Захарова: Българите не подкрепят опитите за забрава на Русия

Има много благодарствени послания
9 мар 2023 21:03, Росен Стойчев
166
Захарова: Българите не подкрепят опитите за забрава на Русия
Снимка: БГНЕС/EPA

Опитите да се забрави ролята на Русия в освобождаването на България никога няма да срещне подкрепата на българските граждани.

Още по темата
Това обяви говорителят на руското външно министерство Мария Захарова, съобщи ТАСС.

Днес тя говори пред руски медии. Обяви, че е следяла тържествата по случай националния празник през миналата седмица.

"По време на тържествата беше направен опит да се пренебрегне ролята на Русия в избавянето на България. Виждам в това незачитане на собственото минало и героичните предци. Убедена съм, че това никога няма да срещне подкрепата на истински български патриоти, които бранят своето минало. Те подкрепят традицията на приятелството между нашите народи", обяви Захарова.

Обяви, че е видяла много паметници, почитащи героизма и на руснаци и българи, затрупани с букети. Получени са и много благодарствени послания в руското посолство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още по темата: БългарияРусияпризив
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оооо няма да забравим...В ИСТИНСКАТА БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ, мястото на русия изглежда ще е само като един горчив урок...за ЛЪЖИ, МАНИПУЛАЦИИ И ТАЙНА, НО ПОСЛЕДОВАТЕЛНА АГРЕСИЯ!!!
77
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да! Както и тук отново ще благодаря на братята руснаци!
76
3
 
11
 
! Отговори
098 преди 1 година
До Анонимен77. Договора от Сан Стефано е сключен само между Русия и Османската империя и е предварителен. Договора е за запределяне на влеяние между две империи. Според този договор България нито е свободна нито е независима. Княжество България остава васално на Османската империя и е под руска окупоция. Вие русофилите не е зле да го прочетете. Договора е доста кратък и за България се говори само в две от точките, така, че дори русофил може да го прочете.
75
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
няко итака и не искат да резберат, че санстефанският договор е прелиминарен, иначе казано - предварителен. Това го прави обречен на преразглеждане. Но се превръща в част от нашата национална митология. Русия ни дава, ама Запада не ни дава. Дръ-дрън. Русия има таен договор с Австро-Унгария отпреди войната, в който черно на бяло е написано, че няма да има голяма българска държава и тя няма да има излаз на Бяло море и да обхваща Македония. Но все ще има наивници да вярват в руските митове.
74
5
 
15
 
! Отговори
Предателка преди 1 година
Българите са дали на руснаците азбуката.И сега в момента има 3 паметника на Кирил и Методий в Русия.Българи са първите свещеници, които са учили руските царе на християнство. За награда Кремълският Жужак обяви България за враг и кагебето обяви смъртна присъда на Български журналист , който критикува фашисткия режим в кремъл.
73
5
 
12
 
! Отговори
Ехооо преди 1 година
Знахарова я обясни щ.о трябваше България да плаща за "освобождението" си?????
72
5
 
10
 
! Отговори
пфффф преди 1 година
Тоя биологичен *** как има смелостта да говори от името на всички българи?Марче, ай пий си водката и не говори от името на българите!45 години ви търпяхме вмирисания ботуш айде стига токова!
71
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз знам един неоспорим факт след санстефанска българия, берлинския договор разцепва българия на две след като първо и отнема 60% от санстефанския договор под договора са се подписали всички западни държави Санстефанският договор изостря отношенията между Русия и останалите Велики сили. Споровете между тях са поради неспазването от страна на Русия на предварително сключените тайни споразумения с Австро-Унгария по-специално Райхщадското В австрийския вариант на текста името България изобщо не се среща
70
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има по-хубави рускини, тази може вече да се пенсионира в кремъл, свърши добра работа.
69
4
 
20
 
! Отговори
Волжки Българин преди 1 година
Я кажи другарке, защо не разрешавате на Чувашия, Татарстан и Кабардино-Балкария да си върнат името Волжка България и да се наричат Българи каквито и са??? Защо Тамошните Българи са били подложени на изтребление и разселване са били насилствено преименувани на татари. През XX век републиката е просъществувала за две години под името Булгарлък. ЗАЩО Л.и.ц.и.м.е.р.ке!!!!
68
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Захарова навремето вдигна сватба в Ню Йорк. Не се ожени в Москва.
67
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българин е най-добре да не ходи в Русия. Там жените са като мечки-стръвници, ще му се качат на врата само и само да избягат от путинския рай. Руските жени са като тая Захарова, и тя мечка-стръвница. А българските жени не харесват руснаци, защото не си представят живот с пияндурник.
66
3
 
15
 
! Отговори
Късата памет преди 1 година
До Българин. Напълно сте прав. В България няма една паметна плоча на президента на САЩ Уудро Уилсън, чиято реч пред страните от ньойския договор предотвратява разпадането на България и подялбата и между Гърция, Сърбия и Румъния. Самата реч, аз поне не я намерих на български език, което е направо престъпно. Въпреки , че преди да стане президент Уилсън е университетски преподавател, познанията му по българска история са впечатляващи.
65
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази ще трябва да я сменят с някоя по-арна, че одъртяла.
64
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българите не ходят в Русия за да не се разочароват. Нека да им остане като една мечта.
63
19
 
12
 
! Отговори
Слава на Геройте преди 1 година
Слава Русия Слава братски Руски народ!! Победата е нейзбежна братя!! Победата над фашистка Украйна и нейният господар САЩ ! Поклон пред Руските Герой
62
2
 
11
 
! Отговори
До 65 преди 1 година
Това го искаш щ.о.т.о в русия нема ни един българин емигрант...хахаха...м.а иначе много ви харесва там!!!
61
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега да им обясня малко на некои индивиди цала европа щеше да носи фесове ако русия не водеше 69 години войни с турция спирането на турция до виена е заради започването на тези войни През 1547 година император Фердинанд I е принуден да признае османската власт в Унгария 1560 почват рускотурските войни
60
5
 
6
 
! Отговори
Е от такива педераси преди 1 година
сме на този хал! Автоматично трябва да се забрани на българите в чужбина, пребиваващи там над 5 г. и плащащи данъци в чужди държави да гласуват за избор на парламент у нас!
59
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нюрнбергския съд осъдил 14 човека. А Народния съд в България осъдил 10 000 българи от които 3 000 на смърт.Нема лабаво. Е как да не сме признателни на Съветската армия.?