Лавров: Даване на F-16 на Киев ще е равно на заплаха в ядрената сфера

С действията си Западът създава екзистенциална заплаха за Русия
13 юли 2023 09:15, Елка Василева
144
Лавров: Даване на F-16 на Киев ще е равно на заплаха в ядрената сфера
Снимка: архив, БГНЕС

С действията си Западът създава екзистенциална заплаха за Русия, която ще се защитава с всички налични средства,  заяви руският министър на външните работи Сергей Лавров в интервю за "Лента.ру".

Още по темата
"След началото на специалната военна операция САЩ и другите страни от НАТО и ЕС рязко засилиха хибридната война срещу Русия, която започнаха още през 2014 г. Агресивните стъпки на недружелюбните държави представляват екзистенциална заплаха за Русия. В това няма никакво съмнение. Ще трябва да отстояваме правото си на свободно и суверенно развитие с всички налични средства", подчерта руският външен министър.

Самият факт на появата на изтребители F-16, способни да носят ядрено оръжие, в Украйна ще бъде възприет от Русия като заплаха от страна на Запада в ядрената сфера, каза още Лавров в интервюто, предаде ТАСС.

"Пример за изключително опасно развитие на събитията са плановете на САЩ да прехвърлят изтребители F-16 на киевския режим. Уведомихме ядрените държави САЩ, Великобритания и Франция, че Русия не може да игнорира способността на тези самолети да носят ядрено оръжие. Никакви уверения няма да помогнат тук. В хода на бойните действия нашите военни няма да проверяват дали всеки конкретен самолет от този тип е оборудван за пренасяне на ядрени оръжия или не. Самият факт, че украинските въоръжени сили разполагат с такива системи, ще бъде разглеждан от нас като заплаха от страна на Запада в ядрената сфера", подчерта Лавров.

Руският външен министър също така опроверга появила се информация, че е възможно преговори за уреждане на ситуацията в Украйна да се проведат през юли.
(БТА, Пламен Йотински)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
5
 
8
 
! Отговори
САЩ и МЕКСИКО-MIG31 преди 10 месеца
Ми то е като Русия да прехвърли МИГ31 на Мексико, когато Мексико е във война със САЩ, заради южните щати, които в Мексико се считат за повече мексикански, отколото американски. АБСОЛЮТНО СЪЩОТО Е! Как ли биха реагирали САЩ тогава?
108
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Астрален ГуруПак двойният аршин. След още 50 години и в чернобил може да е приветливо място. Абе за днес се отказвам от повече коментари. Много ниско ниво на размишления. Може би друг път отново.
107
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Астрален ГуруАми какво плачат всички тогава, две бомби в Украйна и след 90 години ще е пример за подръжание.
106
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
...А ТИ ПРИБРА ЛИ ДЪЩЕРЯ СИ ОТ САЩ...
105
4
 
12
 
! Отговори
F -16 преди 10 месеца
Защо Коня и джуджетницата ги е страх от Ф-16!? Нали бяха безпроблемни за съвецката овенна авиация?
104
4
 
5
 
! Отговори
Астрален Гуру преди 10 месеца
До Анонимен 99 --- Хвърлянето на атомните боНби над Хирошима и Нагасаки имаха положителен ефект за края на ВСВ, която не приключва с падането на Берлин на 9-ти май, а няколко месеца по-късно. В момента и Хирошима и Нагасаки са градове за чудо и приказ, а след избомбването Япония дръпна яко напред и се превърна в държава еталон за подражаване, а това доказа на практика полезността от американската радиация. За разлика от двата града, виж каква е кондицията в Чернобил от руската радиация.
103
2
 
10
 
! Отговори
адолф преди 10 месеца
Абе Конь, те и други държави искат да имат право на свободно и суверенно развитие ама вие не им давате да дишат.Нападате ги ,избивате им цивилното население и им заграбвате териториите и ресурсите.Как си я мислиш тая работа бе конь, че целия свят ще стои и ще ви гледа безчинствата безучастно ли?Еми няма как да стана така конь.
102
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До СТРАНДЖАТАКажи сега за каузата?
101
3
 
10
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 10 месеца
Русофилията да отвори речника на буквата "К" и да види значението на думата КАУЗА...
100
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До До ГАЙНУТДИН АХМЕРОВОлееее, върни се назад във времето, ясно е че си малък и помниш само Сърбия и Сирия, ама то това ти е проблема, за това си мислиш че топлата вода я е открил някой евреин.
99
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Русия никога не е пускала атомна бомба, виж САЩ не могат да кажат същото. Избрали са Хирошима защото е в ниското, заобиколена от хълмове и по този начин е имало "по-хубав ефект". Причината е че Япония е отказала да се съобрази с исканията и заплашванията от страна на САЩ и бум, не една, а две. Нагазаки е бил в резервите от списъка.Замълчете всички "демократи" с вашите изопачени мисли.
98
2
 
8
 
! Отговори
До ГАЙНУТДИН АХМЕРОВ преди 10 месеца
Къде бе ахматов са ги направили тия убийства в Сърбия ли , влез в нета и провери колко избити мирни граждани има по време на атаките на юс в Сърбия , за коя история говорим за тая в Сирия , знаеш ли прозвишето на генерал Армагедон от къде идва , какви глупости плещиш под формата "и ние сме за мир" , ами вървете бе пред руското посолство , оная е там и скандирайте за мир ?!
97
4
 
7
 
! Отговори
:))))))))))))))))))) преди 10 месеца
Мдам! за технологичното развитие на рашистан самолета наистина е космическа даже атомно космическа технология! затова, според рашистан даването на самолети на Украйна е все едно и даваш атомна бомба! сравнимо е! даже къде е самолета къде е атомната бомба! :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
96
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
В началото и един патрон да даде запада беше същото за Кремълистите.
95
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А рашките ядрени оръжия са мехлем за майката Земя, нали коньо?
94
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До До ГАЙНУТДИН АХМЕРОВАма те убийствата са и от двете страни, а американските военни колко такива убийства направиха и после всички им ръкопляскаха. Ето тази "свобода" на двойният аршин е крайно нежелана от нормалният човек. Когато си ти може, а когато е той не. Никой не се кефи на война и убийства, но когато тя се случва, излизат всякакви "експерти" да питат как можело. Чети история и ще видиш, може и още как.
93
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Горните ,а дали не им се връзва щом не я искат Украйната ти в НАТО.Ако не се връзваха да бяха тръгнали вече ,както в Ирак или Югославия.
92
4
 
10
 
! Отговори
До ГАЙНУТДИН АХМЕРОВ преди 10 месеца
Ахматов , при тия безаналогови ракети е възможно да са пропуснали такива обекти като инфраструктора , но за сметка на това не спират да бомбят граждански обекти ...гарата на която избиха стотина евакуиращи се мирни граждани , или жилищни блокове ! Как може да си съпричастен и да падаш на нивото на убийци , трябва да си нечовек за да чустваш някакво удовлетворение от това че руснаците извършват геноцид над един народ , в правото на какво и за какво ???
91
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До АлексЩом са изравнени, значи ще завърши на "равно"
90
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До АлексВ живота е така, удобно е също някой богаташ да ти вика ***, или някой поамериканчен българин да ти вика ватенка. Примери много нали?