Путин смята, че е на път да спечели в Украйна заради слабостта на Запада

Ако Русия погълне Украйна, ще последват още страни
23 дек 2023 17:08, Анисия Иванова
158
Путин смята, че е на път да спечели в Украйна заради слабостта на Запада
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Световните конфликти догодина ще се влошават, а държавите, граничещи с такива зони, трябва да отделят 20% от БВП за отбрана. Много вероятно е хегемоните да спечелят конфликтите заради отслабващия Запад. Конфликтите ще обхващат още държави, смята футуристът Дейвид Мърин в предаването "Светът е бизнес" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Ивайло Лаков.

Конфликтите по света ще се влошават, включително в Ивицата Газа и Азия, а що се отнася до войната в Украйна, то Западът трябва да си даде ясно сметка какво точно се случва и "да е по-реалистичен за интервенцията и подкрепата си за Украйна, която е доста елементарна за момента, освен първата намеса на Великобритания, в началото на инвазията и подкрепата, която предизвикаха от страна на Америка", каза събеседникът.

"Но беше срамота, че Украйна не получи въоръжението, което й трябваше, за да се направи успешна контраофанзива. Това никога в историята не е било възможно - да успееш да направиш кампанията си без въздушно превъзходство, а НАТО и САЩ искат от Украйна да направи точно това", коментира гостът.

Ситуацията ще се влоши, защото Путин не си отива, защото Китай иска да направи своя ход, не само в Тайван, но и в общия конфликт, обясни Мърин и добави, че това ще се случи и "заради ставащото в Израел". "Не е Израел срещу "Хамас", а Иран срещу Израел. И там конфликтът ще ескалира", допуска Мърин.

"Навсякъде в момента сме на пътя на ескалацията заради изключително слабите западни лидери, а лидерите на автокрациите са като хищници, а хищниците искат да действат. И неуспехът на Европа и САЩ да финансират Украйна е абсолютен провал. Може би заради републиканците, които са свързани с Путин, Западният свят бе саботиран отвътре и украинците са оставени изолирани - в много жалка позиция".

Единственият начин да се излезе е 300-те млрд. евро, които са руски пари, да се вкарат във фонд за защита на Украйна, категоричен бе Дейвид Мърин. "На тях им е нужно много оръжие, за да проведат операциите си. Това означава и въздушно превъзходство, и защита, а в момета това не се вижда на хоризонта".

В момента Путин смята, че е на път да спечели заради слабостта на Запада, подчерта гостът. "Трябва да променим нещата, защото след като Украйна бъде погълната, ще следват още страни".

Вижте целия коментар във
видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
0
 
1
 
! Отговори
до 100 преди 5 месеца
До САЩисан вие на лунаИмотите в България се купуват на стратегически за руски десант места от поставени от службите хора с безлихвени кредити от руските банки.Това е държавна политика а не изява на жизнен стандарт на рускнаците. Има хора които позвнават от по-рано купувачите и знаят че са бедни и като са ги питали как така са издали руските тайни ходове.
93
1
 
3
 
! Отговори
паси преди 5 месеца
Тоя умник " дава това което го няма - акъл " цивилизованите Европейци вместо да воюват на което са неспособни да организират паради на което са много добри като " Парад гордости " "Трансгени паради " Гей паради " Америкамското посолство винаги проявяват разбиране и ще ви помогнат тъй като са много добре организатори. Няма да има проливане на кръв , разрушение а ще има веселие , ликуване , забавлвние .
92
4
 
7
 
! Отговори
Информиран преди 5 месеца
Недей да ръсиш тъппи остроумия. Надявам се, че знаеш за десетте процента с които Русия воюва. Или по-точно провежда операцията. Колкото и да пръцкате тук, ще има нов световен ред.
91
12
 
4
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 5 месеца
Голяма победа вече две години без два месеца я празнуват през ден. Скоро ще започнат да правят концерти за всяко окупирано храстче.
90
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Адекватно и много правилно мнение.
89
13
 
30
 
! Отговори
Who Cares преди 5 месеца
Ще победи не заради уж слабостта на Запада, а поради мотивацията и духа на руските воиници, възможностите на руското оръжие и глупиостта на украинските нацисти.
88
5
 
27
 
! Отговори
Какво следва преди 5 месеца
Това, което ще стане ако Тръмп спечели изборите в САЩ е че ще отреже доларите за Украйна. Не че ще го направи от приятелски чувства към Русия. Просто е му е ясно, че за САЩ това е вече безперспективна война, за която не си струва да се плаща.
87
7
 
19
 
! Отговори
Бисмарк преди 5 месеца
Знам 100 начина да изкарам мечката от бърлогата й,но нито един да я вкарам обратно.
86
7
 
22
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 5 месеца
До Анонимен 92: Глад в Русия? Г'лупости са това. Русия е най-големият износител на пшеница в света. В Русия и да липсва нещо, това не са храни и горива.
85
13
 
6
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 5 месеца
Не знам каква е тая слабост на запада или сила на россия, ама в Steam като гледам цените - една игра в слабия запад струва 20 евро, а в силната россия струва 6 евро. Просто в Steam правят ценоразписа според покупателната способност на областта и имат зони за целия глобус, ама те тукашните русофили по-добре знаят.
84
25
 
11
 
! Отговори
Куку преди 5 месеца
Време е обединения Запад от един милиард души да се готви за среща с Путин!!! Няма место за шикалкавене и празни приказки.Очевидно е,че кликата на Путин търси реванш и Запада трябва да е готов за свирепа битка,битка между демокрацията и фашизма!
83
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Русия вече спечели. Остават довършителни работи. Тези от васалите на САЩ, които не се адаптират навреме към новата действителност ще се наложи да страдат.
82
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До 88 Какъв Китай не хобот те да не са украинци да се занимават с Русия
81
23
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Глада идва в русия ще ядат на Путин ракетата щом искат диктатор и война
80
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
В далечния изток Русия може спокойно да използва ядрения си арсенал. Тя почти няма население там. Но няма да има нужда. Никой не се вълнува от Сибир понеже не може да се живее там.
79
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
САЩ щели да занулят Русия. Ти чуваш ли се. САЩ бяха позорно занулени от Авганистан само преди около две години
78
29
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Рашка се държи от ядрения си арсенал и с това плаши света но не им е свършило търпението на САЩ и за 5 дена ще ги занулят и то само от въздуха без един пехотинец .
77
7
 
20
 
! Отговори
Факт преди 5 месеца
Всъщност от цялата работа печели Китай, ама нейсе, то е друга тема. Колкото до конфискуването на руски активи, то Русия също може да конфискува западни и не в самата Русия, а в Украйна! 30% от плодородната земя на Украйна е американска собственост! Има и други неща-находища на полезни изкопаеми и газ, които също са или ще станат американски катп заплащане на военната помощ. ТЪЙ ЧЕ...
76
2
 
7
 
! Отговори
командо преди 5 месеца
До Евро Атлантик Скоро.Бъди готов.
75
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Много ме кефи, когата някой западняк почне да разказва какво мисли Путин. Просто превключвам канала.