Лавров: Москва иска конфликтът в Украйна да приключи възможно най-скоро

Благодари на Бразилия за позицията й
18 апр 2023 07:09, Йоана Цонева
217
Лавров: Москва иска конфликтът в Украйна да приключи възможно най-скоро
Снимка: БГНЕС

Москва иска конфликтът в Украйна да приключи възможно най-скоро, заяви руският министър на външните работи Сергей Лавров по време на визитата си в Бразилия.

На пресконференция с бразилския си колега Мауро Виейра, руският външен министър благодари на Бразилия за нейното "разбиране от какво е произтекла ситуацията в Украйна".

Лавров каза, че Русия има "интерес" конфликтът да приключи възможно най-скоро.

Русия многократно е заявявала, че всяко уреждане на конфликта трябва да се съобрази с "реалностите" на нейното едностранно анексиране на четири украински провинции, които руските въоръжени сили контролират частично.

Москва твърди, че е била принудена да се намеси в Украйна през февруари 2022 г., за да защити рускоговорещите от преследване и да предотврати Киев да бъде използван от Запада като заплаха за сигурността на Русия.

Украйна и Западът казват, че това е неоснователен претекст за завоевателна война, в която бяха убити хиляди хора и бяха опустошени украински градове.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вижте се докъде се докарахте ! За 32 години 8 милиона руснаци напуснаха Русия ! Само от България заради вашите агенти се махнаха 3 милиона българи !
151
0
 
2
 
! Отговори
106 години финансира преди 1 година
РУСИЯ СВЕТОВНА ВЪОРЪЖЕНА РЕВОЛЮЦИЯ В ЦЯЛ СВЯТ ! НЕЩО НЕДОРАЗБРАХ СМИСЪЛА НА РУСКИЯ МИР ??? МОЖЕ ЛИ ДА МИ ГО ОБЯСНИТЕ ? ЗАЩОТО НА МЕНЕ МИ НАМИРИСВА НА ПСИХИАТРИЯ !!!
150
3
 
5
 
! Отговори
До Иван преди 1 година
Като нищо е външна сила - Китай заплашваше запада но това сработи обратно и от немай къде руската крадлива върхушка си наруши спокойствието със яхтите за да отвори война. Сега китайците са "миротворци" никой не говори за Тайван, докато си строят островите.. Тази година официално на държавните карти смениха на няколко руски области руските имена с китайски - но това не е проблем за руските васали. Украина има технологии които са нужни на Китай- Александр Зеленько говори за тези работи. Нищо от това не извинява руснаците рзбира се!
149
0
 
12
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Че изтегли си и последния войник от Украйна,и конфликтът приключва.Сигурно външна сила зорлен ви принуди да започнете войната?
148
3
 
2
 
! Отговори
todor преди 1 година
Кой го е грижа за жертвите,когато бизнес с оръжия процъфтява и носи милиярди на агресора и капиталиста.!!!
147
0
 
12
 
! Отговори
Илия преди 1 година
До Жалко за Русия...Защо така говориш бе Другарю. Народа на Русия е в благоденствие. Без Москва и Ленинград всички други 120 милиона получават заплати по 50 долара на месец, пенсиите им горе долу са същите, имат картофи, кукуруз, пшеница, мушмули мисля че нямат. Русия никога не е нападала никой друг народ, всички са се присъединявали доброволно към нея защото искат да са богати и да живеят добре. Не си прав Другарю. С обич , Илия
146
2
 
19
 
! Отговори
Жалко за Русия... преди 1 година
Единственото нещо, което Путин съвсем успешно мачка, е собствения си народ!!!
145
3
 
2
 
! Отговори
някой преди 1 година
До "Анализатор"Ти чувал ли си за БРИКС ?Дилма Русев ? Образовай се. Не бъди кон с капаци.
144
2
 
20
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Иска, да. След като превземат Украйна и сменят администрацията с проруска. Ежедневните руски глупости.
143
1
 
18
 
! Отговори
Набахмутиха се вече преди 1 година
Дойде им до гуша
142
2
 
30
 
! Отговори
Гнусен лавроид преди 1 година
Ами изтеглете се от Украйна и си посипете главите с пепел, че да ви повярваме.
141
2
 
20
 
! Отговори
Рецепта преди 1 година
Три пъти на ден на гладно взимаме Бахмут.След хранене парад в Киев или Берлин по избор.Преди лягане-флагманът Москва плава,две чаени лъжички.
140
2
 
2
 
! Отговори
истината преди 1 година
Истината като крадоха не върнаха нито от бъдещето, нито от работата, като долни *** крадът и лъжат. Защо им е измислена държава? Защо да получат защита?
139
0
 
15
 
! Отговори
АЗ преди 1 година
Ще трябва, ако искат да продължат да съществуват ***. Както е тръгнало няма да им остане потентно мъжко население и ще трябва да търсят кигистанци да им оплождат лесните жени.
138
1
 
1
 
! Отговори
its me преди 1 година
Абе Георги Марков, разкарай се с твоята "Физика на тъгата", Станишев сам ходи, сам се псува и сам си се подслушва днес с тези награди Букър
137
1
 
1
 
! Отговори
its me преди 1 година
Тези ме обиждат, украинците
136
5
 
23
 
! Отговори
ЧЕРВЕН КАСКЕТ преди 1 година
АКО НЕ БЕШЕ ТОЗИ ПРОКЛЕТ БАХМУТ,СЕГА ЩЯХМЕ ДА СМЕ НА ЛАМАНША,РИЙШ
135
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е тази война те си я започнаха и ще приключи на секундата в която риският войник напусне Украйна . Нищо сложно
134
3
 
20
 
! Отговори
МДА преди 1 година
НА ЛАВРАТА МУ ОПРЯ ХУРКАТА И ЗАРЕВА КАТО МАГАРЕ
133
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия напуска територията на Украйна и войната свършва. Нито Украйна би нападнала русия ако русия си седи в границите. Нито Ердоган, Орбан, Макрон, Радев, и Шолц биха нападнали ядрената държава русия ако русия си седи в границите. Всичко останало е показател за психически и когнитивни заболявания у ***. Някой щял да нападне ядрена русия. Смях в залата. НАТО десетилетие не можа да приеме Северна Македония заради Гърция. Ей сега НАТО с Орбан ще нападне русия. ))))