Москва: Западът се опитва да скрие истината за взрива на "Северен поток"

САЩ са знаели за украински план за нападение над тръбопроводите
Обновена: 7 юни 2023 19:27 | 7 юни 2023 19:27, Йоана Цонева
50
Москва: Западът се опитва да скрие истината за взрива на "Северен поток"
Снимка: БГНЕС

Руското посолство в Съединените щати заяви, че САЩ са знаели за украински план за нападение над тръбопроводите за природен газ "Северен поток" който, е част от координиран опит на Запада да обърка света с истината. Това съобщи агенция "Ройтерс".

Washington Post съобщи, позовавайки се на изтекла информация, публикувана онлайн, че ЦРУ е научило миналия юни чрез европейска шпионска агенция, че екип от шест души от украинските сили за специални операции възнамерява да взриви проекта Русия-Германия.

По думите на руският дипломат Андрей Леденев координираната кампания на Запада, ръководена от Съединените щати, за объркване на международната общност е съшита с бели конци. Причината за разпространяващите се теории и версии, подкрепени от прословутите "поверителни" данни на местната разузнавателна общност, е проста до баналност, добави той.

Още по темата
Няколко подводни експлозии разкъсаха Северен поток 1 и новоизградените газопроводи Северен поток 2, които свързват Русия и Германия през Балтийско море през септември 2022 г. Взривовете станаха в икономическите зони на Швеция и Дания. И двете страни заявиха, че експлозиите са били умишлени, но все още не са установили кой е отговорен. Тези страни и Германия разследват.

Кремъл заяви това през февруари, че светът трябва да знае истината за това кой е саботирал тръбопроводите и че отговорните трябва да бъдат наказани, след като разследващ журналист каза, че американски водолази са ги взривили по нареждане на Белия дом.

Русия многократно е твърдяла, че Западът стои зад взривовете, засягащи тръбопроводите "Северен поток 1" и "Северен поток 2" миналия септември - многомилиардни инфраструктурни проекти, които пренасят руски газ до Германия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
За това си престъпно деяние Америка трябва да отговаря пред трибунал. Ето това е престъпно и налице, а не някакви отвлечени неизвестно от кого, неизвестно къде и неизвестни украински деца лично от Путин. Западът извърши толкова престъпления от началото на войната и толкова допринесе тази война да се разрастне, че Путин ряпа да яде. Ако не беше западът с техните оръжия и наемници, Украйна и Русия отдавна да са се споразумяли. Но това всички го знаем.
40
0
 
13
 
! Отговори
Шикерезада преди 10 месеца
Украинци, ама друг път. Великобритания е авторът на този терористичен акт.
39
2
 
7
 
! Отговори
Джони Вайс Мюлер преди 10 месеца
Стига с тоя поток.Запада и краварите заедно с хохлите ви прецакаха.Изолация,кризи,русофобство и съсипване на държавата ви Русия.Това не го ли разбрахте бе руснаци.Пълна мобилизация и безброй Кинжали.Ако не се получи краен вариант Червеното копче на куфарчето,което е неотлъчно до другаря Путин.Това е спасението.
38
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
а там има едно незаконно сметище създадено от "добрите самаряни" европейците, което е пълно с отрови ,това е последната токсична пустиня в Европа , казва се Олешовската пустош . За сега водата не е стинала до там ,показват сателитните снимки
37
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До ИстинаСега отново са ударили стената на бента, има втори удар,изстрел, фашиските агресори на Зеленски, потопиха 80 населени места, убивайки животни, хора, унищожавайки поселенията, а вече са ударили и втори път, убиват собственото си население, какво чакат руснаците , не знам, трябва да бъде нанесена масивна и масирана атака и да превземат първо реката, а след това и цяла Украйна, която си е руска територия!
36
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
37,ми .. да те допълня. Тръбата през Укр се държи от сина на Байдън, иначе казано САЩ. През СП 1 и 2, САЩ губят контрола върху ЕС(Европа) за евтини суровини. Като допълнение, договора за транзит през Укр изтичаше и много преди това Газпром заяви че няма да го поднови. Всичко е рсзделяй и владей, политика. Европа(ЕС) в момента купуват руски суровини през американски постедници и мислят че са независими.
35
0
 
12
 
! Отговори
Истина преди 10 месеца
Стената не е взривена отдолу а от горе това предпоставя че няма целия язовир да се изпразни, от което следва че е взривена от ракети, точно това което Волдемор иска да прикрие, но по-начина по който е най-вероятно е от Украински сили които искат да премахнах окопите които руснаците са направили в региона. Реално само украйнците имат реална печалба от този язовир, руснаците са вложили е окопи които вече нямат. Това да удавиш собствения си народ трябва да избият семейството му до девето коляно!
34
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Руските фашисти,омазани до уши в украински екскременти жално брецат.
33
11
 
2
 
! Отговори
бегай ве преди 10 месеца
москва са терористи, които взривиха язовирна стена, за да издавят хиляди хора и животни
32
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Елементарно Уотсън Газопровода който минава през Украйна събира такси, освен това те могат да кажат дали да минава от там или не, тоест държат контрола. На тръбата в морето не могат да събират такси и не могат да казват кога какво да минава.
31
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Укрите взривиха потока за Германия, защото от там пари не вземат
30
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Бандеровците взривиха тръбопровода за амоняк толияти одеса край мастюковка и сега там е катастрофа има и много натровени .
29
4
 
8
 
! Отговори
Елементарно Уотсън преди 10 месеца
Интересно тези украинци толкова ли са тьпи че един газопровод дето минава през Украйна не взривиха а ходят с подводници да гърмят северните патоци дето никаква изгода не им донесе накрая?
28
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Западът като затри имперска Русия и им прати Ленин да беше помислил
27
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Оная лудата англичанка, която свърши мръсната работа , изпълнявайки заповеди отвъд океана на някой и заповяда да взривят Северен поток , е уволнена от поста си, но и тя няма да свърши добре, знаят много добре кой и как взриви северен поток и рекетира и изнудва европейските държави и това не е Русия или Путин! Но мълчат от страх!
26
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Така е кажете истината
25
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Аз се чудя как все още няма реципрочни действия. Със сигурност ще се чуят на далеч
24
13
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 10 месеца
СЛЕД ПАДАНЕТО НА ПУТЪНОВИЯ РЕЖИМ ТРЯБВА ДА СЕ ДОКАРА НАСЕЛЕНИЕТО НА МОРДОРСКОВИЯ ДО ПРОСЕШКА ТОЯГА И ДА ПЛАТИ НЕ ПО МАЛКО ОТ 10 ТРИЛИОНА ЕВРО ОБЕЗЩЕТЕНИЕ НА УКРАЙНА ЗА ТОВА, ЧЕ СА НАРУШИЛИ МЕМОРАНДУМА ОТ БУДАПЕЩА ПОДПИСАН ПРЕЗ 1994-ТА! ВСИЧКИ СА СЪУЧАСТНИЦИ НА *** ВЪВ ЗВЕРСТВАТА МУ В УКРАЙНА!
23
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Запада няма полза да крие истината, защото три западни държави са вложили милиарди в Северен поток, но стоят и мълчат , като насссрани, поради страх от... знаете кого! Така се случи и снашите потоци и ЮП и Белене, вложиха се милиарди, губим милиарди години наред, защото не успяхме да ги реализираме, защото едно лице от Америка , дойде да ни заплашва управляващите!
22
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Американците стоят зад взрива. Вероятните изпълнители са американски, британски или украински части. Многократно казваха че този поток трябва да се спре. В Германия има американски военни бази, а преди подслушваха дори и Меркел. Този взрив е насочен по-скоро срещу Германия а не толкова срещу Русия, но и двете страни са засегнати в случая.