Русия държи 5 военни кораба в Черно море, единия с ракети "Калибър"

В Средиземно море пък имало 8 руски военни кораба
20 авг 2023 12:39, Елка Василева
116
 Русия държи 5 военни кораба в Черно море, единия с ракети "Калибър"
Снимка: архив, БГНЕС

Русия държи пет военни кораба на бойно дежурство в Черно море, включително един военен кораб, въоръжен с до четири крилати ракети "Калибър". Това съобщиха украинските ВМС във фейсбук, предаде Укринформ.

Още по темата
„В Черно море има пет вражески кораба на бойно дежурство, включително един с крилати ракети „Калибър“, който носи до четири ракети, и един вражески кораб в Азовско море“, се казва в публикацията.

В Средиземно море има осем военни кораба на врага, включително два, въоръжени с до 24 крилати ракети "Калибър", пише още.

Командващият украинските военновъздушни сили Микола Олешчук по-рано каза, че скоростта на украинската контраофанзива ще се ускори, ако украинските военни самолети получат превъзходство във въздуха.
(БТА, Петя Гергова)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
8
 
10
 
! Отговори
L. преди 9 месеца
Командващият на несъществуваши въздушни сили обсъжда съществуващи морски сили на противника. Почвам да имам чувство, че Русия протака войната за да може да изпробва всички натовски оръжия. Наред са Ф16. Спомняте ли си колко нещастен беше Шойгу като каза, че някои не са съперник дори и за съветските образци.
48
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Русофобиииииииии, ако ние си дадем СИЧКОТО оръжие на Украйна, ще трябва ли да си разпуснем армията? Ако не си разпуснем армията ще вземем ли оръжие от 50-години на миналия век от страните на НАТО и да въоръжим отново армията си като разправяме че сме я модернизирали? Ако разпуснем обаче армията си, натуту ли ще ни пази? Ако ни пази натуту тогава държава ли ще сме? Суверенна държава ли ще сме? Или просто територия с *** на нея, която ще се кланя на всички де що види? Русофоби да ви го туря oT3age u пoc/\e oTпpege за да ми o6/\uжuTe k;y;p;a c MъguTe барабар!
47
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Както тук често пише един вмиpиcaнТъп русофил, само с писане на глупости и лъжи Украйна не може да бъде победена... Трябва да се запишете доброволци в руския башибозук, копейки *** и мaлoyмни ! Изписали сте хиляди глупости, а резултат и успехи на руските фашисти няма...
46
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Руските олигарси и приятели на Путин Мордашов,Елекперов,Авен, Дерипаска,Абрамович,Махмудов, Милер, Розенщайн, Чорни са дълбоко загрижени и страдат за съдбата на средностатистическия българин!
45
5
 
8
 
! Отговори
Форумната VPN крава преди 9 месеца
в амок, стреля с касетъчни лайкове.Живи да ги ожалиш.
44
12
 
13
 
! Отговори
СССРец преди 9 месеца
Вставай страна огромная.
43
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
По същество. 3 месеца контрнаступ, 10 села, уитщожена техника и личен състав. Скептицизъм за успех цари в централите на САЩ и ЕС. Не, не са русофил ки лъжи, това са оббимите западни медии, които винаги казват истината, дори и такава.
42
20
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Без нито един кораб или подводница украинците потопиха най-голямото корито (Москва) на руските фашисти... Свалиха повече от 300 хеликоптера и над 200 изтребители на чебурашките...
41
9
 
16
 
! Отговори
до руски самовар преди 9 месеца
За кой "Пейтриът" говориш? Този дето гръмна под Киев, или този който го "ремонтират" от три месеца,
40
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Оказва се, военните на украйна имат превъзходство в интервютата, а руските - на бойното поле, в небето и морето.
39
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Укровоенните се прнвръщат в кухи дърдорковци. Как ще получат превъзходство във въздуха срещу най-голямото ПВО и втората по големина авиация в света?
38
8
 
15
 
! Отговори
Кравар мучи на луна преди 9 месеца
До Зозо по големи пушачи от танкистите на Леопарди няма бе улав, това и децата го знаят
37
14
 
4
 
! Отговори
СМЕХ... преди 9 месеца
...ама и руските самолети от "космическата авиация" нещо спреха да летят над Украйна ...Що така ,бе...ха,ха,хаааааааааа...????!
36
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ами имат - държат. Това осъдително ли е?
35
1
 
10
 
! Отговори
ха-ха преди 9 месеца
Поредната измислица изсмукана от дебелите пръстчета на Олелка Василенюк ,пета поред само за днес.
34
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До руски самовар 37. Те преди доста време свалиха кинджал за първи път. Това е вторият първи път, който ми е известен. Явно вече са забравили за първия. След време можем да очакваме трети.
33
6
 
10
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 9 месеца
Ми с F-16 - щайгите от виетнамската война - и то 1-2 ескадрили най-много как точно да стане това превъзходство??? И най-модерният самолет има макс 3 дена живот на фронта, прим. СУ57, а за ефките да не говорим...
32
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Медведев-Украйна трябва да бъде унищожена до основи. Или по-скоро така, че от нея да не остане дори пепел. Така че тази мерзост никога и при никакви обстоятелства да не може да се възроди.
31
17
 
3
 
! Отговори
руски самовар преди 9 месеца
За първи път украинските ВВС са успели да ликвидират руската хиперзвукова ракета "Кинжал" - една от най-големите гордости на руската армия. Това съобщава командирът на Военновъздушните сили Николай Олешчук.Той поздравява украинския народ и иронично напомня хвалбите на Сергей Шойгу, че бомбата "нямала аналог".Олешчук подсказва още, че за свалянето на "Кинжал" е използвана американската система Patriot, която е способна да елиминира балистични ракети в една от модификациите си.
30
1
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 9 месеца
Машинен необработен превод повтарящ два пъти една и съща информация, при това доста различно. Eлka "авторката" рфяпа да яде..