Кремъл: Атаката срещу летището в Дагестан е резултат от външна намеса

Безредиците били организирани от украинска територия
30 окт 2023 13:54, Елка Василева
35
Кремъл: Атаката срещу летището в Дагестан е резултат от външна намеса
Кадър: YouTube

Нападението вчера срещу летището в град Махачкала - административния център на руската република Дагестан, чието население е преобладаващо мюсюлманско, от протестиращи, които видимо търсеха израелски граждани, е "до голяма степен резултат от външна намеса", заяви днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от Франс прес.

Още по темата
Песков не уточни източника на тази предполагаема намеса, но ръководителят на Дагестан Сергей Меликов по-рано каза, че безредиците са били организирани от украинска територия, без да представи никакви доказателства, отбелязва АФП.

Тази вечер руският президент Владимир Путин ще проведе среща, на която ще бъдат обсъдени "опитите на Запада да използва събитията в Близкия изток за разделяне на руското общество", добави Песков.
(БТА, Алексей Маргоевски) 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
8
 
31
 
! Отговори
с.т. преди 6 месеца
Тук с пълна сила важи нашата поговорка "Крадецът вика-дръжте крадеца". Та така и русия. Щом песков казва, че Украйна е виновна, значи самите руснаци са организирали безредиците. На русия отдавна вече никой не вярва! Това трябва да го знае и другарката митрофанова.
3
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Отново русистите лъжат с пропагандата си. Тези в колко държави са развили руска агентура и дори русистки партии, каквито в България има. Поставили са в мъртва хватка народите на руската федерация. Влезнали са на чужда земя в Украйна и избиват деца и майки на килограм. И после все някой им се меси? Как става тая? Дори четох, че вече имат банкноти със знаци, като полумесеца и прехнати други християнски знаци. Или пощенски марки ли бяха, или някакви исторически картички.
2
5
 
26
 
! Отговори
Хаха преди 6 месеца
Е пак ли американците и европейците са ви виновни бе фашаги откачени ?Еййй на Кремълските кратуни все друг им е виновен, веднъж не
1
4
 
28
 
! Отговори
Аа дообре преди 6 месеца
Украинците са им виновни. Тези региони като Чечня, Дагестан са с радикализирано население. Няма никаква нужда някой да ги подтиква, какво остава от Украйна. Те са запалени джихадисти от векове. А Русия не ги пуска, защото имат нефт. Толкова.