призива на посолството на САЩ в Москва американците с двойно - руско и американско – гражданство незабавно да напуснат Русия, тъй като можело да бъдат мобилизирани, Песков каза: "Не чуваме подобни призиви за първи път". Говорителят на Кремъл допълни: "А това, че се споменават граждани с двойно гражданство за които се твърди, че са заплашени от мобилизация - тези, които са граждани на Русия, за нас са граждани на Русия".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гледам, тук виси дежурния русофил, та да го питам - след войната азиатската територия на колко части ще се разпадне?
100
1
 
1
 
! Отговори
Байдън преди 1 година
Ще воюваме до последния православен, няма занчение руснак или украинец, все ни устройва
99
0
 
2
 
! Отговори
До 102 преди 1 година
Ти така от 12 месеца вече пишеш ..ама нещо..
98
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мдаа, азиатската ***, известна още като РФ, затъва все повече в шизофренията си...
97
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На тоя розавия, жена му, украинката, още ли бръмчи из гръцките курорти?
96
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е току що пак гледам поредното видео как украинци бягат от военкомата ( мобилизацията) в Одеса! Хич не им се умира за неолибералния световен ред нещо!!
95
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 98 Ще потраеш още няколко месеца и ще се простиш окончателно с твоята Русия. Американците не бързат защото трябва да си подсигурят нещата за да отнемат ядрените оръжия на Русия.
94
3
 
3
 
! Отговори
Тоя мушморок преди 1 година
се оказва по-голям Лъжец от ЖужаКъсий
93
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хилядите жертви са кръв по ръцете и на Лондон и Вашинтгтон! Войната можеше да спре Март, ако Украйна беше обявила неутралитет! Русия щеше да се изтегли напълно! Но САЩ се борят за тяхният либерален световен ред, който налагат на всички други! Не може да загубят ;)
92
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Толкова са жадни за свобода тези украинци,че ги ловят по улицата и насилствено ги мобилизират...Зеленият Гаргамел не иска мир.Вече има над 2 милиарда по лични сметки и иска още.Приближените му също се облажиха.Тези ще подпалят ядрена война к ще унищожат всичко живо на планетата от алчност.
91
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 96.Е като го можете що не го направите или сега танкове и самолети вече ви трябват.
90
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хахаххаа, то така ако ставаше - налазваш някого и хоп - "мирни" преговори. Много руснаци умряха във завоевателната им война. И ще продължат да умират., докато не реазберат по трудния начин, че това не е 2СВ и ра6истите са сами. Няма го алианса да ви снабдява до безкрайност с техника.
89
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това го потвърди и Израелския бивш министър който им беше посредник- по заповед от САЩ лично донесена от БорисДжонсън в Киев!
88
6
 
5
 
! Отговори
?!? преди 1 година
На Бойното поле ви чакат доста жадни за свобода украинци, така че не се къхари за това кой е прекратил преговорите. Не ви се получи със заплахи и Без бой да денацифицирате и демитализирате Украйна . Сега и пропагандата ви зацикли като грамофонна плоча едно и също тъпо изявление 7 месеца Те са виновни за войната, те не желаят мир. Угледар ви чака на всякъде! Можете ли да го понесете? Това е въпроса сега
87
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Украйна "внезапно" прекратила мирните преговори миналата пролет?"--------------Помня да. Зеления мишок тъкмо беше изпълзял от бункера, почна да си прави видеомонтажи как уж се разхожда в Киев и изведнъж почна да обяснява как нямало да води никакви мирни преговори. Вашингтонските му стопани му дръпнаха юздите в друга посока.
86
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия руснаци, се оказаха *** смешниците.
85
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По същото време избомбихте гарата в Краматорск, иZZрод!!!Докато течаха преговорите!
84
3
 
6
 
! Отговори
Господа русофили преди 1 година
Украйна "внезапно" прекрати мирните преговори, защото Русия внезапно се нассрра на бойното поле.
83
9
 
5
 
! Отговори
Сссссс преди 1 година
Естествено,че Русия нямат право да нахлуват в чужда държава и никой нормален няма да го отрече. Но ,ако Русия,на истина е била застрашена от действията на НАТО в Украйна,това което предприе Путин,е абсолютно разбираемо.
82
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Все по често Русия говори за преговори, но и децата знаят че те ще започнат само ака Путин изтегли войските си извън границите на Украйна