Внукът на Шарл дьо Гол и Стивън Сегал: Кои са приятелите на Русия в чужбина?

Заедно те създадоха международно русофилско движение
17 мар 2023 19:42, Нели Христова
106
Внукът на Шарл дьо Гол и Стивън Сегал: Кои са приятелите на Русия в чужбина?
Снимка: БГНЕС

Кои са сега приятелите на Русия в чужбина? Съдейки по неотдавнашен конгрес на Международното движение на русофилите - събитие, организирано от консервативни активисти и проведено с голяма фанфара в остъклена зала на Държавния музей на Пушкин в Москва, отговорът е политически маргинали и теоретици на конспирацията.

Сред тях бяха скандалният американски актьор Стивън Сигал, внук на Шарл дьо Гол, и италианска принцеса, както и учен на Толкин, който се страхува, че европейските момчета са насърчавани да се женят за техните крави.

"Тук съм, за да насърчавам мира и приятелството и наистина вярвам, че този конфликт е провокиран и причинен от англосаксонски интереси... Мисля, че това поставя света в дълбока опасност и аз съм тук, за да се боря срещу това", каза Пиер дьо Гол, внук на френския генерал и лектор на конференцията, в интервю за The Guardian.

По-младият де Гол вече предизвика полемика. Миналия месец той каза пред френски вестник Le Parisien, че Западът "за съжаление е оставил Володимир Зеленски, неговите олигарси и неонацистки военни групировки да се заключат в спирала на война".

Ив дьо Гол, по-големият брат на Пиер, каза пред Le Parisien на 24 януари, че възгледите на брат му "не засягат никого освен него – нито мен, нито семейството ни и още по-малко генерала".

Пиер дьо Гол не коментира забележките на брат си и заобиколи въпроса дали фамилията му може да бъде използвана за легитимиране на войната в Украйна, тъй като Де Гол гордо се позова на дядо си, когато го попитаха на сцената за конфликта.

"Моят дядо имаше много задълбочени познания и интензивни познания за руските лидери и народ", каза той на конференцията. "Така че той беше доста наясно с интереса и географската необходимост Европа и Франция да се съюзят с Русия. Все повече и повече хора осъзнават, че този конфликт е създаден, за да разбие единния блок на Европа в полза на американците."

Това също може да се окаже и доходоносна възможност. Като банкер, Пиер дьо Гол търси да намери хора с "различно мнение, които имат различен възглед за мира", включително тези, които търсят "финансови договори, инвестиционни договори".

Европейците са в недостиг, според руска пропаганда и медии, търсещи чужда подкрепа за войната срещу Украйна. Но тази седмица 90 делегати, включително много теоретици на конспирацията, се събраха, желаещи да повтарят линията на Москва.

Николай Малинов, бивш депутат в българския парламент, който сега е под санкции на САЩ, откри събитието с думите, че е време "силите на светлината да победят силите на мрака".

На сцената, облечен в черно, беше Стивън Сигал, който беше определен за специален представител на руско-американските културни връзки. "Аз съм 100% русофил и 1 милион процента руснак", каза Сегал по време на пресконференция.

Сергей Лавров, руският външен министър, също беше там, давайки официален приматур на това, което щеше да се разглежда като второстепенно събитие. Той изнесе основна реч заедно с писмо от Владимир Путин. "Ние виждаме не просто неонацизъм, ние виждаме директен нацизъм, който обхваща все повече и повече европейски страни", каза Лавров. "Виждаме как историята се разрушава пред очите ни, унищожават се свети паметници."

Сред присъстващите на сцената се открояваше принцеса Витория Алиата ди Вилафранка, жена на около 70 години с яркочервена коса - най-известна в Италия като първия преводач на италиански на Толкин. Тя твърди, че се е борила с Opus Dei и мафията, за да си върне семейния дворец в Багерия, където според нея продуцентите на филми са снимали модерен римейк на романа на Джузепе Томази ди Лампедуза "Леопардът".

Запитана как се е стигнало до изказването й на конференция на русофилите, тя цитира близки връзки с руското кралско семейство. "Аз съм братовчедка на Романови", каза тя, имайки предвид потомците на последното кралско семейство на Руската империя. "Познавам ги много добре, дойдох на сватбата… Значи това е царска връзка."

Тя каза, че е в Русия, за да покаже, че "има други хора в света, които споделят твоето мнение и виждане за света … и това улеснява една селска дама в Сицилия, която изглежда ужасена от сина си, който иска да се ожени на крава."

Тя се стремеше да избягва темата за войната. Запитана директно за това, тя каза: "Не съм експерт по тази тема... намирам Путин за по-мил от Байдън, но съм голяма приятелка на доведената сестра на Обама."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ами след два дена ще стане ясно- каквото решат путин и си това ще е- а краварите и *** им ще мрънкат и ще подскачат но ве5че няма да определят какво ще се прави на тоя свят- информация за това че китай обедини иран и саудитите и спря войната в кувейт чухте ли - ами тука нема да ви я напишат- че в момента текат воени маниври китай иран русия в индийския чухте ли - опичайте си акъла
44
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Втрещяващо единство. Че кво си се разврещел тогаа и се нервиш ? Стой си спокоен.
43
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин и Медведев са в истерия - "замръзването" на Европа не се случи, a следващата зима ще бъде дори по-топла от тази и ЕС няма изобщо да има нужда от газ, дори няма да се храчи пълни отново хранилищата.
42
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 41. Браво другарю комцомолки секретарь !!! Рабираш ги глобално нещата ти отвсейде ! Не знам още защо не са ти дали Нобелова награда за акъл.
41
22
 
5
 
! Отговори
Втрещяващо единство преди 1 година
Втрещяващо единство на Запада в подкрепата за Украйна и непреклонност пред агресора Русия. Това единство е изумително и безпрецедентно и далеч надминава най-силните периоди на трансатлантическо съгласие през Студената война. Всяка държава на ЕС и НАТО, без Унгария, се обедини зад Украйна и населението масово подрепя доставките на оръжия в Украйна. Гражданите са обединени и готови на всякакви материални и човешки жертви ако се наложи да се изпратят войски, и сриване на жизнения стандарт в името на Украйна. Русия няма никакъв шанс изправена пред мощта на целия цивилизован свят.
40
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия ще загуби, реално целият свят е срещу Русия, Русия е абсолютно сама срещу целия свят, няма как Русия да не бъде победена - това е 100% сигурно, няма никакво съмнение, че Русия ще бъде победена, определено може да се каже, че Русия няма никакъв шанс да спечели, съществува всеобща непоколебима увереност в победата на цивилизования свят над Русия. До дни, дори до часове санкциите ще започнат да действат и банките в Русия ще започнат да фалират, Русия ще рухне и всичко отново ще бъде както си беше според края на историята по Фукуяма.
39
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Затруднените икономики, разтърсени от инфлацията, предизвикана от войната, не накараха нито една от големите политически партии да заяви, че разходите за подкрепа на Украйна са твърде високи или че е време да се приемат исканията на Русия. Про-украинските политики преминаха успешно изборните изпитания в Италия и Швеция, където правителствата се смениха, но подкрепата за Киев се запази. Френският президент Еманюел Макрон отби съпротивата на крайнодясната опозиционна лидерка Марин льо Пен.
38
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази всеобхватна официална подкрепа за Украйна отразява широко разпространената народна симпатия в западното общество, която се вижда от украинските знамена, стикери и значки, изложени в домовете и бизнесите. Много магазини вече приканват клиентите си да направят дарение в подкрепа на Украйна. Хиляди семейства са приели бежанци. Войната почти не предизвика поляризация, конспирации или умишлено пренебрегване на доказателствата, които съпътстваха други важни събития, като избухването на COVID-19 или президентските избори в САЩ през 2020 г.
37
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гледам един *** ми е изпляскал минус на въпроса какво е това "голяма фанфара"...сега малко образование..."големи фанфари" по принцип би трябвало да бъде написано защото е образно казано демек иносказателно за голем шум, а не че некой е седел самичък с една голама фанфара и е надувал да прай музициране.
36
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днес има информация, че в атомна централа в САЩ е вече СПРЯНО изтичането на радиоактивна вода , започнало през НОЕМВРИ 2022 г.Изтекли са милиони литри. Някой да е попадал на информация за авария в американска АЕЦ?
35
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отговорът е : хора, които долу-горе си имат понятие какво се случва. Кой е писал тая плява ?
34
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добра новина, топ!
33
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Конспирация? Запада запАда.
32
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво! Нека има противовес на психарите от ФАЩ и БрЬОксел.
31
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво е това "голяма фанфара" бре гугъл-преводачи ?
30
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Топ! Поне нещо ново, а не жендърите в ЕвроGейския, дето само се плюнчат. П.с. Аз също съм приятел на Русия и я подкрепям, както и много от българите - т.е. по-голямата част!!! :)
29
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Постепенно палачинката се обръща!
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е от тях. Много си загазил.
27
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днес.бг...оправете проблема с лайковете...влачи се една камара време...написах и не го публикувахте...но съм упорит..
26
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гледай Малинов, съди за останалите ...Разбирай нивото на форума.Все едно гледаш 31 | конгрес на партията.Простоскучни манифести.Бодряшко сектантски лозунги ...С един непростосмъртен лидер и учител вожд Комуто думи се пишат на каменен истукан.