Кремъл: Врагът трябва да пълзи на колене и да моли за милост

"Преговорите с Украйна все още са ненужни", смята Медведев
6 авг 2023 20:45, Йоана Цонева
928
Кремъл: Врагът трябва да пълзи на колене и да моли за милост
Снимка: БГНЕС

"Преговорите с Украйна все още са ненужни, врагът трябва да пълзи на колене и да моли за милост". Така е коментирал преговорите за мир на срещата на върха в Джеда Дмитрий Медведев, заместник-председател на Съвета за сигурност на Руската федерация, предаде РИА Новости.

"Трудно е да се осъди желанието да се сложи край на войната. Невъзможно е да се оспорват позоваванията на Устава на ООН, като се напомни обаче, че освен суверенитет, съществува и правото на нациите на самоопределение", допълни Медведев.

Според него всички предложения за мир имат шанс за успех, ако са изпълнени три основни условия:

"1. Участие и на двете страни на конфликта. Това не е така.

2. Отчитане на историческия контекст. А той е следният: държавата Украйна никога не е съществувала преди 1991 г. Тя е част от Руската империя.

3. Разглеждане на настоящите реалности. А те са следните: Украйна се намира в етап на полуразпад и част от нейните територии са върнати на Русия."

"Посредникът, който е готов да признае тези очевидни неща, има шанс за успех. Всички останали - никакъв", смята Медведев, цитиран от "Фокус".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


928
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
680
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
... Колко пропаднал иТъп трябва да бъде един индивид, че да пише тук в полза на дивите, руски варвари нападнали Украйна?
679
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 767 Колко *** трябва да си ,за да не разбереш.,ще никой не е длъжен да се занимава с украинските ти истории
678
7
 
4
 
! Отговори
Учете исторя преди 9 месеца
Като ви казвам,че трябва да ме слушате значи трябва ей,такива опити за собствено мнение не правете само мен слушайте
677
1
 
11
 
! Отговори
Учете история преди 9 месеца
Длъжност свята към милото ни Отечество налага ни да открием простодушному народу какво нещо е тая Русия и нейното мъчителско монголско правителство, и какви вечни мъки ги чакат, ако са тия излъжат и идат да влязат в нейните железни нокти. Но преди да дойдем на този предмет, нужда е да покажем вкратце нашим братям какви неприятелски сношения е имала още от стари времена с наши праотци и как тя сякога старала да ги завладей, какви же злини им нанесла досега за награда и що са тия кръстили и първите начала образования й дали."(Георги Раковски
676
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Колко пропаднал иТъп трябва да бъде един индивид, че да пише тук в полза на дивите, руски варвари нападнали Украйна?
675
0
 
6
 
! Отговори
Учете история преди 9 месеца
завършва дипломатически с подписването на мирния договор в Брест - Литовск на 3.03.1918г. От руска страна той е подписан от болшевишкото правителство на Ленин. Като правоприемник на Царска Русия то се съгласява да признае разгрома на руските императорски войски на фронтовете в Добруджа. Русия признава правото на България да живее самостоятелно и национално обединена. Така България се сдобива с нова историческа дата 3.03.1918г. Дата, на която завършват нейните усили
674
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 746 Ами не е твоя работа,аре разкарай се от България и не ни занимавай с украинските си простотии
673
1
 
3
 
! Отговори
??? преди 9 месеца
И как е вписани ли са Българите в конституцията на рф, че много народ иска да се пише Българин!!!
672
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 761 Е и ,да уточниш как се е случило,и защо така е станало
671
3
 
1
 
! Отговори
Учете итория преди 9 месеца
Аз съм бот и ще ви науча на вашата история и трябва да ми вярвате щото искам нещо от вас и сте длъжни да ми давате,щото аз така съм решил.
670
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Какво има да се доуточнява какво се е случило?Русия обявява война на България два пъти-Първата и Втората Световни войни и един път я напада чрез проксито си Сърбия през 1885 година
669
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ами сралджата нали то си имаш приказка с него отиди в Русия и го потърси тук няма как да го намериш
668
1
 
4
 
! Отговори
Учете история преди 9 месеца
Всъщност броят на пленниците в боя при Кара Мурад е по-голям. Те са уточнени в донесението на ген. Иван Колев N 601 от 24.10.1916г., което ще цитираме по-долу изцяло:Кота 103 (Карамурад тепе), 24 октомври 1916г.9ч. 20 м. пр.пл.,,Всичко заловени пленници през вчерашния ден от 1 конна дивизия - около 1300 души долни чинове, от които 520 руси. Вън от това, заловен е командирът на бригадата от 9 дивизия, полковник Фримо, един руски подполковник и 12 души офицери.Началник на 1 конна дивизия,( п) Генерал- майор Колев
667
3
 
1
 
! Отговори
Учете история преди 9 месеца
От най-новата история се вижда опита за използване на ботове с цел манипулиране с измислени истории писани от ония ден.Като се използват стари неща случили се преди 100 години без да се уточнява защо са се случили
666
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
МЕДВЕДЕВ ПАК СЕ Е НАДРУСАЛ
665
1
 
6
 
! Отговори
Учете история преди 9 месеца
"О, руси, о, братя славянски,защо сте вий тука? Защо стедошли на полята балканскинемили, неканени гости?Желали би вас възхитенида срещнем со сълзи и с китки...Но идете вий настървени,на грозни зовете ни битки!"(Иван Вазов, из "На руските воини", 1916 г.)
664
4
 
2
 
! Отговори
Учете история преди 9 месеца
Никога не допускайте нагли бежанци на територията на държавата си,а камо ли да ги храните.Никога не се намесвайте в чужди конфликти,а си гледайте вашите интереси,щото никой няма да се интересува от тях освен вие самите.Не оставяйте да бъдете манипулирани с цел дави набутат в чужди конфликти от,които някой други имат полза.
663
1
 
3
 
! Отговори
Учете история преди 9 месеца
След като узнава за критичното положение на барнителите на Добрич, отново без да дочака заповед от Щаба на армията, ген. Иван Колев взема решение да насочи своята дивизия към града. В късния следобед на 7.09.1916г. Конната дивизия стоварва изненадващ и мощен флангови удар върху Сърбо-хърватската дивизия при с. Голямо Чамурлий (дн. с. Смолница), която се огъва и започва да отстъпва. Паниката и безредието обхващат противниковите сили и пред фронта на Варненските войски. Претърпели сериозни загуби, те се оттеглят в пълен безпорядък далеч на север.
662
0
 
4
 
! Отговори
Учете история преди 9 месеца
7.09.1916г. се стига до най-критичните боеве за Добрич. Тогава всъщност е кулминацията на Добричката епопея. Рано сутринта, след силен артилерийски огън, с превъзхождащи сили неприятелят атакува по цялата дължина на фронта. Първоначално руската атака се насочва срещу врачанци, останали само с две дружини и две батареи. За да облекчи положението на 35-ти пехотен полк, командирът на 6-та Бдинска дивизия заповядва на козлодуйци да ударят във фланг настъпващия срещу врачанци противник.
661
0
 
6
 
! Отговори
Учете история преди 9 месеца
В нощта срещу 6.09.1916 г. по жп линията Девня - Добрич пристигат първите български подкрепления. Следобед боевете са подновени с нова сила. От района на с. Каралез (дн с. Царевец) настъпват частите на 61-ва руска пехотна дивизия под командването на тен. мански, както и 19-а румънска дивизия. Въпреки яростната съпротива на варненските войски, превъзхождащият ги противник достига само на 150-200 м. от позициите им. Варненци незабавно предприемат мощна контраатака на нож, в резултат на която руските вериги са отблъснати назад с големи загуби.