Зеленски: Русия не проявява интерес към преговори

Никой не преследва бройка
19 дек 2023 22:22, Стела Стоянова
101
Зеленски: Русия не проявява интерес към преговори
Снимка БГНЕС, архив

"Русия не проявява интерес към преговори", посочи украинският президент Володимир Зеленски.

Той заяви, че понастоящем въпросът за преговорите с Русия не е актуален, предаде украинската новинарска агенция УНИАН.

Зеленски лидер каза това на годишната си пресконференция в Киев.

Както предава кореспондент на УНИАН, украинският президент направи това си изявление в отговор на въпрос кога и при какви условия би могло да има преговори.

"Ние имаме Формулата за мир. Понастоящем това е единствената платформа, която работи. Последната среща на Малта не мина никак зле. Участваха почти 80 страни. Следващата среща ще бъде в Швейцария. В рамките на форума или като част от икономическия форум ще има сегмент, посветен на сигурността", отбеляза Зеленски.

Украинският лидер каза, че би искал в срещата в Швейцария да вземат участие представители на всички континенти, за да може и на нея да има "80 страни или даже повече", предаде украинската новинарска агенция Укринформ, цитирана от БТА.

Зеленски подчерта, че "никой не преследва бройка, но въпреки това броят на участващите е от значение, тъй като е показателен за политическата или геополитическата изолация на политиката на Руската федерация."
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
1
 
15
 
! Отговори
Georgi преди 5 месеца
Естествено, че няма да проявяват. особено с такива дипломати които са в момента на западната сцена, които обявяват руснаците, меко казано, като враг номер 1 на цялата планета. Излъгахте руснаците много пъти, че в момента да ви вярват. Руснаците ще си цъкат докато си постигнат целите.
69
0
 
19
 
! Отговори
Чеченец преди 5 месеца
Ти наркоман в затвора а Украина ще е Руска губерния
68
0
 
23
 
! Отговори
баба мара преди 5 месеца
какви преговори защо се правиш на просек за оръжие и пари колко имения ияхти закупихте вече вие от бункера в киев ние цяла година пишем за преговории мир а вие искате само оръжие съсипахте държавата и народа си няма къде да сескриете от избитите млади хора от двете страни
67
37
 
2
 
! Отговори
Браво на Зеленски преди 5 месеца
с терористи не се преговаря... бой по рашистите. българите те подкрепяме.
66
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
За какво да преговарят с марионетно правителство? Руснаците се интересуват единствено от пълна капитулация
65
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Клоунът отново бълнува нещо...
64
0
 
18
 
! Отговори
Малко за политика преди 5 месеца
Зеленски е подписал декрет с който се забраняват преговори с Русия. И докато не го отмени, няма как да има преговори за мир, независимо за какъв план за мир става дума.
63
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Никой няма да преговаря. Никой и не иска дфа преговаря. Зеленски има още пари за завличане. А Русия има още територии за връщане и нацисти за избиване. Никой няма интерес да преговаря. Зеленски ще го свитнат веднага след войната и за това той е най - заинйтересования да не спира. Искат да го свитнат най - вече свои, понеже ги отряза от мандрата за да има за него.
62
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Гадно зелено наркоманче!!
61
0
 
21
 
! Отговори
v преди 5 месеца
С Оркландия никой не би преговарял, След като нарушихте минските договори, после още 2 пъти уж преговаряхте и излъгахте Русия, да не са луди...Тоя път ще ви изринат до основи и преговори няма да има...
60
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До тука беше герой с парите на дядо му бай Дън. Фалшив герой. Сега щял да преговаря. Фалшив герой. Само как се дърлеше на Орбан в Аржентина ?!?
59
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Много ясно че не проявява интерес вие украинците и Европейския съюз в това число и Нато я излъгахте. Не спазихте Минските споразумения. Какво очаквате. Притиснахте голяма силна и значима страна. Какво очаквате ?!?
58
0
 
9
 
! Отговори
на практика той преди 5 месеца
иска да се говори по темата . учи се сега за президент на мирът . връщат му херсон , одеса, морето, крим, лнр, днр , русия му възстановява с нейни пари градовете и селата . плаща репарации . в нато и ес веднага влиза и почва да тероризира РФ и да кряка Путин в хага да стои до живот . Ами явно се е смахнал . по добре да го дефашизират .
57
0
 
11
 
! Отговори
Наркоман преди 5 месеца
розови сънища, еднорози, костенурки, у крайна сметка марионетки
56
1
 
21
 
! Отговори
Христо Христов преди 5 месеца
До 65 "Имат еднаква заслуга за войната. Всичко можеше да приключи с преговори преди нахлуването на руснаците. " руснаците месеци наред настояваха за преговори, като при това ясно заявиха, че при липса на такива ще пристъпят към решаване на проблема с "военнотехнически средства", но всички ги игнорираха. ПП. Искането беше едно: невлизане на Украйна в НАТО. Не бяха срещу влизането няла Украйна в ЕС.
55
0
 
18
 
! Отговори
Azz преди 5 месеца
Не проявяват интерес за преговори, защото ще нарушат украинския закон, който забранява мщдс се водят преговори с Русия. Нали го приеха преди време. Защо мрънка сега?!
54
0
 
38
 
! Отговори
Клоуна Зе преди 5 месеца
Съюзници на Ууукрайна??? Бахахахаха. Я пак ? САЩ дават пари единствено защото Байдън и приятели имат бизнес интереси в Украйна. Ако БайДъ загуби и парите окончателно ще спрат. Европа дава пари и оръжие защото САЩ ги натискат и контролират политиците.А желанието да се спазват разните Санкциивсе повече намалява. ПРИМЕР - Германия... Белгия в Азия и Африка на НИКОЙ НЕ МУ ПУКА. Полща вече не ще и да чуе за Зеления, както и Румъния и балтийските държави... САМО в ЕДНА БЪЛГАРИЯ останаха шепа русофоби.
53
0
 
31
 
! Отговори
Първо преди 5 месеца
Трябва да се отрежат укронаглеците от Черно море и да ходят на почивка на полското крайбрежие. Там да видят колко ги обичат братята им поляци.
52
0
 
23
 
! Отговори
Във франция преди 5 месеца
Тв предаване в неделя от Киев. Питат разни по улицата не протестирате ли срещу войната. Отговорите са: не, за нас е важно, да си вземаме редовно безплатната хуманитарна помощ от службите. Май и западняците почнаха да проглеждат.
51
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Русия ще преговаря, когато войските и стигнат пред Лвов.