Кремъл: Действията ни в Украйна целят прекратяване на войната

Русия реши да подкрепи хората, които се борят за своята култура и език
Обновена: 23 авг 2023 18:46 | 23 авг 2023 18:26, Йоана Цонева
125
Кремъл: Действията ни в Украйна целят прекратяване на войната
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин заяви пред участниците в срещата на върха на държавите от БРИКС, че Русия иска да сложи край на войната, разпалена, според него, от Запада и сателитите му в Украйна, предаде Ройтерс.

Той повтори наратива на Кремъл, че войната е била принудителен отговор на действията на Киев и Запада. Агенцията отбелязва, че Путин е използвал срещата на върха на БРИКС, за да оправдае войната на Русия в Украйна и да изкаже похвала за групата, че се явява като противовес на глобалната доминираща роля на САЩ.

"Благодарни сме на колегите ни от БРИКС, които вземат активно участие в опитите да се уреди тази ситуация и да се стигне до справедливо урегулиране с мирни средства", каза руският президент.

"Русия реши да подкрепи хората, които се борят за своята култура, за своите традиции, за своя език, за своето бъдеще. Действията ни в Украйна са продиктувани само от едно - да сложим край на тази война, която бе разпалена от Запада и сателитите му в Украйна срещу хората, живеещи в Донбас", добави Путин.

По думите му именно стремежът на редица западни страни да съхранят доминиращото си положение в света "доведе до тежката криза в Украйна". Руският президент напомни, че "отначало с помощта на западните страни бе извършен антиконституционен държавен преврат в тази страна, а след това срещу онези хора, които не бяха съгласни с този държавен преврат, бе разпалена война", пише БТА.

"Война жестока, война за изтребление - в продължение на осем години", подчерта Путин.

Москва ще използва председателството на Русия на БРИКС през следващата година, за да засили ролята на групата в света и през октомври 2024 г. ще бъде домакин на нейна среща на върха в руския крад Казан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
5
 
3
 
! Отговори
Да си припомним преди 9 месеца
Да си припомним, че Русия изтегли войските си от Киев през пролетта на 2022 г. по искане на украинските власти за сключване на окончателно споразумение, но след това те се отказаха от всички споразумения. Това заяви руският президент Владимир Путин по време на среща с лидерите на африканските държави за Украйна в Санкт Петербург, цитирана от официалния сайт на Кремъл. И даже показа договорът, подписан от украинската делегация в Истанбул.
67
9
 
3
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 9 месеца
До ЛилиПутин: Г'лупости са това. Украйна няма как да спечели война с Русия. Това е все едно Мексико да спечели война със САЩ и да си върне Тексас и Калифорния. Колкото по-скоро започнат да преговарят за мир, толкова по-малко ще загуби Украина.
66
6
 
4
 
! Отговори
Само наште преди 9 месеца
По последни данни руснаците са вече пред кийв и вече го обкръжават!
65
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Смърди, на се не трае. С много приказки Лъжата не става Истина.
64
2
 
12
 
! Отговори
А ха преди 9 месеца
Туй е да управляваш с шамари тези, които НЕ те харесват. Управление силово, нагло и безобразно!!! Нищо, постигнато със сила - не остава трайно!! Справка - всички уж МНОООГО велики империи!!! Факт.
63
9
 
3
 
! Отговори
Ха ха ха преди 9 месеца
До Анонимен 83. А Зеленски така защитава цяла Украйна. Мъже не останаха там.
62
5
 
9
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 9 месеца
Няма Путин бе. Мъртъв е от 10 години. Това са двойници. Путин беше левак, носеше часовник на дясна ръка. Тези носят на лявата. Сееш ли се.
61
4
 
13
 
! Отговори
А ха преди 9 месеца
Да казваш на агресора - Освободителя, това върви само в България 1944 .
60
5
 
7
 
! Отговори
Цъ преди 9 месеца
ПУТИН ПОЖЕРТВА СТОТИЦИ ПЪТИ ПОВЕЧЕ РУСНАЦИ, ОТКОЛКОТО БЯХА УБИТИ ОТ КИЕВСКИЯ РЕЖИМ. ТОВА Е НОНСЕНС!!! СЕГА ЕКРАИНЦИ И РУСНАЦИ СЕ МРАЗЯТ. НЕИМОВЕРНО ПОВЕЧЕ ОТ ПРЕДИ. ТОВА Е КРАЙНИЯТ РЕЗУЛТАТ НА " УМНИЯ И МИРОЛЮБИВ" ПУТИН!!! НЯМА ВРЪЗКА С БОГА!!!
59
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Путин така ги защити в Донбас че там останаха живи само пенсионерите жените и децата.
58
2
 
14
 
! Отговори
ааа преди 9 месеца
Много лъже тоя
57
1
 
9
 
! Отговори
Как може преди 9 месеца
Най-богатата на петрол държава, да закъса за бензин???
56
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
ДО мразим. Леко да не замръзнеш като ги мразиш на мраз.
55
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Некъф русофил Путин го е напълнил долу.
54
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Много умни думи, напълни ми душата.
53
5
 
16
 
! Отговори
бункерния плъх преди 9 месеца
Тоя докато е yвисне на въжето няма дa има мир по света
52
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ами да! Руснаците бранят Анексираните територии с Етнически говорящи руснаци! Други територии от Украйна те Не желаят! И си ги пазят и охраняват с цената на всичко! Че Хохите искат пак да си върнат завзетите територии си е техен проблем!-:)
51
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Гледате какво става сега в България и ще ви стане ясно какво е станало в Укроленд.Там западната пропаганда ги е разделила на две.Искали са да си забравят историята и даже езика.Направили са азовците нацисти както тук с фенове на Левски чрез наркотици.Следващата точка е Майдан.Самите укри по между си са щели да се избият.Ако руснаците излезнат западните ще избият всички от изток.
50
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
То е ясно че за войната са виновни САЩ. Всъщност не войната а "специалната операция". Американците са инсталирали чип в главата на Путин докато спи и са го накарали да започне "специалната операция" която той нарича "война" въпреки, че в Русия думата "война" е забранена.
49
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Путин Миротворец! Нобелова награда за МИР за господин Путин. В чест на наградата руските космическо - лунни сили ще бомбардират болница, театър или училище в Украйна.