Засечени са руски военни самолети над Балтийско море

Изтребители на НАТО са излетели, за да разследват
13 юни 2023 07:50, Анисия Иванова
53
Засечени са руски военни самолети над Балтийско море
Снимка: БГНЕС

Изтребители на НАТО са излетели на няколко мисии, за да разследват неидентифицирани руски военни самолети над Балтийско море, съобщи литовското министерство на отбраната, цитирано от ДПА.

Миналата седмица са били предприети общо 15 полета за разследване на потенциални заплахи, като това е най-големият брой подобни мисии в рамките на седем дни за тази година.

Повечето от руските самолети са били засечени в международното въздушно пространство без предварително попълнен летателен план, сигнал от транспондера или радиовръзка.

Литовското военно ведомство свързва това с поредицата от военни учения, които балтийските държави провеждат както на национално ниво, така и съвместно със съюзници от алианса.

В момента в Балтийско море се провежда ежегодното военноморско учение (BALTOPS), ръководено от САЩ, в което участват 50 кораба и катера от 19 държави от НАТО и Швеция.

Руският Балтийски флот също провежда военни учения.

Естония, Латвия и Литва не разполагат със собствени изтребители и поради това съюзниците от НАТО редовно изпращат изтребители и военен персонал в района в Североизточна Европа, отбелязва ДПА. (Н. Велев, БТА)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 28 "Руски"? Укрите и балтийците масово минават на страната на нацистите. Клането в Хатин е дело на укри минали на страната на Нациска Германия! Гледах и кадри от масовото избиване на евреи и хвърлянето им в ровове в една от прибалтийските републики. Нямаше една германска униформа. Техните потомци сега първи"натовци".
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 28 "Руснаци"? Първо Сталин до десетата си година не е знаел бъкел руски. Второ, СССР е съюз на съветските социалистически републики. Правиш ли разлика между СССР, ОНД и Руска федерация? Ако всички дето говорят руски са руснаци, защо Русия да е нашественик в Окрайна или Новорусия?
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Значи американски дронове могат да си летат без транспондери и обявяне на хиляди мили от САЩ в зона обявена за опасна поради военни действия. А руски самолети не могат да летят в международно пространство близо до границата си?
27
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
българските Путино питеци затова, че поддържат терористичния Кремъл, ще си получат заслуженото... съвсем скоро... след като Русия загуби войната и започнат съдилищата !
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
в началото на 2та световна война 3 милиона руски войника се предадоха в плен на германците и не искаха да се бият за Сталин, ЗАЩОТО СТАЛИН ЗА 23 години умори от глад, разстреля и изпрати в Сибир повече хора, отколкото е загубила Руската империя за 200 години войни до 1917г.
25
1
 
2
 
! Отговори
Психопатът Путин преди 10 месеца
заплашва човечеството с ядрена катастрофа. По долни от него са само путинофилите в България.
24
6
 
6
 
! Отговори
Готвят ядрен преди 10 месеца
конфликт от руска страна, след като видят, че губят войната. Тогава Руската армия в Украйна ще бъде изпепелена, а до 2025 РФ ще се разпадне и ще бъде поделена между победители и съседи
23
2
 
6
 
! Отговори
самолети разследват преди 10 месеца
какво разследват самолетите бе? следи от газове ли ? :)
22
2
 
6
 
! Отговори
Бай Дрън преди 10 месеца
Умрели са руснаците за вашите учения, хаха.
21
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Сащ и нато са най големите терористични организации и държава в света. Създадоха фашистка Украйна с цел война с Русия, преди бе фашистка Германия. Всички знаем кой е виновен за тази война,два близки народа се избиват за кеф на запада. Запада налага вече,че и педофилията не е престъпление, а новото добро. Хора събудете се, налагат тирания по цял свят, от запада. Слава Русия, слава Путин голям Президент на велика страна. Няма по велика страна от Русия. Слава,тя се бие за всички нас,да живеем
20
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ах, колко заплашително. Съвсем случайно част от акваторията на това море им принадлежи. Или според сащисаните, им е забранено да правят такива неща в собстваната им къщичка?
19
17
 
8
 
! Отговори
Громико преди 10 месеца
На Путин ще бъде организиран спраедлив съд.Ще го защитават адвокатите на Чаушевско.
18
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Излетели били да ги "разследват"!? Какво, спряха ги за проверка на шофьорската книжка и документите на самолета ли? И м/у другото ги накараха да отворят багажника за да видят, за изправен парашут и аптечка?
17
3
 
23
 
! Отговори
Някой преди 10 месеца
Ха сега да питам аз другарката Иванова "-Как аджеба се разследва изтребител"???!!! Що не го забранят най- накрая тоя гугъл транслейтър - незнам. Който го мързи да учи езици, и си мисли, че транслейтърите ще заменят необходимоста от това, ще продължи да изпада в такива нелепи и смешни ситуации!
16
6
 
16
 
! Отговори
Де бе преди 10 месеца
Най Дън да се е не изпуснал пак
15
11
 
39
 
! Отговори
Идеално преди 10 месеца
НАТО бди, за да не вземе да свърши войната.САЩ имат още оръжия за продан, а срещу заемите , които дадоха на УКРАЙНА, ще я вземат цялата. Само Вовата да се навие и си я делят. А и ЕС отслабва така, бели хора измират-идеално, тъкмо се освобождава място за черни криминални мигранти да ни колят по домовете ни.б
14
5
 
18
 
! Отговори
Do 13 преди 10 месеца
Добре третополов. Ти и родата ще продадеш за някой долар, знаем те
13
14
 
17
 
! Отговори
do 24 преди 10 месеца
До Анонимен: Май забравяш, че Русия е ядрена сила. Едно червено копче и натовците ще се изпарят
12
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Докато ги засекат, те се прибрали.
11
41
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
НАТО търпи до едно време, но почне ли да стреля, мутацията ще изчезне без спомен.