Лукашенко: САЩ тласкат Русия към използване на ядрени оръжия

Отговорът на Москва щял да бъде колосален
129
Лукашенко: САЩ тласкат Русия към използване на ядрени оръжия
Снимка: БГНЕС

Беларуският президент Александър Лукашенко заяви, че въоръжавайки Украйна, Съединените щати тласкат Русия към използване на ядрени оръжия, съобщи БГНЕС като цитира Си Ен Ен.

„Оставам с впечатлението – пак казвам, че това е мое мнение – че американците тласкат руснаците към използването на най-ужасното оръжие. Те въоръжават Володимир Олександрович Зеленски и неговата армия и осигуряват ракети с голям обсег. Дори ракети, способни да летят на 300 км.“, каза Лукашенко по време на посещението си във военен обект в района на Брест.

Още по темата

Лукашенко добави, че ако такава ракета удари руска територия, Москва ще трябва да отговори.

„Една такава атака дълбоко в руската територия и отговорът ще бъде колосален. Иначе защо са ни нужни тези ядрени оръжия?“, каза Лукашенко.

Според него разпалването на напрежението между страните може да доведе до ситуация, когато Русия „ще извади червения бутон и ще го сложи на масата“.

Той отбеляза, че "американците не се страхуват за безопасността си, защото са отвъд океана“.

Коментарите на Лукашенко дойдоха, след като руският президент Владимир Путин каза ден по-рано, че е възможно да се отмени ратификацията на договор, забраняващ ядрените опити.

Ден след коментарите на Путин, председателят на руската Държавна дума Вячеслав Володин заяви, че Съветът на Държавната дума „определено ще обсъди въпроса за отмяна на ратификацията на Договора за всеобхватна забрана на ядрените опити“ на следващото си заседание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
КАРТОФЕНИЯТ КРАЛ ГО ИМА НА НА ВИДЕО КАК РАЗПРАВЯ, ЧЕ ЩЕ ПРЕВЗЕМАТ КИЕВ ЗА 2-3 ДНЯ.
56
2
 
12
 
! Отговори
Радев преди 7 месеца
Руските олигарси и приятели на Путин-Милер,Дерипаска,Мордашов,Авен ,Чорни,Абрамович, Викселберг,Усманов,Ротенберг са дълбоко загрижени и страдат за съдбата на средностатистическия българин!
55
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
33 години преход, уж сваляхме стени, правихме глобализация, демокрация, разоръжаване, говорихме за един по добър и по мирен свят, край на студената война.......а то какво се оказа? Пак стигнахме до същата глупост. Пак почнаха да си мерят ракетите и да се плашат един друг колко са страшни.
54
12
 
20
 
! Отговори
ЯМБОЛИЯ преди 7 месеца
Ако русия(нарочно с малка буква) използва атом,ще го направим и ние от НАТО. И тогава тежко и и горко на русията.
53
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Щом другаря началник на ТКЗС -то лукашенко го е казал, няма как да не е истина.
52
15
 
2
 
! Отговори
АНГЕЛ преди 7 месеца
Много скоро Русия ще тества Американската решителност за използване на ядрено оръжие като им отговори подобаващо на натовските провокации в Черно море. Конгреса в САЩ спря парите на Зелката и НАТО ще търси алтернативни методи за помощ като все повече се намесва във войната !
51
4
 
7
 
! Отговори
Баси преди 7 месеца
***! Как може да тласкаш някой, да използва ядрено оръжие, като може първи да го удариш?
50
2
 
8
 
! Отговори
до Дон Кикот преди 7 месеца
Много бих желал а със сигурност и Путин го желае силно запада да мисли точно така !! Точно за това им подхрърля тези евтини заплахи който толкова много приличат на лаещото куче което никога не хапе !!
49
3
 
21
 
! Отговори
Някой преди 7 месеца
Никакви компромиси за тези откачалки ! И най-малкият компромис,те го приемат за слабост и стават още по нагли! Явно окупаторите на Путин се давят в украинската"любов",щом пак започнаха да реват старата песен! А и Крим вече не е безопасно място!
48
5
 
14
 
! Отговори
Дон Кикот преди 7 месеца
Може и да имат ядрени оръжия но кремълския бек няма топки да ги използва :)
47
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
УжасТ!
46
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 50 Когато стане ясно, че руснаците го карат на бутафория и блъфове, всичките им "заплахи" стават само причина за подигравки.
45
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Мария, война няма да има, щатите ще бъдат унищожени преди да са разбрали че са станали мишена.
44
10
 
7
 
! Отговори
МАРИЯ преди 7 месеца
Ако стане ядрена война баз държа че всички Българи ,включително и родните Евроатлантически слуги ще стискат палци, Русия да се опази някакси от Американските ядрени ракети !!
43
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 44 В руските фантасмагории може да ги наричат както си искат. Будят само смях и съжаление. Те и руските ВВС са "въздушно-космически", а се оказа, че са въздухарско-комични.
42
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Русия да се изнесе от чуждите територии и тогава никой на кикъде няма да я тласка
41
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Украйна повярва на Русия и се отказа от ядрените си оръжия- а после беше натифицирана
40
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Общата територия на влизащите в ШОС страни е 30 млн. кв. км, което представлява 60% от територията на Евразия, а нейният цялостен демографски потенциал е една четвърт от населението на планетата [1] (общата численост на населението на страните участнички е 1 млрд. и 455 млн. [2]), а ако бъде включено и населението на Индия, и другите страни наблюдателки, то количеството на жителите, имащи пряко отношение към ШОС, ще бъде малко по-малко от населението на цялото земно кълбо
39
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
27, в руската доктрина това се нарича ответно-всречный удар. Руските системи засичат старта на вражеските носители на ядрени БЧ и буквално след минути РФ изстрелва своите носители на ядрени БЧ по центровете на агресора. Колко точно западни ядрени БЧ ще достигнат до Русия не знам, но знам, че в същото това време хиляди руски ядрени БЧ ще ударят по центровете на агресорите. Без значение дали са зад океана. "Сармат" преодолява разстоянието между Русия и Пиндостан за по-малко от 25 мин.
38
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Никак не са глупости. Либия се отказа от ядрената си програма и сега е пред разпад на разни племенни вождове. Ядреното оръжие играе роля