Путин няма да присъства на погребението на Пригожин

Кремъл не знае как е планирано да се състои то
29 авг 2023 15:20, Елка Василева
153
Путин няма да присъства на погребението на Пригожин
Снимка: архив, БГНЕС

Руският президент Владимир Путин не планира да присъства на погребението на лидера на наемническата групировка "Вагнер" Евгений Пригожин, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, предаде Ройтерс.

Още по темата
Песков заяви пред репортери, че Кремъл не знае как е планирано да се проведе погребението.

"Присъствието на президента не се предвижда", заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков в отговор на въпрос дали Путин ще отиде на погребението на създателя на частната военна компания "Вагнер". Говорителят на Кремъл допълни, че не разполага с конкретна информация за погребението, а организацията му зависи от семейството.

Пригожин загина, когато бизнес самолетът му се разби миналата седмица, два месеца след като той и наемниците му от "Вагнер" организираха бунт срещу руското военно ръководство. В края на юни силите на частната военна компания поеха контрола над Ростов и напреднаха към Москва, но след това спряха и да се оттеглиха на 200 км от столицата.

Кремъл отхвърли като "абсолютна лъжа" предположението на някои западни политици и коментатори, че Путин е наредил Пригожин да бъде убит за отмъщение. (БТА, Пламен Йотински)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
11
 
! Отговори
az преди 8 месеца
как ще отиде джуджето, като го е шубе и то яко. ще го порнат вагнеровците без да им мигне окото - пък и си го заслужава де
42
3
 
1
 
! Отговори
До 43 преди 8 месеца
А това, че Вагнер изгониха Французите от Нигер и сложиха ръка на урановите мини там? А Диамантените находища в Сиера Леоне които вече се охраняват пак от Вагнер? Това малка причина ли е? Африканците гонят западните колониалисти с помоща на Вагнер и това е доста обезпокояващ факт.
41
2
 
8
 
! Отговори
Истината преди 8 месеца
И нашата комунистическа БПЦ с мълчанието си подкрепя руските КГБ попове, което означава, че служи на дявола, а не на Христа.
40
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Русия проведе успешни полеви изпитания на лазерно оръжие, по време на които унищожи няколко безпилотни летателни апарата от различни типове.
39
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Русия нито сега, нито някога е искала да завладее Украйна. Русия не се нуждае от земя, ресурси или нещо подобно. Русия иска Украйна да остане неутрална, да не става част от НАТО или да приема елементи на НАТО и да спре да притеснява и избива етническите руснаци, които живеят в Украйна. Това е всичко, което някога е искала. Затова сега Русия внимателно и старателно изкоренява нацисткия елемент в Украйна, а Зеленски източва западната помощ, оръжия и най-вече унищожава украинската армия.Ако искаше, Русия можеше да окупира цялата Украйна, от Крим до Полша, за два дни, но не го прави.
38
0
 
4
 
! Отговори
ъ преди 8 месеца
Логично, той и Пригожин едва ли ще присъства. Предполагам, че ще има хора от една задокеанска Агенция. Да поразпитат тук-таме за "покойниците". И толкова.
37
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Полковник Гундяев щял да канонизира Путтткин за светец. Тия са християни, колкото Божков е честен бизнесмен хахах
36
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А таковата, какво става с таковата?
35
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Макрон: Какво ще правим, ако преврат като в Нигер се случи в България или Румъния? Френският президент сравни България и Румъния с Нигер по време на днешната си реч в Париж на годишната конференция на френските посланици. Отговаряйки на критиките, че Париж твърде много се ангажира с подкрепата си за сваления президент на африканската държава Мохамед Базум, Еманюел Макрон реторично попита какво ще направи Западът, ако такъв държавен преврат бъде извършен в България или Румъния.
34
9
 
4
 
! Отговори
Светнат русофил преди 8 месеца
Западняците убиха Пригожин, за да натопят Путин и да го изкарат лош. А той е такъв добричък, православен и принципен. Бие се с лошите и защитава истинските ценности... Много подли тия западняци!!!
33
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Смятай какъв долен б0клук трябва да си, за да подкрепяш Путин след всичко, което направи. Хубавото на тая война е, свали много маски и показа кой какъв е като човек. :)))
32
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Слагам бас за 1 милион, че Пригожин, също няма да присъства на погребението на Путин!
31
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Русофилтчетата са най-промитите същества на света, точка по въпроса :))) За какво им е на западняците да убиват Пригожин при положение че се възпротиви на Путин ? Въпрос с повишена трудност за русофилчетата :)))
30
0
 
0
 
! Отговори
преди 8 месеца
Е сигурно хахахахахаах
29
13
 
1
 
! Отговори
до Купянск преди 8 месеца
Е, Бахмут вече е Артьомовск. Но пък укрите го обкръжават всеки ден, кажи-речи.
28
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А как е според Рамасвами, как е според Рамасвами?
27
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Контрата си джитка супер, но само пpocтите русофили не могат да го разберат това нещо.
26
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Според Чуков западняците са намесени но не и Путин...хахахахаха :))) За какво убиецът му да присъства на пгребението ? :)))
25
5
 
4
 
! Отговори
Купянск преди 8 месеца
не го ли превзеха, миналата седмица? Или става същото, като с Бахмут?
24
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
С писане на глупости и дърти, русофилски лъжи по форумите и социалните мрежи, Украйна не може да бъде победена копейки ***! Трябва да се съберете и да заминете на фронта в окопите при вашите "братя" руски мародери и алкохолици!