Русия отменя паради на 9 май, за да скрие загубите на техника

Атаката с двата дрона ще бъде използвана за нови отмени
5 май 2023 12:40, Стела Стоянова
253
Русия отменя паради на 9 май, за да скрие загубите на техника
Снимка БГНЕС

Русия отменя паради на 9-ти май, за да скрие загубата на техника, съобщава Вашингтонският Институт за изучаване на войната (ISW)

Той информира, че руските власти вече отмениха парадите послучай Деня на победата в 21 града и окупирания Крим без обяснение или от съображния за сигурност.

Атаката с двата дрона срещу Кремъл, приписвана на Украйна, ще бъде използвана като повод за нови отмени, твърди ISW.

Пропагандната полза за Кремъл от такъв ход е двойна - няма да бъде показано, че обичайният живот по време на война е невъзможен, но ще бъде скрита деградацията на руската армия. На парадите по правило се показва новата бойна техника, но тази техника или е нужна фронта, или е унищожена за 14 месеца бойни действия.

Кремъл вероятно има трето съображение: церемониите в памет на загиналите могат да привлекат вниманието към огромните загуби на жива сила. За това бе отменено и шествието "Безсмъртен полк".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


253
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
206
0
 
2
 
! Отговори
Читател преди 1 година
По голяма простотия не можахте ли да напишете.
205
12
 
5
 
! Отговори
Нещастно жуже преди 1 година
Жужето Адолф путин..
204
8
 
18
 
! Отговори
Дядката преди 1 година
Какъв смешен "анализ" и "изводи" за състоянието на руската армия!Не увряха шопските глави , че както каза дядо Вазов - "Кат Русия няма втора тъй могъща на света"В момента Русия разполага с най-ефективните оръжия и само стареца с дименсия Байдън и нашите пишман политици не разбират , че сме застаналите на страната на губещите , за което ще съжаляваме горчиво!
203
4
 
16
 
! Отговори
Скриващ поражения преди 1 година
Мили г*золизци, писали тази глупост, станете някакви драскачи на художествена литература, щом фантазията ви ражда такива смехории
202
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АААААААААААХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА. ТОЛКОВА ЗА РУСКАТА МЕЧКА. ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХЯ
201
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Г-жо Стоянова,Ще ви помоля да не пишете статии, съдържанието на които не ви е ясно!Благодаря!
200
14
 
11
 
! Отговори
До 214 преди 1 година
В нета можеш да намериш учебници по история от САЩ. Където пише, че мустакатият чичко е обявил война на САЩ, и съответно те са извоювали победата във ВСВ. За армията на СССР и победите им - нито дума. А на америкосите им втълпяват в главите, че СССР са метнали атома в Хирошима и Нагасаки. Та те така, не само у нас промиват мозъците на децата!
199
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Притесняват се от Прогожин , все пак си го очакват на 10-ти да не вземе да се появи на 9-ти
198
8
 
15
 
! Отговори
. преди 1 година
:D абе шматароци откъде ги измисляте тия
197
17
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Малко за политика. Не сещат се, че ние и тогава сме били на губещата страна и сме им обявили война. Слава богу, че акълът ни е стигнал да не пращаме наши войници да воюват там (в Русия). Затова и не са ни смачкали после, при настъплението си на запад. А сега по всичко личи, че марионетките, които ни управляват нямат никакъв акъл и както е тръгнало ще правим каквото ни каже САЩ, а накрая няма да ни се размине като през 1944 г.
196
15
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поредната тъ п а статия! Поредните измислици... Излиза, че техниката на парада е всичко, което имат руснаците и понеже са им унищожили техниката укро-фашистите, те сега няма да могат да направят парад? Колко глу па в и наивен трябва да е човек, за да ви повярва. Все пак, на парад участват около 10 000 военни, а във войната минимум 400 000.
195
15
 
24
 
! Отговори
Батьо Зеленския преди 1 година
Всички ,Аноним,,ници тук са тъ..пии сор.о.Соидии и бълват пропаганда.Путин и Хага,,ха ха ха.точно обратното ще стане.От крайна почти нищо не остана.Слава кокайне анонимни укро,,профили.
194
24
 
19
 
! Отговори
Taliban преди 1 година
РОССИЯ ЩЕ ПЛАТИ МНОГО СКЬПО АГРЕСИЯТА СИ. СЛЕДВАЩИТЕ 100 ГОДИНИ НА НАРОДА ИМ ЩЕ СЕ ДРЬПНАТ ОЧИТЕ..ЖАЛКО..КРИМ БЕШЕ ТЕХЕН НО АЛЧНОСТА ПУТИНСКА ГИ ПОГУБИ.
193
11
 
22
 
! Отговори
бай престъпникът преди 1 година
Стела Стела толкова ли ти е акъла.? На това и децата от детската градина няма да повярват а камо ли нормални хора. Разбирам лицемерието и предателството ти но напиши нещо което да е близко до реалното.
192
3
 
13
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 1 година
по-блестяща мъдрост не бях чел досега.
191
17
 
23
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 година
Питам се дали след толкова години русофилска пропаганда някой в Русия се сеща, че по време на Втората световна война СССР и Германия са били съюзници и даже заедно са поделяли държави в Европа?
190
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
РУСИЯ ЩЕ ОТГОВОРИ С МОЩЕН ПАРАД НА ФИЛИП КИРКОРОВ
189
4
 
6
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 1 година
До Striker: По-голяма г'лупост не можа ли да измислиш?
188
15
 
16
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 година
Питам се дали след толкова години русофобска пропаганда някой в САЩ се сеща, че по време на Втората световна война СССР и САЩ са били съюзници.
187
13
 
29
 
! Отговори
Нищо ново преди 1 година
Ако някой е очаквал друго мнение от Вашингтонският Институт за изучаване на войната много се е объркал. Латерната на русофобската пропаганда трябва да се върти непрекъснато.