Верните на Путин "Нощни вълци" тръгнаха към Берлин

Мотошествието ще премине през Европа
329
Верните на Путин "Нощни вълци" тръгнаха към Берлин
Снимка: БГНЕС

Стотици верни на Кремъл рокери от мотоклуба "Нощни вълци" преминаха по улиците на Москва и се отправиха на "патриотичен" мотоциклетен поход през Европа, предаде Франс прес.

Мотошествието, което беше поведено от основателя и лидер на клуба Александър Залдастанов, известен още като "Хирурга", има за цел да завърши на 9 май в Берлин.

Няколко от участниците развяваха руски и съветски знамена. Някои имаха изписана на мотоциклетите си буквата "Z", превърнала се в символ на така наречената специална военна операция на Русия в Украйна, започнала през февруари миналата година.

Кръстен "Пътищата на победата", походът възприе традиционния лозунг на руската офанзива в Украйна: "Никога не изоставяме своите".

Според организаторите е планирано за 1 май мотоциклетната колона да достигне Волгоград, бившия Сталинград, където се разиграва кръвопролитната битка между войските на Съветския съюз и нацистка Германия през Втората световна война, която обръща хода на войната в полза на СССР и съюзниците му.

След това рокерите ще продължат към Донбас в Източна Украйна, където се водят ожесточени боеве и където те ще раздават помощи на цивилните и руските войници.

"Жителите на Донбас и ние сме един народ", каза пред Франс прес 34-годишният Артьом, преди да се включи в похода.

Залдастанов, който се самоопределя като "приятел" на руския президент Владимир Путин, е санкциониран от Запада за подкрепата си за анексирането на Крим от Русия през 2014 г. и руското настъпление в Украйна.

През май 2015 г. му беше забранено да влиза в Полша, където искаше да организира "мотопоход на победата" през Европа. Наложените срещу него от Варшава ограничителни мерки предизвикаха недоволството на руската дипломация, посочва Франс прес. /БТА, Владимир Сахатчиев/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


329
Още по темата: Нощни вълци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
7
 
23
 
! Отговори
Подборен лов. преди 1 година
Вълците трябва да бъдат отстреляни на време докато има възможност после е късно.
17
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не ги пускайте тея в ЕС бе ! Нали запада е лош? Да отидат към Пекин, Сирия, Беларус , Армения ... какво ще ми ходят тея палячовци до Берлин ? Връщайте ги обратно.
16
5
 
8
 
! Отговори
:))) преди 1 година
Рашките си имат национално хайванче-мечока!Къде се тикат при турците!?В Европа нямат работа!Като са ербап да обикалят по Камчатка и Чукотка,и да доят бели мечки!
15
3
 
23
 
! Отговори
хахаха преди 1 година
Тръгнаха,ама няма да стигнат до Европа;)
14
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Cтотици рокери от мотоклуба "Нощни вълци" преминаха по улиците на Москва и се отправиха на патриотичен мотоциклетен поход през Европа, за да положат цветя на паметника на руските освободители в Трептов парк в Деня на Победата на 9-ти Май.
13
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама нон стоп ли ще ни занимавате с тоя опикан памперс, какво казал, какво искал, къде пръцкал, българският народ не се интересува от премеждията на този бункерен мишок.
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 9. Щеш. Що дрънкаш врели-некипели ? Помага ли ти с нещо ?
11
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На фронта пък воюват хора от фракцията "таен самогон"... Слава алкоголье, алкашам слава...
10
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Националсоциалист. "Азов" и "Десен сектор" отдавна гушнаха чимширя
9
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да карат Ким Монголия.
8
17
 
15
 
! Отговори
Националсоциалист преди 1 година
Да идат в Украйна. Братята и сестрите ни от АЗОВ и ДЕСЕН СЕКТОР знаят най добре как да се справят с подобни вълци и мечки . Само чрез национализъм ще смажем главите на комунистическите неолиберали еврейски
7
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 6. Тебе па къде та отнесе бе ? Кръщават се сякак рокерите по свое усмотрение. Що се кръщават и що са рокери и що бръмчат и тряа другите да им слушат шумотевицата която на никой не му трябва е сложен въпрос. Но самите те се възприемат като "свободни" по някаква безмозъчна причина.
6
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това рокерството е западно нещо, не трябва дрогарите от Масква да копират Запада. Да бяха направили някакво движение на тротинетките. Русия и без това не може да произведе мотоциклет като хората. "Нощни тротинетки" с водещи такива тротинетки като Киркоров... След последната си пластическа операция 55 годишният Киркоров прилича на 70 годишен... А за това че е тротинетка се знае отдавна. "Пазителите на семейните ценности"... Киркоров и Басков...
5
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега ще намерят СМЪ-РТА си в Европа веднъж и завинаги тези терористи комунисти и врагове на европейската раса. Лично аз видя ли някъв такъв болшевик ще го у-бия на място с камъни
4
7
 
36
 
! Отговори
Виготура преди 1 година
За тия "патриоти" мобилизация няма ли? Да ги забира Пригожин и да полагат кости в Бахмут в името на Путлерр
3
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При руснаците откъде се взимат тези "вълци". При тюрките е ясно, че има "сиви вълци" и е ясна историята, но при руснаците откъде? То иначе като се загледа човек в сегашна Русия, от татарите, като се стигне до Сибир, навсякъде е пълно с тюркски племена и народи. Разбира се не говорим за тюрските държави, които получиха независимост след разпада на СССР. Песков знае перфектно турски, Жириновски и той знаеше перфектно езика. Има доста тюрски думи в руският език. През старобългарският ли са влезли?
2
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Малкото комплексарче му се спука балона и сега праща други комплексари да вдигат шум да дразнят нормалните хора
1
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така е, като не става армията разни рокери, пандизчии и други подобни