Путин използва специален брониран влак по секретна жп мрежа

Така руският президент избягвал възможно проследяване на полетите си
15 фев 2023 08:36, Елка Василева
222
Путин използва специален брониран влак по секретна жп мрежа
Снимка: архив, БГНЕС

Руският президент Владимир Путин използва специално произведен брониран влак за официалните си пътувания, а до резиденциите му е прокарана секретна железопътна мрежа, включително гари, твърди разследващата медия "Проект", цитирана от руската редакция на радио "Свободна Европа".

Още по темата
Според статията една такава тайна гара и няколко жп линии са построени на територията на националния парк "Валдай" в северозападната Новгородска област, в близост до намиращата се там президентска резиденция.

Гарата била открита от кореспонденти на "Проект" през есента на миналата година. Тя разполага с хеликоптерна площадка и до нея водят линии, изградени през 2019 г., твърди разследващата медия.

На сателитни снимки, включени в материала, е показана предполагаема гара, построена през 2015 г. в Ново Огарьово, Московска област, на около 400 метра от резиденцията на Путин. Според статията тази гара е била скрита зад висока ограда, върху която през 10 метра са поставени охранителни камери.

"Проект" пише, че през 2017 г. до резиденцията на руския президент "Бочаров ручей" в черноморския курорт Сочи се е появил перон и нова жп линия, която също е била скрита с ограда от жп линиите, по които върви градската железница.

Друга разследваща медия - "Досие", публикува в понеделник статия, в която също се твърди, че Путин предпочита да пътува с влак, който е бил специално произведен за него през 2015 г. Този влак е брониран, а руският президент е започнал да го използва през втората половина на 2021 г., когато страната му се е подготвяла да нахлуе в Украйна, пише в материала.

Според "Досие" Путин е започнал да използва влакове вместо самолети, за да избегне възможно проследяване на полетите си, тъй като е много по-трудно да се проследяват влакове. Разследващата медия твърди още, че "разписанието на влаковете се коригира според плановете на Путин, за да може влакът му да се движи с максимална скорост, без спирания".

Също вчера новинарският сайт СОТА обяви, че разполага с информация за обновяване на изоставена гара в Москва, която да бъде използвана за нуждите на президента и други високопоставени представители на руските власти.

В материала пише, че гарата е била възстановена броени седмици преди Русия да започне пълномащабната си инвазия в Украйна в края на февруари миналата година.
(БТА, Алексей Маргоевски)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


222
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
170
2
 
4
 
! Отговори
Антипутиноид преди 1 година
Напълно го разбирам Путин. В руски самолет и аз не бих стъпил след като им секнаха достъпа до резервни части и поддръжка от производител. А и ако падне от самолета ще е доста грозна картина в мавзолея, ще плаши чавдарчетата.
169
1
 
2
 
! Отговори
А байгън преди 1 година
Да не се вози на колело?
168
1
 
6
 
! Отговори
загрижен преди 1 година
Несериозна работа. Ако искат истински да осигурят безопасността на Путин, трябва да пуснат линия в тунел под земята. Това от горе, винаги могат да го думнат.
167
4
 
7
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
До запознат - страхотна новина! Предполагам, че останалите 90% от руснаците ще загинат в ядрения Апокалипсис с усмивка на уста, доволни, че ще си отидат от този Свят за да излекуват еректилната дисфункция на Гей Джуджето с висналите сици недоволно от това, че останалите Световни лидери не го приемат за "голямо момче"!
166
3
 
3
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
До Очаквайте - а да очакваме ли най бомбастичната - "Путинофил неочаквано взе да мисли"?
165
5
 
4
 
! Отговори
Очаквайте преди 1 година
Още по бомбастични новини следващата седмица! Четете, изпростявайте още повече ище разбере как- във каспичанско се е родило теле с две глави! Путин е скочил с специален таен невидим парашут в Брюксел! Създадена е невидима подводница от САЩ,вдигаща 580 км. в час, снабдена е и с крила! Летящ орел от мъжки пол излюпи 2 яйца по време на полет! И още-не пропускайте! Само тук!
164
6
 
7
 
! Отговори
Ачик преди 1 година
Ами, решил е да си пробва ковчега. Хайде, честито!
163
5
 
6
 
! Отговори
Карл Бенц преди 1 година
Ще му трябва към гробището!
162
2
 
5
 
! Отговори
Кори преди 1 година
Един гаечен ключ и край с железопътната мрежа.
161
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
евразийските потайности
160
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
сигурно предполага народа колко го обича, щом се е бронирало джуджето
159
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Личната охрана ще му види сметката
158
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
страх го е ве4е да лети осеща 4е до 2024 няма да искара
157
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 177 пленен руски броне влак ако сме то4ни общо пленяваме 8 ... но да оставим Цар Борис тогава е било новост 19 век едва едва е минал а днес е 21 ... ЩОТО И ПУШКИН И ленин пишат и ги дели 100 години ама си има разлика
156
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И си бърше секретите от носа със секретна кърпичка извадена от секретен джоб.
155
1
 
8
 
! Отговори
? преди 1 година
Е как кво? Цар Борис се е возил на влак преди 100 години. С това ли ще сравняваме днешния ден?
154
1
 
1
 
! Отговори
до 165 преди 1 година
Не си интересен! Смешен си!
153
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И кво, Цар Борис също е имал личен и то леко брониран влак, и кво?
152
2
 
7
 
! Отговори
ахаааа преди 1 година
Туй е влака на куманизъма и по стар обичай парата пак през свирката!
151
3
 
8
 
! Отговори
А преди 1 година
Защо, нали руснаците са лудо влюбени в него?