Масови уволнения на генерали, след като Путин посети фронта

Висшите чинове представяли изкривена картина за положението в армията
27 апр 2023 22:04, Стела Стоянова
442
Масови уволнения на генерали, след като Путин посети фронта
Снимка БГНЕС

Т.нар. Z-блогъри съобщават за масови уволнения на генерали след визитата на Путин на фронта, предава The Moskow Times. Четирима блогъри и военни кореспонденти пишат за вълна от оставки във висшето ръководство на руската армия.

Военният кореспондент Юрий Котенко пише в Телеграм канала си, че с указ от 20 април Путин е уволнил генерал Александър Дворников, генерал-полковниците Александър Журавльов и Рустам Мурадов.

Днес каналът Wargonzo пише, че след визитата на Путин в окупираните територии в руското МО са започнали уволнения.

"Озлобени и информирани за реалната обстановка, офицерите на терен очевидно са използвали възможността да докладват на президента за реалните проблеми, докато началството се опитва да замазва обстановката във всекидневните си доклади, което е престъпление по отношение на руския войник".

Военният кореспондент Александр Сладков потвърждава някои уволнения на генерали. Той твърди, че е отстранен и зам.-министърът на отбраната, отговарящ за тила, генерал-полковник Михаил Мизинцев. Наричаха го "касапина от Мариупол" заради превземането на украинския град, след което стана зам.-министър

Z-каналът "Рибар" твърди, че заедно с Мизинцев е отстранен и генерал-майор Олег Горшенин, ръководител на Националния център по управление на отбраната.

"Министерството на отбраната даваше на ръководството на страната дезинформация за състоянието на армията. Системата за предоставяне на изкривена картина е разбита отдолу-нагоре", казва за The Moscow Times източник, близък до МО.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


442
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
257
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бесове по Достоевски.
256
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия е колко часови зони. 4 часа било там, хайде бе. Русия никога не спи
255
10
 
22
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
КОЙ ПУТИНСКИ НЕНОРМАЛ-НИК ПИШЕ ТУК В 4 ЧАСА ПРЕЗ НОЩТА ОТ ТЕРИТОРИЯТА НА МОРДОРСКОВИЯ? МАРШ ДА СЕ БИЕШ НА ФРОНТА В УКРАЙНА НЕ СЕ КРИЙ!
254
5
 
18
 
! Отговори
Хаха преди 1 година
Време е Вова да започне да назначава руски *** на мястото на генералите. Те имат повече топки и мозък от онези парадни чучела, които могат само да дрънчат с медалчетата си. В цял свят военните академии изучават "специалната операция на Вова" като образец как НЕ трябва да се води война.
253
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ротация на командния състав както и на военнослужещите има във всяка нормална съвременна армия. Друг е въпроса че мисирешкия мозък не може да различава дори пагони, обаче е готов с оценките и квалификациите. В 100 коментара. Все пак и някой плаща за това. Кой ли?
252
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Соростака нека ти напомня че за психиатрия си ти. С инфантилното си поведение тук с точно тротинетката. По цял ден глупости и цъкане на оценки. Нали тротинетко?
251
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цветовете ти ги сменя сорос на гей парада. Даже не е парад ами прайд. По сороски. А катастрофи има щото либерални соростаци като теб искаха правилника да е някаква формалност. Да се свири навсякъде в града, да се фучи с над 120 по магистрали и не само. Тротинетки да се карат с 200. И не на последно място вие соростаците искате да узаконите наркотиците.
250
10
 
26
 
! Отговори
Русия=Психиатрия преди 1 година
По същия начин уволниха и началника на Тихоокеанския флот само три дни след като бодро докладваха по телевизията за успешно завършилото внезапно учение. КогатоАлкаш ти каже Добър Ден, погледни нагоре и виж къде е Слънцето. Няма по-долно, коварно, крадливо и негодно същество отАлкаша.
249
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вчера , гледам една катастрофа на нашия булевард.Между Фиат микробус и линейка....Сорос трябва да е виновен.Сменил е цветовете на светофара....
248
6
 
23
 
! Отговори
Генерал Чорапов преди 1 година
Масовите уволнения на рашковските генерали и те ли са част от пъклено дело на Сорос?
247
3
 
11
 
! Отговори
Полицай преди 1 година
Яко ни работят в България. Сорос е най-малкият проблем.
246
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 309.....Общото между Доган и Сорос е целта властта.Но разликата между Доган и Сорос е , че Доган я държи властта А Сорос иска да се докопа.И както посочих по рано С пари се купува власт Но с властта пари.А Доган вече я има.А Сорос само си мечтае.Но Кремъл има последната дума Както и ,,Лъкоил" и Валентин Златев ..отворко.
245
0
 
0
 
! Отговори
До 290 преди 1 година
Човекът е сложил лайкове на твоето мнение. Пак ли си недоволен!?
244
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 308....Човека идва от Румъния и казва това което е видял преди два дена .А ти , отворко, чувал ли си изобщо за зърнената мафия в България които карат ,,Бентли".Знаеш ли отворко, че в България се произвежда три пъти нуждите ни от зърно.В същото време сме на последно място по производство на зеленчуци...Къде тука виждаш Сорос....Кремълски крадливи мекерета.Лапнали властта.И всеки смуче и краде.
243
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Икакто написах вече доган и сорос имат доста общо. Доган не случайно игра етническата карта на Костов. Костов буквално узакони етническа партия. Филип Димитров вкарва 92 година сдс в либералният интернационал. В момента там е дпс. А ПП искаха да влизат там. Така че сорос е проблем идеология
242
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Напротив органите са соросташки. Кви два лева кво олио. Ти нормален ли си изобщо. Промит по всякакъв начин искал да се слага на янките щото вече не бил сложен достатъчно.
241
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Властта и медиите у нас са кремълски.Държат в невидение населението Ето, идва човека и казва , че в Румъния олиото е два лева Къде си чул по нашите медии подобно нещо Точно обратното.Целта на Русия, да те светна е разпад на държавата ни .Не , че други нямат интерес от това.Но къде са нашите органи за сигурност...Пак кремълски
240
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 301....Всичката власт у нас е от Кремъл.А знаем , че парите идват от властта Дявола не е давал пари на Иисус А власт....
239
4
 
9
 
! Отговори
CIA.gov преди 1 година
A az мисля, че световният жидомасон е виновен за всичко, а това е бягане по периферията на истинските проблеми в България, здраво самозалъгване и опит за оневиняване на истинските престъпници вклинени в бизнеса и политическите структури на страната.
238
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 300...Ти така ще стигнеш до Байдън и до извънземната цивилизация която ни е виновна.Тръгна от Доган.Намеси Костов .И какво....Сорос бил виновен.Наивни , будалашки приказки.Бабите на село може да ти вярват Щото нито са чували Сорос Нито виждали.Но ние грамотните знаем , че всичката власт е от Кремъл и Доган.За това янките не ни се доверяват.