Москва: Киев извърши неуспешна контраофанзива край Кремина

Този ход е причинил "неоправдани загуби" на украинските въоръжени сили
27 фев 2023 11:37, Йоана Цонева
274
Москва: Киев извърши неуспешна контраофанзива край Кремина
Снимка: БГНЕС

Украинските сили се опитаха да започнат контранастъпление близо до град Кремина за първи път от доста време, но отстъпиха, след като претърпяха "неоправдани загуби". Това съобщи пред ТАСС Андрей Марочко, пенсиониран подполковник от Народната милиция на Луганската народна република.

"Врагът се опита да започне контранастъпление срещу нашите настъпващи части", посочи той. По негови думи украинските сили са претърпели огромни загуби по фронтовата линия на Кремина през изминалата седмица и тяхното командване е "избрало да изчака, за да възстанови боеспособността на своите части".

"Висшите военни служители не успяха да достигнат желания брой войници и необходимото количество въоръжение и пренебрегнаха отчетите от командирите на място за това, че войските не са в състояние да се бият, като все пак наредиха да започне офанзива вчера", съобщи Марочко.

Той отбеляза, че този ход е причинил "неоправдани загуби" на украинските въоръжени сили и ги е принудил да се върнат на предишните си позиции.

На 25 февруари Марочко съобщи, че руските части унищожават жива сила и техника на украинската армия, опитваща се да струпа сили край Кремина.

Тогава той посочи, че до района са достигнали около 70% от украинската жива сила и техника, като 30% са унищожени от руската артилерия и армейската авиация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
239
0
 
0
 
! Отговори
Готиния преди 1 година
До Анонимен. Те не са помирисвали барут.
238
28
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На 22 февруари когато Байдън беше в Украйна, руснаците понечиха да изстрелят САРМАТ, но тя се самовзриви при изстрелването. Руски генерал предупреди ЮАР и Китай, че при общите военни учения с Русия, няма да се изстрелват балистични ракети. За какви ядрени заплахи им свирят ветрове в черепите ?
237
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДО ***.ИНОП..ИТЕЦ..ИТЕ: ГОСПОД СИ ЗНАЕ РАБОТАТА !
236
7
 
8
 
! Отговори
Овчар Стоянов преди 1 година
Не се смейте! тази баба е много осведомена. ВЕрвайте ми!
235
19
 
8
 
! Отговори
Овчар Стоянов преди 1 година
И освен това руснаците са убили около 100 хиляди украинци, свалили са 2000 украински F16, 580 украински HIMERS-и, потопили са 28 украйнски подводници, 36 украински крайцера и един украински космически кораб. Информацията е проверена. Идва от бабата на баджанака на министъра на социалните въпроси на Луганската Народна Република.
234
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
пандизчиите ги горят в подвижни крематориуми
233
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
*** ги горят в подвижни крематориуми.
232
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дръжте се братя натовци , ще се бием до последният украинец
231
8
 
8
 
! Отговори
ДиктатороФоб преди 1 година
Свободният Дух ще победи зомбираното стадо в тази война
230
16
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички нашенски натовци ,атлантици ,европитеци ,укрофили и краваролюбци-ВЕДНАГА КЪМ УСРАЙНАТА!Всички до един при Зельо Наркомана ,невзрачен комик от еврейски тип.Цялата продажна политическа класа ,начело с Паситу ,Плвню ,Агов и подобни църкащи плъ.хове ,незабавно да тръгват към Бахмут.Писна ми от прислужници на бабичкеро Херо.Хора без достойнство ,морал и ценности.
229
24
 
16
 
! Отговори
Антипутиноид преди 1 година
Предлагам референдум - да съберем пари за самолетни билете за русофилите на запад. Стига са се мъчили да живеят в такава морално западаща среда. Да им дадем шанс да се върнат обратно в Руската ***.
228
19
 
7
 
! Отговори
Странно! преди 1 година
Нещо видеа от дронове, няма ли или пак "една баба разказала на друга"? Защото за руската катастрофа под Угледар, укрите разпространиха видеа и целия свят видя поредната касапница в която руцкая армия бе разстреляна като в стрелбище, а руските експерти вдигнаха вой до небесата и това бе преди 20 дни. Хахаха. РАЗСТРЕЛЯЛИ КАК В ТИРЕ!
227
12
 
9
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Значи правилно действат украинците. Видели са, че не се получава и са отстъпили... А руската офанзива, срещу която е била украинската офанзива, дали е успяла?
226
17
 
10
 
! Отговори
Хахахх. преди 1 година
Руски фейкове за слабо волтови сиви вещества! Хахахах. Такива инфота за огромни жертви на уж започнало укро настъпление, досега е имало 100 пъти. При Харковската кинтраофанзива Мацква съобщи укро настъплението е фейк, но укр дават огромни загуби, и 24ч по-късно коношенковия обяви "стратегическо изтегляне" шизифрения-биполярножразстрийство.. А Марченко не каза ли нещо за руското настъпление от месец насам по целия донбаски фронт и рекордните рус загуби и липса на успехи. Бахмут-7месеца хагах
225
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе, Путин, навремето стопи един куп китайци...какво чакаш сега? Пускай лазерите и се справяй с укро...питеците.
224
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пушечното месо свърши. Сега е ред на нашите пишман демократи да помогнат на клоуна щото има Оскар награда и ще го потъва по рамото и ще станат герои. ПОВТАРЯЙТЕ СЛЕД МЕН: ПУТИН Е ДОБЪР ЧОВЕК. ТОВА Е ИСТИНАТА
223
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кво правите тук *** на соpoс. Взимайте пушките и бягайте да се биете за вашия господар. Смешници, олизаха даже и задните части на господаря а той още визите не иска да им махне. Промити мозъци от шарлатани
222
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде ги намирате тия новини, всички с поне 24 часа закъснение
221
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поради липса на хора укропитеците ще прибегнат към мръсни бомби скоро
220
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом твърдят нещо от Кремъл, то определено е наобратно! Патологични лъжци ....