Кремъл ще укрепва връзките си с Турция и без Ердоган

Изпитваме голямо уважение към избора на турския народ, заяви Песков
Обновена: 15 май 2023 20:10 | 15 май 2023 20:02, Йоана Цонева
14
Кремъл ще укрепва връзките си с Турция и без Ердоган
Снимка: БГНЕС

Кремъл очаква сътрудничеството на Русия с Турция да продължи и да се задълбочи, който и да спечели президентските избори в страната, чийто балотаж ще се състои на 28 май, съобщава "Ройтерс".

Нито действащият турски президент Реджеп Тайип Ердоган, нито съперникът му от опозицията Кемал Кълъчдароглу успяха да съберат повече от 50% от гласовете, необходими за категорична изборна победа.

"Изпитваме голямо уважение към избора на турския народ и ще го уважим, но във всеки случай очакваме нашето сътрудничество да продължи, да се задълбочи и разшири", посочи говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Още по темата
Турция, която е член на НАТО, поддържа силни връзки с Русия при президента Ердоган въпреки различията между двете страни в мненията им за Украйна и Сирия. Анкара разчита в голяма степен на вноса на енергия от Москва.

Кълъчдароглу - съперникът на Ердоган, обеща да поддържа добри отношения с Москва, ако спечели изборите. Освен това обаче преди вота вчера той обвини Русия в опит да се намеси в тях - твърдение, което Кремъл отрече.

Песков заяви, че Русия смята Турция за "зряла демокрация", способна да проведе прозрачни избори и да не допуска незаконни действия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
3
 
! Отговори
ФАКТ преди 11 месеца
ВЪВ ФАШИСТКА РУСИЯ ИЗБОРИ НЯМА ОТ 23 ГОДИНИ
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Руските власти смятат Турция за зряла демокрация, способна да проведе прозрачни избори и да не допуска незаконни действия. Дано се размине без майдан.
7
3
 
3
 
! Отговори
Глупости преди 11 месеца
САМО 1,5% НЕ СТИГНАХА НА ЕРДОГАН ДА СПЕЧЕЛИ ИЗБОРИТЕ ОТ РАЗ!НА БАЛОТАЖА , ЩЕ ГО ПОДКРЕПЯТ ВСИЧКИ , ЗАЕДНО С НАЦИОНАЛИСТИТЕ В ТУРЦИЯ!
6
5
 
1
 
! Отговори
СМЕХ... преди 11 месеца
ЗАТОВА ЛИ РУСИЯ , РАБОТИ ПО ИЗБОРИТЕ СРЕЩУ ЕРДОГАН...??!!!
5
1
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 11 месеца
Следващото турско правителство няма да има премиер. Новоизбраният президент ще поеме функциите и на министър-председател, а правителство на практика ще му бъде подчинено. Новият държавен глава ще може еднолично, без санкцията на парламента да създава закони, да избира и назначава министри и висши съдии, да изготвя бюджета на страната, както и да въвежда или отменя извънредно положение в страната./ ПАРЛАМЕНТА В ТУРЦИЯ ВЕЧЕ Е НАПЪЛНО БЕЗПОЛЕЗЕН ДА НЕ ВИ ЛЪЖЕ НЯКОЙ, ЧЕ Е ПОВЕЧЕ ОТ ПРЕЗИДЕНТА ТАМ!
4
2
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 11 месеца
ТУРЦИЯ Е ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА КОЕТО ЗНАЧИ, ЧЕ ПАРЛАМЕНТА ИМ ТАМ Е МИЖИ ДА ТЕ ЛАЖЕМ! ТЪЙ, ЧЕ ИЗГУБИ ЛИ ЕРДОГАН ПРЕЗИДЕНТСКИЯ ПОСТ ЩЕ ИЗГУБИ ВСИЧКО БУКВАЛНО!
3
0
 
1
 
! Отговори
АнонимеН преди 11 месеца
МИЖИ ДА ТЕ ЛАЖЕМ! АКО ЕРДОГАН СИ ОТИДЕ МОРДОРСКОВИЯ ЩЕ ЗАГУБИ ЕДИН ПОЛУ СЪЮЗНИК И ЩЕ ЗАГУБИ НАПЪЛНО ЧЕРНО МОРЕ! НО ЕРДОГАН НЯМА ДА СЕ ДАДЕ БЕЗ КРЪВ И ВЪПРЕКИ, ЧЕ Е ИЗГУБИЛ И ИМА РЕАЛНО САМО 30% ОТ ГЛАСОВЕТЕ СЕГА НА ВТОРИЯ ТУР ЩЕ ОБЯВИ, ЧЕ Е СПЕЧЕЛИЛ ИЗБОРИТЕ И ЩЕ СТАНЕ 2-РИ СУДАН!
2
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
За света е по-добре да си остане Ердоган, другия с извратеното име хич и не го щем. Само, ще си кълчим и прехапваме езиците докато го изречем!
1
0
 
3
 
! Отговори
обяснение преди 11 месеца
защото кремъл няма изход .