Хилари Клинтън към Путин за разширяването на НАТО: "Жалко, Владимир. Сам си го предизвика"

Бившият държавен секретар показа и неприязънта си към политиката на Тръмп
27 сеп 2023 06:23, Елка Василева
333
Хилари Клинтън към Путин за разширяването на НАТО: "Жалко, Владимир. Сам си го предизвика"
Снимка: архив, БГНЕС

Бившият държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън се заяде с руския президент Владимир Путин във връзка с разширяването на НАТО, като заяви: "Жалко, Владимир. Сам си го предизвика", предаде Ройтерс.

Връщайки се в Държавния департамент за представянето на официалния си портрет, Клинтън използва случая да покаже и неприязънта си към политиката на бившия президент републиканец Доналд Тръмп, който я победи на президентските избори в САЩ през 2016 година. Клинтън намекна, че може да е имало съмнения относно способността на САЩ да съберат подкрепа за Украйна, за да се противопостави на инвазията на Русия през 2022 г. заради наследството на Тръмп да отчуждава съюзници. "Хората може да са се съмнявали в това, защото бяхме изгорили толкова много мостове с нашите съюзници и приятели", каза тя пред събралите се настоящи и бивши американски представители в богато украсена зала във ведомството.

Клинтън заяви, че съпартиецът ѝ демократ Джо Байдън преследва много от приоритетите на администрацията на Обама, в която тя беше първи дипломат на САЩ, а той - вицепрезидент на Барак Обама. "Винаги сме казвали: "хората не са принудени да се присъединяват към НАТО. Хората избират и искат да се присъединят към НАТО", добави тя.

Още по темата
Финландия, която стана член тази година, и Швеция, която все още чака, поискаха да се присъединят към западния военен съюз, след като Русия нахлу в Украйна през февруари 2022 г., загърбвайки десетилетията на неутралитет.
(БТА, Любомир Мартинов)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


333
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
217
25
 
3
 
! Отговори
Предприемач преди 8 месеца
САЩ има нужда от много по-агресивна политика. Тръмп е точно обратното на това. Трябва да се наложи ред и дисциплина и да се знае кой е шефа. Иначе всякакви шматароци се надигат и правят бели - путинчета, пинчета, умчета. Като им набият шутовете и ще се кротнат бързо, бързо.
216
5
 
25
 
! Отговори
Дано преди 8 месеца
Дано Тръмп спечели с такова мнозинство, че да не можете да се обадите през следващите години! Не зная дали съзнавате, че ако не спечели ни чака ядрена война, и тогава можете да продължите да си играете на "политика"... Най - хубавото е, че нас няма да ни има да ви слушаме простотиите и да ви гледаме как сами си вярвате на лъжите.
215
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Посолството не се ли гнуситее от тези които сте си сложили да ви злепоставят с крайните си падения... нямча нужда от нито копейка за рускта пропаганда това което правите сами с марионетките си е автогол след автогол... всички възможни положения свършват с автогол от зависимия корумпиран псевдоелит,1 част от който е с много нисък коефициент на интелигентност...Прочети още на: https://dnes.bg/rusia/2023/09/27/rusiia-svetkavichno-osydi-reshenieto-da-dadem-c-300-na-ukraina.584096#comment-newest
214
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Много е малка да се кани на Путин.... коя по ред е? Вчера Зеленски и Трюдо ръкопляскали на нацисти в Парламента!
213
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Вещицата пак се изказа НЕПОДГОТВЕНА,нали Тръмп й разкъса матката на ония избори и тогава пак Путин й беше виновен..Никой не я слуша,болшинството американци мразят и ненавиждат демократите, защото превърнаха Америка в яма в която нищо няма!
212
20
 
10
 
! Отговори
NEW Fашизъм преди 8 месеца
То и Садам се опита да се прави на велик и недосегаем, ама изяде бахура ! Путинопитека уверено върви по неговия път.
211
7
 
19
 
! Отговори
someone преди 8 месеца
много злобна кочка, но ще си намери майстора.
210
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
комунистическата пропаганда почиваше на повече реални факти отколкото неолибералната такава. Тя беше и по-неедностранчива.
209
1
 
3
 
! Отговори
рецесията иде преди 8 месеца
Акциите паднаха под ключово ниво, което може да значи предстояща свръхпродажбаПазарен коментар на Силвия Климаки, Bloomberg Лондон, "В развитие", 27.09.2023 г.
208
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
На фона на стотиците милиарди, изразходвани за армията, Западът отдели нищожни суми за икономическо развитие. Находка от документи, събрани от базирания във Вашингтон Архив за национална сигурност, показват, че дори бившият министър на отбраната, ястребът Доналд Ръмсфелд, е смятал, че САЩ трябва да направят повече за изграждането на афганистанската икономика и по-малко за армията, ако искат да победят талибаните. Порочно, политиците предпочитат да харчат пари за ракети, отколкото за помощ за развитие.
207
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Реалистите във външната политика имат повод да празнуват. Либералният интервенционизъм не беше на мода през пo-голямата част от последното десетилетие. Начинът на отстъпление от Кабул заби последния пирон. САЩ се прибират в границите си. Афганистан отново е талибанска държава. Без лидерството на Вашингтон Европа изпадна в парализа, пише Филип Стивънс за Financial Times.
206
3
 
22
 
! Отговори
полковник Стоянов преди 8 месеца
Само да припомня : Разширяването на НАТО започна моментално след започналото изтегляне на Съветските войски от Германия - така че тая да не дрънка глупости. А защо такива като нея са против Тръмп,знае се много добре!
205
4
 
9
 
! Отговори
близка история преди 8 месеца
неофашисти(определение на Конгреса на САЩ от 2015 за укропите в Киев)
204
13
 
4
 
! Отговори
Ами преди 8 месеца
Точно така си е !
203
9
 
28
 
! Отговори
aZ-ът преди 8 месеца
Лельо, Вова все още е президент на най-голямата територия на Земята. Увеличи територията и народа си. Счупи световния ред. Ти си една ... бивша президентска съпруга. С рога.
202
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Килари се чувства близка на Путин и се опитва да му говори на малко име както и говорят на нея самата понеже никой не я уважава достатъчно че да я нарича на името на мъжа и което не знам дали изобщо заслужава...
201
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Хилърката казала това в богато украсената зала на Държавния департамент, скромна подробност от статията по горе. Добре си живеят рептилчетата явно.
200
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Копейки, тотално сте изкукали! Айде лек ден! :)
199
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Mrs. Килъри още ли е търговски представител на Шеврон?
198
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Жалко, Хилари, сами си го направихте да сближите Русия и Китай, както и разширяването на БРИКС. Общо взето ви свърши хегемонията, че и доларчето ще детронират. :( Жалко, наистина жалко, че не го осъзнаваш, как светът вече не е същият и ще се наложи да се съгласите с останалите.