Русия разчита на продължителна война и вече не е сама

Ген. Събев: Без значителното финансиране на САЩ Киев ще срещне трудности
12 дек 2023 21:30, Анисия Иванова
207
Русия разчита на продължителна война и вече не е сама
Снимка: БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски е на визита в САЩ. Посещението идва в критичен за финансирането на страната му момент, след като Конгресът не може да се споразумее по пакета за финансова помощ на президента Байдън заради противоречия, свързани със сигурността на американските граници.

"Политическата обстановка в САЩ е напрегната. В Конгреса и в Камарата на представителите има разделение. В Сената се спира пакета от помощи, поискан от американския президент за Украйна, Израел и Тайван, както и за подобряване на сигурността  по южната граница на САЩ", обясни пред БНР ген. Съби Събев.

Това посещение на Зеленски има за цел да разсее някои съмнения в американските конгресмени по отношение на крайната цел на войната, която води Украйна срещу инвазията на Русия, отбеляза генералът.

"Без значителното финансиране на САЩ за войната, Украйна ще срещне доста трудности.

Има мнение, че украинската контраофанзива се е провалила, но това е доста пресилена оценка. Основаната цел – да бъде прекъснат земния коридор с Крим и да излезе украинската армия на Азовско море, на този етап не е постигната, но някои допълнителни цели са постигнати. Сред тях е нанасянето на максимално поражение на руските окупационни сили и на удари по дълбокия тил. Изгонването на руския черноморски флот от Севастопол също е значителен успех.

Това ще бъде представено пред американския Конгрес, за да видят, че контраофанзивата на Украйна не е пълен провал, както се опитват да я представят някои анализатори".

Ген. Събев очаква, че ще бъде отблокирана тази помощ за Украйна и за Израел.

Ако Русия победи, това ще промени международния ред и сигурност. Москва разчита на продължителна война и вече не е сама. Получава помощ от Северна Корея, Иран и някои други държави. Но Украйна е поддържана от близо 50 държави и мисля, че в крайна сметка ще надделее. Най-вероятно през 2024 година ще се получи дългоочакваният прелом във военните действия, коментира той.

"В момента се обсъжда нова стратегия, която да бъде приложена през следващата година. Очаквайки новите въоръжения, които ще получи, Украйна ще бъде в много по-силна военна позиция през 2024 година", каза още ген. Събев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
29
 
17
 
! Отговори
Нео преди 5 месеца
Русия никога не е била сама. В момента я подкрепят едни от най-извратените режими в света.
112
22
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
'' Русия ще е победител - рано или късно '' ............................... напълно е възможно, само че руска победа няма да значи цветя и рози, а ще значи руски калашник заврян в **** ти, това е което не разбираш.
111
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
"В Конгреса и в Камарата на представителите има разделение"------------Едните се питат от дърветата ли ги късаме тези милиарди, а другите се чудят как да изстискат сок от сушени плодове.
110
28
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Ха-ха А какво ще правиш, когато руската фашистка държава колабира?
109
12
 
32
 
! Отговори
Лллл преди 5 месеца
Русия ще е победител - рано или късно
108
11
 
34
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 месеца
Политкоректен анализ, далеч от реалността. Дори американците вече говорят за сепаративен мир, обаче нашия правоверен умник пророкува победа на Украйна! Впрочем, завладените досега територии не устройват вече Русия! А и руската част от Украйна е доста по-голяма.
107
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Съботин Атлантико
106
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
България има нужда от силна собствена армия, надеждата на помощ от Нато e безоснователна.
105
16
 
22
 
! Отговори
Христо Христов преди 5 месеца
Генерал Събев е неадекватен и е лъжец.
104
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ай стига бе, да си българин, който е неясно-защо-обичащ Русия от версията й след 1917, трябва ли да си обезателно бавно.развиващ се. Онези тръгнаха февруари 2022 с голямата кошница, но след като разбраха, че гъбите не са им по силите, сега клакьорите им, българи, клакьори на чужда държава, срам!, взеха да се радват, че нямало контраофанзива. Какво става с ОФАНЗИВАТА, бре дърт.и крете.ни? Забравихте за офанзивата, толкова отдавна ли беше или деменцията?
103
2
 
13
 
! Отговори
Фитьо преди 5 месеца
А аз мисля,че бълха не може да тушира слон
102
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тоя долния, ти си най-великия наблюдател за всички времена, нали?
101
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Международния ред и сигурност вече се промениха. Какъв прелом през 2024г., този следи ли ситуацията на фронта?
100
2
 
10
 
! Отговори
максим преди 5 месеца
пентагона,е прочетен вестник.и америка и европа са в колапс.оше 10 подстанции и цяла ***,е в колапс.тогаз,какво,ке правим?
99
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Куха лейка е тоз ген. Събев. Ако са ни такива оптимисти генералите, да не се чудим, ако един ден побеждаваме Турция, която всъщност се настанява трайно в Тракия.
98
4
 
12
 
! Отговори
82-ОМБР преди 5 месеца
Като отвориш картата на Османската империя 1580г. ще видиш,че поне 30 народа(не малко от тях по-големи от нас)са под тяхна власт. С днешна дата нито един не е под власта на Турция! България бес русия нямаше да е първата и единствена!
97
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен 116 Голям майтап са тия корейски боеприпаси.
96
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
На Русия и трябва още територия защото е малка държава по площ. Ако беше голяма по територия като България щеше да си седи на за.
95
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До 82-ОМБР "но ги мраза поради една единствена,че точно тея бездарни ботове са ни освободили!" Абе, нали и украинци е имало в руската имперска армия :) Ако ги мразиш, че са ни освободили, може би си мечтаеш да не го бяха направили и сега да си горд поданик на султан Ердо(г)ан? Би било добре за теб, нали?
94
5
 
2
 
! Отговори
82-ОМБР преди 5 месеца
Има просяци и просяци,лудия пурпорногузбабун е от жалките просяци,защото проси от прасчо!