Кремъл не вижда причина за преговори с Украйна

Песков отправи и критики срещу предложения от Зеленски мирен план
Обновена: 20 дек 2023 15:27 | 20 дек 2023 15:27, Нели Христова
40
Кремъл не вижда причина за преговори с Украйна
Снимка: БГНЕС

Кремъл заяви, че в момента не съществува необходимата основа за мирни преговори между Русия и Украйна, а предложеният от Киев мирен план е абсурден, тъй като изключва Русия, предаде Ройтерс.

"Наистина смятаме, че темата за преговорите в момента не е актуална", заяви пред медиите говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Той добави, че Великобритания е провалила шансовете за мирно споразумение през 2022 г., като е оказала натиск върху Киев да откаже проектоспоразумение, предложено малко след като Русия изпрати войски в Украйна.

"След това нямаше никакви предпоставки за преговори, а имаше още по-малко предпоставки, след като Украйна всъщност юридически забрани всякакви преговори с руската страна", подчерта Песков.

През октомври 2022 г. украинският президент Володимир Зеленски подписа указ, с който официално обяви перспективата за каквито и да било украински преговори с Путин за "невъзможна", след като Русия заяви, че е анексирала четири региона в Южна и Източна Украйна.

Песков отправи и критики срещу предложения от Зеленски мирен план, известен като неговата "мирна формула", който според говорителя на Кремъл се стреми да постигне мир без участието на Русия, пише БТА.

"Най-малкото, това е абсурден процес", заяви Песков.

Мирният план на Зеленски, състоящ се от 10 точки, призовава за изтегляне на руските войски, прекратяване на военните действия и възстановяване на държавните граници между Украйна и Русия, припомня Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Демократ По-силния изяжда по-слабия, така е в "демокрацията" мен :)
11
13
 
21
 
! Отговори
Христо Христов преди 5 месеца
Прави са руснаците. Есента на 2021ва година 4 месеца чакаха някой да отвърне на предложението им за разговори и преговори. Преди това 7 години чакаха Западът да изпълни своята част по подписаните споразумения. Западът разбира само от чепата гьостерица.
10
21
 
13
 
! Отговори
оффф преди 5 месеца
Тук е пълно с платени копейчовци. "Днес" трият и цензурират всичко в подкрепа на Украйна. Няма смисъл да се коментира и да се защитава точно тук Украйна. Слава Украине!
9
19
 
13
 
! Отговори
гост преди 5 месеца
в момента всеки, който е с Русия е губещ! Санкциите са убийствени. Русия няма да спечели тази война! Русия не иска да има граници с НАТО.., е вече това е невъзможно
8
12
 
15
 
! Отговори
ха ха х преди 5 месеца
Естествено, че не вижда причина! А зелето може да си завре "мирния" план в задните части! Евентуално за целта може да използва и тези части на наш магаренко.
7
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
То си беше ясно от самото начало на конфликта, че укрите немат шанс, дори с помощта на САЩ, просто не са народ който може да воюва, независимо каква техника ще му предоставят :)
6
12
 
23
 
! Отговори
Слава Кокаини! преди 5 месеца
Бой до последния фашист! Като престане да съществува Ocpайна да екстрадираме всички страхливци и предатели в бивша Украйна , вече Русия да си ги правят каквото искат!
5
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Не виждам причина за преговори. Западната техника, подарена на Украйна, се чупи и масово излиза от строя.
4
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Преговори за бъдещето на Украйна ще се водят между Москва и Вашингтон. Украинският президент, който ще дойде след Зеленски, само ще подпише Пълната и Безусловна Капитулация на Украйна. Тогава ще приключи войната.
3
11
 
19
 
! Отговори
абе преди 5 месеца
Май не трябваше да бутаме баш сега паметника. Прибързана стъпка беше това ...
2
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
това им е позицията от първия ден, но пропагандата е, че киев не иска, а САЩ не им дава.. :)
1
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Никакви преговори. Бой до последния мърдащ Украинец.