Русия ще продължи да развива ядрената си триада, декларира Путин

Анексираните украински територии исторически принадлежали на Русия
23 фев 2023 08:45, Елка Василева
189
Русия ще продължи да развива ядрената си триада, декларира Путин
Снимка: архив, БГНЕС

Русия ще продължи да развива ядрената си триада (стратегическите ядрени сили, включващи базирани на сушата междуконтинентални балистични ракети, оборудвани с атомно оръжие стратегически бомбардировачи и изстрелвани от подводници балистични ракети). Това заяви руският президент Владимир Путин в обръщението си към военните ветерани по случай днешния Ден на защитника на отечеството, предаде кореспондентът на БНР.

Още по темата
Той обяви, че тази година на бойно дежурство ще застъпят първите пускови установки на ракетния комплекс "Сармат" с нова тежка ракета.

"Ще продължим серийното производство на хиперзвуковите комплекси с въздушно базиране "Кинжал" и ще започнем масови доставки на хиперзвуковите ракети с морско базиране "Циркон", добави руският президент.

По думите на Путин с приемането в състава на флота на атомната подводница "Император Александър III" от проекта "Борей-А" делът на съвременните оръжия и техника в морските стратегически ядрени сили ще достигне 100%.

Президентът обеща, че в близките години в рамките на проекта ще бъдат произведени още три подводници.

Той се обърна специално към участниците в така наречената от него "специална военна операция" в Украйна, като повтори тезата си, че анексираните украински територии исторически принадлежат на Русия.

"Сега нашите бойци героично се сражават с неонацизма, пуснал корени в Украйна. Защитават нашите хора на нашите исторически територии", каза Путин.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
0
 
0
 
! Отговори
toti преди 1 година
ДАвай милиярдите,важно е да си на сигурно местенце *** ,,хората''да го духат!!!
157
3
 
0
 
! Отговори
VPNs преди 1 година
ВиПиЕните на съветската амбасада, именувана па руский пасольство, пак са сработили на пълни обороти. Бичат плюсове, като пабедите им в Украйна, щото никой не ще да им вярва, а надали и те си вярват.
156
3
 
0
 
! Отговори
трияда преди 1 година
руския народ за заради своята простота, глупост и мания за величие яде от трите най-дългото от путлеразстите..ха.ха крадат ги и пращат на роднини в вражеския запад.
155
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да не вземат да изпуснат ракетата и върху тях да падне. Интересно ми е впрочем дали Русия или Северна Корея имат по-силна армия. Корейците имат повече войници, а и по-мотивирана войска.
154
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия+Китай +Индия =Победа над САШ +ЕС
153
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че Тя друго може ли...нали видяхме как са с конвенционалните...Катюши и Т34...
152
8
 
20
 
! Отговори
ХХХ преди 1 година
С нахлуването си в Украйна ...Путин спря Трета световна война ! За това САЩ са ядосани и заповядаха на пионките си да тъпчат с оръжия Украйна най накрая да има такава ТСВ !
151
20
 
4
 
! Отговори
Гражданин преди 1 година
И това акмо не е най=явното доказателство,че Путин и най-големият военолюбец на пла нетата,какво повече?!Ако беше миролюбец както сам си пледира щеше да направи нещо, за което хората по света да го аплодират,а не да го оплюват за тая с нищо непредизвика на война с Украйна ! Вечен позор за Путин !!!
150
18
 
8
 
! Отговори
Сюлейман паша преди 1 година
Всички подвизаващи се вьв форума русофили са останки от времето,когато за глупава реч пред насила сьбрана тьлпа хора получаваха тльсти хонорари или са ***,които за правене на нищо в ткзс-то или в завода получаваха и заплати!Сега,в новата обстановка разбраха,че не стават за нищо и милеят за ссср-то,което беше единствената им опора! И как им се иска да се вьрнат назад тия райски за тях години!Ама на-в блатная всичко отива на зле! Матушка русия е пред колапс! Джуджето -и той!Мька,мька,мька..
149
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЛДНР, Запорожска, Херсонска и още др области по времето на княз Потьомкин-Таврический са се наричали Новорусия и исторически принадлежат на Русия.
148
3
 
13
 
! Отговори
следвамехронологията преди 1 година
Добре поменавате, че с въвеждането в състава на флота на атомната подводница "Император Александър III" от проекта "Борей-А" делът на съвременните оръжия и техника в морските стратегически ядрени сили ще достигне 100%, но пропуснахте,че тази седмица в състава на ТОФ /Тихоокеанския флот на РФ/ бе приета друга АПЛ от проекта "Борей-А" с название "Генералиссимус Суворов".
147
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знам за други ,,триади" ама триадата ,,моГилизация,окрепостяване и стремглаво врьщане страната назад кьм 1917 г.вьрви успешно! Тия ватенки сьвсем изперкаха!
146
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чакам долара да рухне от 60 години, затова прехвърлях всичките си спестени пари в най-стабилната валута на света руската рубла. Накрая какво се получи. Рублата се обезцени за 60 години 300 хиляди пъти. За същото време доларът се обезцени 10 пъти. Минах се ама нали доларът всеки момент ще изчезне.
145
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 130 ! Недей толкова да се ежиш да даваш Тьрговище и Кьрджали за пример!Не сме решили и не се е провел референдума за тях! Плюс това защо да бьрзаме-та вие от само себе си сте на пьт да се затриете,за какво да нажежим и без това нажежената международна обстановка?!Ние сме тьрпелив народ,ще го направим ,,со кротце со благо!
144
4
 
13
 
! Отговори
Пижо преди 1 година
Пускай влака, Вова! Пускай го!
143
24
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия ще развива триадата с ядрени лъкове, стрели копия и катапулти. СССР и той развиваше триадата. Дотолкова я разви че накрая падна в гроба. Ако някой мисли че сега ще се получи нащо по друго просто е клиничен наивник, да не употребя по силна дума.
142
13
 
8
 
! Отговори
до Богат ++ преди 1 година
Тази план как ще рухне ФЕД го слушаме 80 години кажи нещо по-интересно.
141
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДрОгарки и ДрОгари цял живот възпитавате децата си да учат на Запад, парите са в Швейцарска банка в долар ,внучето учи английски , имотите са там,колите са от там, луксозните стоки са от там, техниката е от там , вкусната храна е от там роднините естествено работят там,екскурзиите са там, телевизията и интернета са от там в Северна корея още няма интернет, формулата за ядреното оръжие е ОТКРАДНАТА от там стига с това лицемерие вече, как пък поне един не видях дори на екскурзия в Русия .
140
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шok 3a джeндъpитe e дa глeдaт тeлeви3ия в koятo ce ka3вa,чe имa двa пoлa-мъж и жeнa!Шok 3a джeндъpa e koгaтo pa3бepe,чe пoлoвитe opгaни нe ca 3a дa ce пpeдocтaвят няkoй oт cъщият пoл дa cи игpae c тяx,a 3a пpoдължaвaнe нa чoвeшkият poд,чpe3 тaka нapeчeният пpoцec pa3мнoжaвaнe,3a koeтo e нeoбxoдимo двaтa индивидa дa ca oт двa(eдинcтвeнo cъщecтвyвaщи пoлa в пpиpoдaтa)pa3лични пoлa,мъж и жeнa.3aтoвa и 3aбpaниxa pyckитe тeлeви3ии,тaм в cъpцeтo нa джeндъpи3мa и тук при нас!
139
15
 
10
 
! Отговори
до Богат преди 1 година
Напротим, приятелю. Запада винаги е живял добре и ще продължи да го прави и знаеш ли защо? Защото имат нещо, което Русия никога не е имала, няма и да има. Имат интелигенция, дисциплина и са се справили с корупцията. В Русия има олигарси, корупция и репресия. Западът е бил и в по-трудна ситуация до 1989г. И въпреки това в пика на СССР, САЩ са имали двойно по-голям БВП. И сега е ясно какво ще се случи и кой ще спечели войната. Все пак бъдете здрави и благоговейте по Русия. Но, знайте истината!