Захарова: Разрушаването на Каховската ВЕЦ трябва да се разследва международно

Реакцията на Запада била 100% предвидима във всички подобни ситуации
190
Захарова: Разрушаването на Каховската ВЕЦ трябва да се разследва международно
Снимка: БГНЕС

Ситуацията с разрушаването на Каховската ВЕЦ трябва да стане обект на световно проучване и разследване, заяви днес говорителката на руското външно министерство Мария Захарова пред радио "Спутник", предаде ТАСС.

"Естествено, това вече не е темата на деня или темата на седмицата, тя вече е поставена в исторически контекст - това, което се случи вчера в Каховската ВЕЦ. То наистина трябва да бъде обект на световно проучване, изследване и разследване", каза тя.

Захарова подчерта: "Реакцията на Запада е 100% предвидима във всички подобни ситуации. Това е безкрайното желание да се обвини Русия за всичко, което се случва, независимо дали то действително се е случило, или е плод на въображението". Освен това реакцията на колективния Запад "винаги ще бъде такава", добави говорителката на руската дипломация.

Тя обясни това като част от информационно-психологическата война и "безкрайното свързване с нашата страна на всичко негативно, което се случва в западните страни, извън тях и по периметъра, за да се поддържа истеричното отношение на собственото население към ситуацията около Русия, в Русия като цяло и т.н."

Захарова припомни взривяването на газопроводите “Северен поток” 1 и 2 и отсъствието на публично огласени конкретни резултати от работата на западните разследващи органи.

"Световната общност, световната журналистика просто трябва сега да подбере всички тези факти, които ние цитирахме, и да започне собствено разследване около тях в крайна сметка", посочи Захарова.

В резултат на частичното разрушаване на язовирната стена на Каховската ВЕЦ се стигна до неконтролируемо изпускане на вода и до големи наводнения. Наводнени са засега 14 населени места, а има риск общо наводнени да бъдат около 80 населени места. Жителите на близките села се евакуират.БТА/Пламен Йотински

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още по темата: Каховската ВЕЦ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Зверствата на укропите ще бъдат наказани
12
1
 
1
 
! Отговори
11g 23g преди 10 месеца
s1b ze bg.
11
13
 
19
 
! Отговори
Надблюдател преди 10 месеца
Мара Шекерова и тя се изходи! Какво търсите в Украйна бе, че да обвинявате други! И стената е окупирана от вас и всичко там е минирано! И кой ти вярва, че ще допуснете международни наблюдатели там? Никой не ви вярва! Ами нали първото нещо ще трябва да го разминирате! Говори си тая, колкото шум да вдига! Всички видяхме, що за стока сте!
10
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Защо, ако са виновни, искат международно разследване?
9
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
хахаха, е вие с президентски декрет, преди една седмица забранихте подобни разследвания.... и сега искате международна група да дойде и да наруши вашите заповеди ?!?!?
8
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Редакторчета на ДНЕС.РУ, нещо за Болгород няма ли да напишете?За едни русофилски МЪР.ШИ питам.
7
19
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Очаквам при отстъплението си сибирските отпадъци да взривят Запорожката АЕЦ и отново да говорят за международно разследване. Отвратителни в мерзостта си.
6
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Северен Поток, Кримски мост, Каховска ВЕЦ - кое е общото??? отг.: Този който ги взриви
5
15
 
18
 
! Отговори
мхм преди 10 месеца
че на вас кой ви вярва бе?
4
12
 
18
 
! Отговори
Червенски преди 10 месеца
Украйна няма да искат международно разследване.
3
16
 
25
 
! Отговори
РУZKИТЕ ТЕРОРИСТИ преди 10 месеца
викат дръжте терориста...
2
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Айде и тая изпълзя от дупката си, отдавна не я бяхме виждали.
1
1
 
6
 
! Отговори
Опа преди 10 месеца
Телефона ми звънни, накак, така международно!