Русия отблъснала украинската атака срещу Белгородска област

Те са били изтлескани обратно в Украйна
23 май 2023 16:37, Елка Василева
249
Русия отблъснала украинската атака срещу Белгородска област
Снимка: архив, БГНЕС

Руското министерство на отбраната обяви днес, че остатъците от украинските въоръжени групи, които вчера проникнаха от Украйна в руската Белгородска област, са били изтласкани обратно на украинска територия, предаде Ройтерс.

Още по темата
По време на всекидневната си пресконференция говорителят на министерството на отбраната генерал-лейтенант Игор Конашенков каза, че са били убити повече от 70 диверсанти. Ройтерс не може да потвърди тази информация от независими източници.

"В хода на антитерористичната операция чрез удари на авиацията, артилерията и активни действия на подразделенията за защита на държавната граница на Западния военен окръг националистическите формирования бяха блокирани и разгромени", каза Конашенков, цитиран от ТАСС.

"Остатъците от националистите бяха изтласкани на територията на Украйна, където бяха обстрелвани до пълната им ликвидация. Унищожени са над 70 украински терористи, 4 бронирани бойни машини и 5 пикапа", добави говорителят.
(БТА, Алексей Маргоевски)
   
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


249
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
-Как върви тридневната специална операция?-Настъпваме!-В кое направление?-Към Белгород.
83
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
излезе информация, че във въпрсната база преди месец са били предислоцирани тактически ядрени оръжия, което донякъде и обяснява невероятната паника в руското командване от случилото се
82
5
 
7
 
! Отговори
кремъл изгоре алеале преди 1 година
руските власти са казали, че са успели да евакуират ядрените боеприпаси. предполага се, по взривената жп линия. смех
81
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да си вземем азбуката от сибирските племена, да затънат в още по голямо невежество за наказание! Съгласни?
80
4
 
5
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 година
a, като са ги изтласкали откъде са клиповете дето в момента обикалят туитър? от долно церовене? нещо за заповедта в белгородска област да се стреля по всеки в полицейска униформа?
79
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Очаквам китайска атака в Манджурия!
78
7
 
10
 
! Отговори
:)))))))))))))) преди 1 година
Значи когато рашистанските власти говорят и почвам да се смея! Не за друго ами аз си спомням едни изявления след като кораба москва стана подвоница москва! а именно това се лучило понеже заспал моряк на борда... със запалена цигава в уста ... в близост до неутилизирани боеприпаси! бах ти смеха! После си спомням едни изказвания как са инищожили 77 HIMARS комплекса! А то САЩ изтпраили само 16! Та гато рашистанските власти говорят то е мноооооого смешно и главното ЛЪЖЛИВО! :))))))))))))
77
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е да де но за Русия е срамно да не може да си пази границите.
76
16
 
11
 
! Отговори
Полковник преди 1 година
Най после след Херсон укронастъпление в посока Белгород.Повече от половин година чакахме.Ама се оказва че не били укри ами руски доброволци.После се оказа че имало и бандеровци сред тях преоблечени като руски противници на Путин.Обаче за 24 часа всичко приключи набързо.Кадрите с уплашените укри бягащи назад в Украйна показват плачевното състояние на бандеровците.
75
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия за пореден път стана за смях. Сателитите на САЩ знаят истината и някои лица се пръскат от смях. Да, САЩ има 50000 военни сателита срещу 50 на голташка Русия. Какво е станало? Група смелчаци влизат на парад във военна паза. Пияните вaтeнки не могат да реагират и биват изклани. Русия се опитва да прави удари по собствената си база. Дали е успяла? Следва продължение!
74
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В тая война заслугата на САЩ е че направи така че Руснаците воюварчт с Руснаци и на своя и на територията на Донбас един вид пак с руснаци. Но както е казал един умен човек и това ще отмине а САЩ ще си плати хитростите .
73
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хаххаха, влезнали с мотопеди, превзели военна база и си тръгнали с БТР-и и танкове, а умните путинисти след това си бомбардирали собствената база:) това си е направо подигравка
72
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Белгородска област режимът на контратерористична операция вече е отменен. Някой тук (или някои тук) обиждат българите с крайните си измишльотини и възхвалявания на украинците. За голямо съжаление, украинците като нация се показаха много податливи на изсмукване на мозъка.
71
8
 
7
 
! Отговори
Късата памет преди 1 година
За да повярваш на нещо казано от Конашенков, трябва или цял живот да си пил борящник или чафка да ти е изпила мозъка. Според него са унищожени около три пъти повече танкове от колкото ВСУ са имали някога, HIMARS тоя "унщожи" около 200 при 36 доставени в Украйна. Първите двайсетина даже ги "унищожи" 20 дена преди да пристигнат в Украйна. Същия тоя рапортува на 10тия ден от войната, че са унищожени до 0 украинските ВВС и ПВО. Същия обясняваше че крайцера Москва не е потънал, а е в Севастопол.
70
7
 
12
 
! Отговори
Кори преди 1 година
До Анонимен, момче, след 15 месеца война и 200 х. убити, бойни деиствия се водят....на руска територия. Катастрофа. Това е невиждана катастрофа за една толкова голяма страна.
69
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И с това приключва широкорекламираната и дългоочаквана контраофанзива на окрите...
68
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Ето не може ли с две три думи да кажеш какво има на видеото. Много хора имаме по стари устройства и трудно отваряме видеа.
67
2
 
1
 
! Отговори
до 85 преди 1 година
Преди 2 години $ е бил много повече от 55% от всички търговски операции. Много много повече.
66
10
 
5
 
! Отговори
Много му се събра преди 1 година
И всичко това идва върху главата другаря Путин след една изключително тежка за него седмица в политически план. Първо Зеленски се ръкуваше с така наречените приятели на Путин от Арабската лига. После на срещата на Г-7 Зеленски пак беше в центъра на вниманието. Най-накрая му дадоха и Ф-16, които ще променят коренно хода на войната. Освен ако не се случи някое чудо, на всички им е ясно накъде отиват нещата. Но Путин е като цяло спокоен, дори да загуби войната властта му в РФ е гарантирана.
65
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Медийната активност на тоя слабоумен Конашенков далеч надвишава тази на окъсаната червена армия опряла до пандизчии!