Захарова за изгонения от България Гацак: Лоялността към Вашингтон е безценна

Тя твърди, че страната ни е получила 900 хил. за да го експулсира
4 ное 2023 16:52, Нели Христова
88
Захарова за изгонения от България Гацак: Лоялността към Вашингтон е безценна
Снимка: БГНЕС

Българските власти решиха да експулсират руски журналист от страната, след като получиха ясни указания от Вашингтон. Това написа в своя Телеграм канал говорителят на руското външно министерство Мария Захарова.

По думите ѝ непровокираният тормоз над репортера е започнал няколко дни след посещението на заместник-държавния секретар на САЩ по въпросите на публичната дипломация Лиз Алън в София.

"Българското правителство получи ясни инструкции как да води "публична дипломация": цензура, експулсиране на руски журналисти, забрана на свободата на словото, а за да звучат аргументите на американката още по-убедително, Вашингтон плати почти един милион долара чрез специализиран грант от Държавния департамент… Оказва се, че цената на изгонването на руски кореспондент от страната, според ценоразписа на отвъдморските власти, е 900 хил. долара. Лоялността към Вашингтон е безценна", твърди Захарова.

В същото време говорителят на руското външно министерство не се съмнява, че България е осъзнала неизбежността на "огледалните последици" за своите граждани и медии. САЩ винаги са били безразлични към съдбата на гражданите и националните интереси на своите "съюзници", заключи Захарова.

Поводът за нейния коментар е изгонването от България на кореспондента на "Российская газета" Александър Гацак и предприетите от Москва ответни действия, свързани с изгонването на кореспондента на БНР Ангел Григоров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
1
 
! Отговори
Намръщен преди 5 месеца
До Анонимен - "Захар на руски е-сахар! Какво означава името и?" - Просто някой от дедите й се е наричал Захар (Захарий) и оттам е тръгнала фамилията. Захар/ий е много старо име, разпространено в Русия. То означава "помнещ Бога" или нещо подобно. Няма нищо общо с захарта
66
2
 
1
 
! Отговори
Слава САЩ преди 5 месеца
Не на терористична росия!
65
2
 
1
 
! Отговори
,/khgliugvblki ; преди 5 месеца
маша захарова - прес "алкаше" на лавровската конюшня.
64
0
 
3
 
! Отговори
такива ми ти работи преди 5 месеца
Захарова , само леко ще те поправя , лоялността към Вашингтон тук я наричаме национално предателство . Близки са ни езиците , но има някои лекички разлики .
63
8
 
4
 
! Отговори
Говорит София! преди 5 месеца
Захарова, и без пари ще ги изгоним! Не че е лошо някой да плаща за всеки изгонен руски агент, но САЩ ще трябва да отделят доста милиарди, за да изчистим България от тази зараза. Всъщност, само от тяхното отсъствие ще спечелим много повече, защото тяхната отрова пречи на всичко, вкл. и на икономиката. Колкото по-далеч от Русия, толкова по-добре за България! И там да вземат да запомнят веднъж завинаги: курица птица не птица -- Болгария заграница!
62
7
 
4
 
! Отговори
освен този каскет преди 5 месеца
трябва да изгоним всички монголоиди от м0сковията намиращи се на българска земя и да затворим змийското гнездо, или по известно като пасольството.
61
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Америка превзема държави като вербува алчни политици готови да продадете майките си за пари Това е единствената и успешна политика на краварските изчадия
60
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Не безценна , а безпрецедентна лоялност ! Такива лu3aчu на US cegaлища като нас ,няма нийде по света ...
59
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
бЪЛгарските мишки се дърват на мечката.Да се смееш ли ,да плачеш ли.
58
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Няма нищо по-хубаво от това че са изгонили кореспондента на българското радио. Това е много добре за българската демокрация. Призовавам Захарова и руските власти да изгонят всички български журналисти, дипломати и търговски представители от Русия. Това ще е най-доброто което Русия може да направи за България. Прекъсване на всякакви лигавщини с т.н. вечна дружба между България и империята на световното зло Русия.
57
8
 
6
 
! Отговори
Смех преди 5 месеца
И като са толкова лоши американците, защо руската власт се опитва да имитира американска демокрация? Айде да поговорим малко и за това? Ако ви стиска де... но не ви. И сега кремълския TPOЛ ще ми нацъка минусите.
56
9
 
2
 
! Отговори
Празити брат преди 5 месеца
Тая се е вкопчила в България, тъй както кърлеж в младо яре. И не пуска. Пии кръФ, до смРЪт
55
3
 
0
 
! Отговори
до 61 преди 5 месеца
Ти пак далече си стигнал. Аз спрях на "Захарова..."
54
3
 
0
 
! Отговори
Аз преди 5 месеца
Ти колко струваш?
53
1
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 5 месеца
Ясно е. За себ?е си говориш .
52
4
 
5
 
! Отговори
Танас преди 5 месеца
Не знаех, че Гацак е руско име. Този да не е някакъв натурализиран ислямист или ционист (и за това да са го изгонили)?
51
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Лоялноста на Москва към Пекин също е безценна.
50
3
 
13
 
! Отговори
Факт преди 5 месеца
Това го знаеме и без Захариева дани го казва.
49
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ние Ше ревеме скоро....от студ и глад...
48
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тоя травестит на снимката ли е Захарова?