Путин: Западната финансова система е "технологично остаряла"

По думите му БВП на Русия е по-висок, отколкото преди санкциите
7 дек 2023 21:13, Нели Христова
215
Путин: Западната финансова система е "технологично остаряла"
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин заяви, че се надява руският БВП през 2024 г. да да се възстанови от спада от 2,1 на сто през настоящата година, предаде Ройтерс.

"Днес руският БВП вече е по-висок от преди налагането на западните санкции", заяви Путин пред бизнес форума "Русия зове!" в Москва. Руската икономика се оказа по-устойчива, отколкото и Кремъл, и неговите противници предполагаха, когато страната се оказа под ударите на западните санкции заради инвазията в Украйна, посочва Ройтерс.

Руската икономика всъщност получи силен стимул от резкия ръст на разходите за война и свързаните с това производства заради нахлуването в Украйна и нуждите на армията там.

В рамките на изказването си пред форума Путин окачестви западната финансова система като "технологично остаряла" и изтъкна, че Русия, която беше изключена от платежната система СУИФТ, е доказала, че може да преодолява всякакви предизвикателства.

Според Путин "монополът на големите западни банки" ще приключи в близките години заради технологичната революция, предаде БТА. "Западната финансова система отдавна лежи на стари лаври и е свикнала с "монопола и изключителността си", както с липсата на алтернативи до такава степен, че не променя нищо и става архаична", заключи руският президент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
14
 
4
 
! Отговори
Ядрените слънца преди 5 месеца
Когато загърмят Сарматите, в главите на евроатлантичетата в Брюксел ще зазвучи тихо и протяжно Одата на Радостта. Със затворени очи и с усмивка ще посрещнат те този сюблимен миг на спокойствие. Но секунда по-късно ще осъзнаят, че любимият им Европейски химн всъщност е тяхната лебедова песен, ще отворят очи и ще видят слънцата. ЯДРЕНИТЕ СЛЪНЦА!
25
3
 
8
 
! Отговори
Kostas Linke преди 5 месеца
Хамас са Ислямо-Комунисти, Руснаците и те натам пак са тръгнали...а ХАМАС са се учили едно време от тях ! :))
24
11
 
18
 
! Отговори
. преди 5 месеца
Знам че повечето няма да са съгласни с мен..аз мисля че свят без Русия е възможен,но не и свят без западната цивилизация.Историята го показва.И не става въпрос за симпатии.
23
13
 
7
 
! Отговори
Майка Русия преди 5 месеца
Срещу Майка Русия се бият цялото НАТО плюс ФАЩ. 40 държави хвърлят ракета след ракета, тянк след танк! Но Майка Русия удържа, търпи. И мина година минаха две и парите се свършиха. Печатат още! Обаче няма производство, в Южна Корея дори снарядите се свършиха! А Майка Русия чака спокойно, достолепно! И малко по малко надига мечешката ***. Още малко и тази *** ще се стовари! А в НАТО ще се чуе писък! Нацистки писък!
22
13
 
4
 
! Отговори
Възраждане преди 5 месеца
Ето го нашия спасител!
21
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Руската финансова система е по-добра вижте РФ колко по-ниски дългове има от САЩ.
20
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Наполеон влиза в Русия с армия от 700,000 души която надминава милион заедно с поддържащия персонал. Реално той впряга силите на цяла Европа срещу Русия. В армията му има много Поляци други народи. Що се казасе до Хитлер, операция Барбароса заплчва с настъплението на 3 милиона и 900 хиляди души армия срещу СССР. Русия губи близо 30 милиона души в следствие на ВСВ но все пак успява да отблъсне нацистите.
19
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Войната явно скоро ще свърши. Дано!
18
9
 
8
 
! Отговори
Евроатлантичета преди 5 месеца
Вие май не си давате сметка, че целта на Русия е точно да се достигне до такава позиционна война. От една страна проточвайки нещата изтощават Украйна, а армията на Укрите се нанизва на отбранителните линии на Руснаците и така с минимално собствени жертви постигат максимално жертви на противника. От друга страна цените на горивата се вдигнаха и им идват свежи приходи. Защо да приключват нещата бързо! Танкове губят, но си произвеждат нови а това още повече стимулира икономиката. 3% ръст за 2023.
17
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Евроатлантичетата се чудят какво значело демилитаризация. Ами Украйна почна войната с 4-5000 бронирани машини включая танкове. Няма ги! Сега чакат леопард някой ако им пратят. Започна с 500,000 добре обучена армия. Няма я. В момента събират хора от кол и въже и даже бременни жени пускат на фронта. А денацификацията, структури като Азовски батальон и разни други дето гастролираха с факли и пречупени кръстове насам натам ще бъдат закопани 2 метра под земята барабар с кръстчетата и слънцата им.
16
3
 
9
 
! Отговори
3 синджира русороби преди 5 месеца
Така е тавариш Путинаги, ако сравниме с руската финансова супер модерна система... по нейн тертип значи трябва да си преместим туулетните навън и да копаме семптични ями.
15
9
 
8
 
! Отговори
Говореше си сам преди 5 месеца
Имам познат, заклет евроатлантик! Америка му е все в устата. Западна Европа била люлката на цивилизацията и навсякъде течало мед и масло. Тия дни го видях. ГОВОРЕШЕ СИ САМ!
14
9
 
12
 
! Отговори
Натовец съм преди 5 месеца
Когато влезнахме в НАТО, сълзите ми текоха от щастие! Обичам Америка и Западния модел, а Кокорчо и Кирчо са моите идоли. Но сега видях как посрещнаха Путин в Риад и усетих топлина отзад. Проверих. Оказа се че леко съм понапълнил гащите. Но няма страшно, сърцето ми е пълно с евроатлантизъм и любов към Запада!
13
6
 
7
 
! Отговори
aaaa преди 5 месеца
днеска нито дума ни за Пеевски ни за Зеленски !!!! Що така бе думократи.От вас разбирам че света е само Русия и Лукойл.Какво става във останалата частна света ? Имате ли новини за това?
12
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
И 1989г чакаха Запада да се срине пък то пак СССР се срина :D Ще има да си чакате изкуфели старчoци
11
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
И в Русия има олигарси и в на запад корпорации и милиардери, единствения прецакан е обикновенния човек главно от такива бирници като Кокорчо.
10
10
 
11
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 месеца
ТРЯБВА ДА СЕ МЛАТИ МЛАТИ МЛАТИ ЗДРАВО ПО РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ И КОЛКОТО ПО-ЗДРАВО СЕ МЛАТИ ПО НЕЯ ТОЛКОВА ПО-ЕВТИН ПРИРОДЕН ГАЗ ЩЕ ИМА ЗА ЕС!!! ИЗВОДА Е, ЧЕ ЕС МОЖЕ ДА ДАДЕ МНОГО ПОВЕЧЕ ОРЪЖИЕ НА УКРАЙНА!
9
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Я,той бил жив!Или пък не?
8
7
 
10
 
! Отговори
Излезнах отКарлуково преди 5 месеца
Обяснявах колко много обичам Америка и Запада и как искам да затворим всичко. Всичко да затворим. И Мариците и Козлодуй и кварталната бакалия! Да спрем цялата икономика и да фалираме! И с този акт на икономическо харакири да покажем, че сме истински Евроатлантици и обичаме Брюксел и Вашингтон. Приеха ме обратно в Карлуково. Диагноза шизофрения и мазохистични отклонения. Но днес получих обаждане от централата на ППДБЛГБТ. Казаха ми че имам идеален профил за финансов министър!
7
9
 
17
 
! Отговори
redordead преди 5 месеца
гледам, *** пак чакат Западът да рухне...и докато го чакат пак ще се сринат...