Путин подписа за депортиране от анексираните украински територии

Жителите са запазили предишното си гражданство и нямат руски паспорти
Обновена: 28 апр 2023 13:09 | 28 апр 2023 12:55, Елка Василева
200
Путин подписа за депортиране от анексираните украински територии
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на Русия Владимир Путин подписа указ, който предвижда депортиране на жители на анексираните украински територии.

Става дума за жители на анексираните територии от Украйна, които са запазили предишното си гражданство и не са получили руски паспорти. Както и за такива, които са се преместили на територията на Русия до 30 септември 2022 г., но не са подали документи за руско гражданство, предаде кореспондентът на БНР.

Те ще подлежат на депортация, ако представляват заплаха за националната сигурност на Русия, обявяват се за насилствена промяна на основите на конституционния строй, планират или финансират терористични атентати и участват в несанкционирани протести.

По последни данни руски паспорти в Донецка и Луганска област са получили 800 000 души, в Херсонска област - над 90 000, а в Запорожка - над 130 000.

Четирите украински региона бяха анексирани от Русия, след като там бяха произведени спорни референдуми през септември миналата година.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
177
2
 
3
 
! Отговори
Да да преди 1 година
Украйнците така ще те депортират и ти няма да разбереш той и това чака да ги депортираш а той след това всичко ще вдигне в въздуха и ти ще се ушашавиш
176
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А къде ще ги депортират?
175
3
 
11
 
! Отговори
До 171 преди 1 година
И тъй като КИЕВ Е ДОСТА ПО- РАНО ОТ МОСКВА, това означава, че Мордор е производно от Киев, а не обратното!!! Тоест МОРДОР Е МАКЕДОНИЯТА НА КИЕВ, НО Е ХИПЕРТРОФИРАЛА ОТ АЛЧНОСТ ЗА ЗЕМИ. С МНООООГО ПРОЛЯТА КРЪВ ОТ ОГРАБЕНИТЕ Й СЪСЕДИ
174
2
 
11
 
! Отговори
До 171 преди 1 година
Така е, но ПРЕДИ 1322 ГОД. СТОЛИЦАТА Е ГР. КИЕВ!!! А МОСКВА СТАВА ЕДВА В 14ТИ ВЕК!!! КИЕВСКА РУС Е ДОСТА ПО- РАНО!
173
4
 
4
 
! Отговори
VladTepes преди 1 година
Помохамеданчването е било ограничено - водело е до сериозни разходи, загуба на данъчни приходи и ресурс за алтернативна военна служба ангария.
172
3
 
13
 
! Отговори
Българин преди 1 година
На това насилствено налагане на гражданство, по време на турското робство му викахме помахомеданчване .
171
13
 
25
 
! Отговори
Свидетели на Вова преди 1 година
След предстоящата контраофанзива ще има клади с горящи руски паспорти. Те не че и самите руснаци вече масово не се разделят с тях. Руският паспорт благодарение на Вова има стойността на талибанско тескере.
170
16
 
15
 
! Отговори
к ш каиш за Косово? преди 1 година
До Анонимен: Този указ е ново военно престъпление...
169
27
 
16
 
! Отговори
ПРАВ Е! преди 1 година
Русия вече не е балама и не храни укропитеци да я лаят!
168
16
 
13
 
! Отговори
До 170 преди 1 година
Ае сеа,че не си в час е ясно,но я помисли да евреите не разрушават палестински селища и не гонят коренното население територията?Нормална практика,Путин прави същото и е лошият,при условие ,че имаме вече многогодишен прецедент.
167
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха ха ... а някакъв и ди от по-долу уверено се е изцепил, че този указ бил ВОЕННО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ??? Абе хора, който ви е дал диплом за завършено образование, трябва да се обеси, като ви гледа какви ръмпели е произвел в "нашето" "реформирано" "образование".
166
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поредната инсинуация от западната пропаганда ни пробутва "авторката" на стотици фейкове. Прочели са указа както дявола чете евангелието. Но указа е публикуван в Интернет и който се интересува, най-добре е да го прочете. Същността е, че който иска да стане руски гражданин има право, а който не иска също има право - може да си остане граданин на Украйна или на СССР или изобщо да откаже гражданство. Предвижда се и лишаване от гражданство при ред законови нарушения. Е върху това се напъва статийката
165
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
170, недочел-недоразбрал. Президентът на Русия Владимир Путин подписа указ, който предвижда депортиране на жители на анексираните украински територии в случай, че гражданите които не желаят да получат руско гражданство, представляват заплаха за националната сигурност на Русия, обявяват се за насилствена промяна на основите на конституционния строй, планират или финансират терористични атентати и участват в несанкционирани протести.
164
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази година руският Кавминвод стана на 220 г. а руският Крим - 240 г.
163
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Столицата на Русия не е била никога Москва" --- Страшни глупотевини. Москва се утвърждава като главен град в Русь през 1322 г при княз Московский Иван Данилович Калита. Москва продължава да е столица по времето на царете Рюриковичи Иван III, Василий III, Иван IV-Грозний, Фьодор I. Москва продължава да е столица на Русия и при полското нашествие 1612 г. и при династията царе Романови - Михаил, Алексей и едва при сина на Алексей, Пьотр I Алексеевич, през 1703 г столица става Санкт Петербург.
162
19
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този указ е ново военно престъпление на Путин. При окупация окупаторът няма право да сменя гражданството на окупираните и окупаторът е длъжен да осигури всички условия за нормален живот на окупираното население. Всяко поведение извън тези норми се счита за военно престъпление.
161
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Русия настъпва новата 1937 година.
160
8
 
11
 
! Отговори
следвал в русия преди 1 година
Сред приятели от Петербург /Ленинград/ като споменах че ненаучих руски език следх години задължително обучение те споменаха че и те не са го научили въпреки че се водят за руснаци.
159
18
 
21
 
! Отговори
КаскетЯ преди 1 година
Първо РассиЯ е измислена държава, второ истинското и име Блатная която се населява от монголо-татарски крадливи племена които освен да грабят и убиват съседите си нищо ново не са научили през годините! Др0гари и ТаваршЧи този път ще ви е за последно!
158
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нищо ново. Сталин е депортирал цели народи гладни и голи в степите, Путин прави същото.