Анализатор: Снарядите с обеднен уран причиняват рак

Това на практика е употреба на ядрено оръжие, смята проф. Нако Стефанов
Обновена: 23 мар 2023 23:00 | 23 мар 2023 22:45, Анисия Иванова
106

Китай и Русия се изправят срещу Япония и Украйна.

Между Китай и Япония съществува напрежение през последните месеци, свързано с решението на японската страна да повиши двойно разходите си за отбрана. Като предлог за това тя посочи Китай, който се въоръжава, но и Корейската народно-демократическа република Това заяви международният анализатор проф. Нако Стефанов в ефира на "Денят ON AIR".

По думите му "след посещението на Си Дзинпин стрелката на глобалния геополитически баланс отиде в посока на антизападните сили".

"Доколко тази промяна ще бъде устойчива зависи от военно-политическата обстановка в Украйна. На този етап няма мирни преговори, но Путин заяви, че приема плана от 12 точки на Китай за една добра основа за бъдеще. По време на посещението на Си Дзинпин обаче дори не се говореше за Украйна", смята той.

Анализаторът е на мнение, че към момента не е възможен компромис нито от страната на Украйна, нито от тази на Русия.

"Може да се стигне до по-опасна ситуация и ескалиране на войната - до глобален конфликт, Русия е една от двете най-големи ядрени сили в света. Ако почувства заплаха, светът ще бъде на крачка от глобална ядрена война", прогнозира той.

Пред Bulgaria ON AIR гостът коментира и новината, че Великобритания ще достави на Украйна снаряди с обеднен уран.

"Знае се, че тези снаряди водят до рак. Това на практика вече е употреба на ядрено оръжие", отбеляза той, като допълни, че без да се спрат бойните действия и без да се водят разговори, не би се стигнало до компромис.

В отговор на въпрос дали Тайван може да "запали клечката" за глобален военен конфликт, проф. Стефанов поясни, че "Китай няма интерес да води война в Тайван".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
4
 
! Отговори
дедо Цветко преди 1 година
Колкото по-рано хвърли бялата кърпа Зелениот клоун, толкова по-добре ке биде и за Укропия и за нас дори, защото с този обеднен уран че ни осер.т Черното море зс стотици години!
81
5
 
0
 
! Отговори
Тото преди 1 година
От 50 години слушам, как антизападните сили се консолидират и запада ще бъде победен. 50 години грешно врачуват , и не се отказват. Това изкопаемо през целия живот е приказвало същите дивотии, и не се отказва. А за обедненият уран, че предизвиква рак - ако си сложиш едно парче от снаряда във вътрешния джоб и го носиш няколко дена може и да предизвика рак... Та те такива експерти пробутват русофилските сайтове....
80
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А ако бръкнеш у врелата вода че са изгориш, и тава са казале експертите също така !
79
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Снарядите с обеднен уран е една заострена пръчка (с голяма твърдост) която пробива бронята на танка и убива екипажа му... Никакъв рак не може да предизвика на умрял, руски фашист...
78
5
 
10
 
! Отговори
Нека кажат партиите преди 1 година
Преди изборите трябва да поискаме от партиите да кажат какво ще направят ако от САЩ и НАТО поискат да изпратим доброволци или наемници в Украйна. Нека кажат ясно, а след това всеки да реши за кого ще гласува. Когато гласуваха за ПП колко от тях предполагаха че Киро ще изгони 70 руски дипломати и сътрудници в посолството и консулствата и ще изпрати оръжие за милиарди в Украйна? Сигурно не много. Сега вече трябва да е ясно какво правим оттук нататък.
77
4
 
9
 
! Отговори
Какво следва преди 1 година
Време е от Киев да помислят за преговори за мир. Колкото по-рано ги започнат, толкова по-малко ще загубят.
76
1
 
12
 
! Отговори
Не е баш тъй преди 1 година
До Я, па Я: "излъчването му (на обеднения уран) е в пъти по ниско от ренгенов апарат". Може да е така. Но никой не стои постоянно на облъчването на рентгенов апарат, но на облъчването от употребено оръжие с обеднен уран може да се окаже с години. Факт е, че след бомбардировките с боеприпаси с обеднен уран на НАТО в Сърбия раковите и онкологични заболявания са се увеличили многократно. Но какво ги интересува това САЩ и сателитите им? Нали радиоактивността ще бъде в Украйна, а не при тях.
75
10
 
4
 
! Отговори
Я, па Я преди 1 година
Ако си направите труда да видите в нета, какво представлява обеднения уран, ще видите, че излъчването му е в пъти по ниско от ренгенов апарат и не нанася радиоактивни щети. по свойства се доближава до оловото но е твърд като волфрама. Всички бронебойни снаряди се правят със стержен от обеднен уран, включително съветските а сега и руските. Руските танкове стрелят с пирожки, може би. Проблема е, че аналоговнетните Т54/55 стрелят със 100 и 105 мм снаряди които нямат обеднен уран, нали се сещате ...
74
8
 
2
 
! Отговори
Я, па Я преди 1 година
Този тъмночервен фашист ми преподаваше в университета. Много спорове имахме с него по въпроса за пазарната икономика... Така и не се отказа от червените идеи за контрол на икономиката и раздаване на пари, на калпак. Още тогава възхваляваше могъщия СССР, който току що се беше споминал. Даже ни убеждаваше, че това не е смърт а номер с който да накара хората да намразят демокрацията. Оказа се прав и днес работи активно по въпроса. Русия стреля с такива снаряди постоянно, явно руските са екологични.
73
1
 
5
 
! Отговори
Демогъзия преди 1 година
Това е демократичен уран, полезен е, по-лековит е от чернобилска пепел. Най-полезни за живота и здравето на европитеците са: РСМ- 56; Р-36; РС-24; РС-28. Това са ваксини срещу либерал-джендай-мутро-чалгарите, на запад от човешката цивилизация. В големи количества, щастие за цялата тази и*змет. Завинаги мир.
72
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В статията само едно нещо са пропуснали - че проф. Нако Стефанов е бил от квотата на "Справедлива България" през 2022-ра година - водач на листите в 24 МИР София и 2 МИР Бургас.А това поставя под сериозно съмнение безпристрастността на тезата и мненията му, особено в светлината на споменатите конфликти и навечерието на изборите.
71
6
 
6
 
! Отговори
Май, преди 1 година
Тук има много лаици това са противотанкови снаряди.Некъв по надолу пише за бомби какви бомби те гонят бре миндьо.
70
6
 
4
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Интересно милионите снаряди и ракети изстреляни до сега са полезни ли ,що ли.Милиони казах.....
69
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С тези снаряди ще заразят с радиация Черно море.После няма да има никакъв туризъм.Това е престъпление.
68
6
 
26
 
! Отговори
Ами то хамеликанците преди 1 година
Гат бомбандираха Сърбия баш с такива бомби, не е като да не са знаели че причиняват рак. И по трънско падаха разни екземпляри.
67
2
 
5
 
! Отговори
До 81 преди 1 година
По всичко изглежда, че ти май ще бъдеш запечатан някъде под земята
66
2
 
4
 
! Отговори
Британски учЕн преди 1 година
Значи включвам се извънредно и специално заради пyмияри като Бонболеро (76) - заради учЕни като мен се топлиш на ток вместо директно на въглища, караш кола вместо каруца теглена от магаре и гледаш телевизия и работиш с компютър. Атомът си е естествена стъпка в еволюцията на човечеството за съжаление много хора като тебе примерно виждат във всяко изобретение оръжие, което ще им донесе предимство пред врага. Ясно? Въпроси?
65
1
 
1
 
! Отговори
Я па я..! преди 1 година
До Анонимен 70 Замислям се преди 20 години имаше ли Гугъл.
64
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Медведев и Симонян през ден говорят как щели да ни бомбят с атом. Сега малко им се дръпна акито. Иначе и цигарите водят до рак, както и слънчевата светлина...
63
12
 
5
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 1 година
До До 51 55 Какво ли би станало с без аналоговата руска армия , ака бяха нападнали Япония , както са мислили. Ама се усетиха и решиха че Украйна е по добрия избор.Но и тук удариха на камък.