Асен Агов за Владимир Путин: Всеки агресор завършва с провал

Той е убеден, че Пригожин си е подписал смъртната присъда
25 юни 2023 09:30, Нели Христова
142
Асен Агов за Владимир Путин: Всеки агресор завършва с провал
Снимка: БГНЕС

"Пригожин иска място във воденето на войната в Украйна и то сигурно, водещо място, защото нито Шойгу, министърът на отбраната, нито Герасимов вече са способни да взимат решения след всичките провали на руската армия в Украйна. И ако има някой печеливш от всичката тази олелия, която наричаме фарс, това е Украйна" - така журналистът Асен Агов коментира пред bTV последните събития в Русия.

"Всеки агресор завършва с провал. Провалът, който го очаква Путин, в крайна сметка ще бъде повторение на историята от хилядолетия. Всичко това се е случвало. Винаги хората, които са в обкръжението ти се обръщат срещу теб, за да се пазят гърбовете, защото знаят какви престъпления са извършили", коментира още той.

Според него събитията от вчера не са били инсценировка.

"Това беше шантаж. Начинът, по който свърши, беше твърде кратък. Това означава, че каквато и подготовка да е била извършена, тя не е била на място", каза Агов.

Той е убеден, че Пригожин си е подписал смъртната присъда и го чака или новичок, или снайперски куршум. "Чели сме достатъчно за действия за действията на мафията и знаем, че ти се отмъщава единствено със смърт", обясни той.

Допускането на съществуването на частна армия е рисков момент, смята той. Подобни имало и в САЩ - частни контрактори допълват липсите, но те са добре регламентирани и носят отговорност.

"Да сте чули за осъден представител на "Вагнер"? Не. Те крадат в Централноафриканската република, в Сирия, държат се наистина като едни добре въоръжени бандити", коментира той.

Според него Путин ще бъде отслабен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
18
 
! Отговори
плюс минус преди 11 месеца
АА се продаде за жълти стотинки още в началото на т.н "демокрация",когато като генерален директор на БНТ призова медиите да вървят след победителите.
7
4
 
6
 
! Отговори
Няма медии преди 11 месеца
Тероризъм в град Бобов дол - ЖЕРТВИ, замесени са много полицаи! ИМА УБИТИ
6
6
 
31
 
! Отговори
джо преди 11 месеца
Този е пълна скръб и той излезе от нафталина да каже някоя глупотевина рано сутринта. Нашите телеводещи са пълна скръб а когато коментиращите са като този ветропоказател, картината става жалка.
5
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Този е само 4 години по-дрът от Путин, а изглежда 50 години по-стар. Ейййй, тая злоба много състарява.
4
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Асен Агов, Иво Инджев изкараха от нафталина НоваТв вчера...... Да се готвят Бабикян и онова адвокатче третополово
3
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Тероризъм в град Бобов дол - жертви
2
1
 
35
 
! Отговори
много противен тоя б преди 11 месеца
направо се задавя от злоба. изяжда го отвъртре. иначе си е турско ***. както и оня другия в Европарламента - Илхан Кичук. Агент на турците, ния в Европата сме го пратили тоя ..........
1
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Айде не ни поучавай. Помисли се ти как ще завършиш.