Бивш руски министър се включи във "Вагнер"

На Мизинцев му е предложен пост във военната групировка
5 май 2023 22:15, Йоана Цонева
70
Бивш руски министър се включи във "Вагнер"
Снимка: БГНЕС

Бившият заместник-министър на отбраната на Русия генерал-полковник Михаил Мизинцев се присъедини към частната военна компания "Вагнер" като заместник-командир, съобщава "Ройтерс".

В два видеоклипа, публикувани от военния кореспондент Александър Симонов в "Телеграм", Мизинцев - облечен в бойна екипировка с логото на "Вагнер" - беше показан по време на посещение в тренировъчен лагер и при обиколка на руски позиции в град Бахмут в Украйна.

Кадрите съвпаднаха с публикуването на две видеоизявления на основателя на "Вагнер" Евгений Пригожин, който яростно поднови многократните си обвинения, че Министерството на отбраната на Русия лишава силите му от боеприпаси от ревност към техния успех.

Въпреки че Пригожин редовно обвинява основните военни, включително министъра на отбраната Сергей Шойгу, в некомпетентност, той отправя и похвали към отделни командири.

Още по темата
На 29 април пресслужбата на Пригожин съобщи, че той е предложил пост на Мизинцев - ден, след като бе съобщено за уволнението му от Министерството на отбраната.

Мизинцев, който организира обсадата на украинския град Мариупол в първите месеци на войната миналата година, беше назначен за заместник-министър на отбраната, отговарящ за логистиката и доставките, едва през септември миналата година.

"Сива зона" - канал в "Телеграм", свързан с "Вагнер", съобщи, че Мизинцев е станал "не първият и очевидно не последният генерал, който не е на мястото си сред бюрокрацията и подлизурството".

През юни Европейският съюз наложи санкции на Мизинцев, наричайки го "Касапина от Мариупол" за ролята му в обсадата, която опустоши града.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Над Киев с американската система Патриот беше унищожена прехвалената хиперзвукова Х47М2 Кинжал. Ракета Патриот я посрещна и я разпиля на тенекии, впоследствие намерени в Шевченковски, Голосеевски, Днепровски, Подолски и Соломенски райони.
47
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нещо го е напънало тоя
46
8
 
15
 
! Отговори
До 50 преди 1 година
Ха- ха, първо теб и такива като теб ще мобилизират, по заповед на НАТО, да отидеш да се биеш срещу руснаците. От сега ми става удовлетворително.
45
18
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русофилчета, тръгвайте с него. Няма да липсвате във форума.
44
2
 
0
 
! Отговори
До 45 преди 1 година
По- добре не пиши, първо чети! Не си учил след началното явно. От твоето мнение, вместо привърженици към твоята си изгубена кауза, само смях и подигравки. Сега са виртуално, но ще дойдат и на яве.
43
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тва му е наказанието,така го разбирайте.
42
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 45 Престъпнци навсякъде . . . . Учи български! Просто не може да се чете написаното от теб от правописни грешки! Ако са случайни грешки е разбираемо два пъти един след друг роснаци си е липса на обазование!
41
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Се там поредния алкохолик...
40
24
 
12
 
! Отговори
Престъпнци навсякъде преди 1 година
И във вагнер и в росия, всички са за ешафода. То не бяха фосфорни снаряди, убийства и изинасилване на цивилни в окупирани населени места, бомбандировки на жилищни сради и болници, бомбандировки на евакуационните коридори...Тепърва какво дране ги чака роснаците ще сънуват за добрите времена на гладомора на Сталин
39
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днеска Мизинцев гавазин на Вагнер, утре Путин.
38
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само родоотстъпници предатели на България във форума.
37
5
 
9
 
! Отговори
абе идиот кръгъл преди 1 година
"Днес градът се строи наново......" все още делате централна канализация в кУмсОмолск на аМур.........от създаването му. Пфу.
36
17
 
11
 
! Отговори
освен за тор преди 1 година
монголоидните слаФяни, за друго не са създадени
35
10
 
28
 
! Отговори
Касапина от Мариупол преди 1 година
Градът беше обкръжен, обсаден и превзет. Славните герои-защитници, ангелите от полка Азов, бяха унищожени или взети в плен. Днес градът се строи наново. За съжаление на ЕС, по улиците одавна неяма украински и нацистки знамена, няма татуирани главорези и хората се разбират помежлу си, защото говорят на родния си език.
34
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали Вагнер щели да се оттеглят? Късно се е включил. Явно никъде няма да се оттеглят, а Пригожин подлъгва укропите да се позарадват и те по случай 9-ти май. Този празник да донесе поне малко радост и на тях,
33
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 35. Те всички загинали цивилни във операцията ги водеха по едно време окло 5000 ти ги изкара 20 пъти повече само в Мариопул. Успокой се бе.
32
8
 
18
 
! Отговори
До 35 преди 1 година
В град с 50 хиляди души наделение и то доста пооредяло след началото на конфликта, бил избил 120 хиляди цивилни? Така ли? Много съчинения много нещо!
31
21
 
17
 
! Отговори
И този боклук преди 1 година
ще наторява и без това плодородната украинска земя.
30
14
 
15
 
! Отговори
HIMARS преди 1 година
Пукам и министерски кратуни.Да си стои в Блатото.
29
25
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя военнопрестъпник Мизинцев изби 120 хиляди цивилни в Мариупол. Ако остане жив ще бъде съден за геноцид в Хага.