Русия удари цивилни цели в Харков, има най-малко 8 ранени

Силни експлозии са чути и в областния център Одеса
30 дек 2023 21:34, Анисия Иванова
146
Русия удари цивилни цели в Харков, има най-малко 8 ранени
Снимка: БГНЕС

Руска въздушна атака в събота срещу центъра на град Харков рани най-малко осем души, поразявайки медицинско заведение, жилищни сгради и други цивилни обекти, заяви областният управител, цитиран от Ройтерс.

"В момента лекарите оказват помощ на осем жертви, всички са хоспитализирани", написа в Телеграм Олег Синегубов, областният управител на Харковска област.

"Окупаторите удариха централната част на град Харков", посочи той и добави, че е била засегната "изключително гражданска инфраструктура". Това включва "лечебно заведение, многофамилни жилищни сгради, магазини и други обществени места, и транспорт", каза той, цитиран от БНР.

Според Синегубов Русия е нанесла шест удара. "По-специално, те удариха централната част на град Харков. Има щети на гражданската инфраструктура", написа той в Телеграм.

Местни канали в Telegram показват снимки с щети в хотел Kharkiv Palace в центъра на града.

Кметът Игор Терехов каза, че руската атака е причинила "сериозни щети" и пожар в жилищна сграда и че се събира информация за жертви.

Силни експлозии са били чути и в областния център Одеса по време на въздушна атака, съобщи УНИАН.

Взривовете са чути от жители в различни райони на града. Преди това силите за отбрана на Южна Украйна съобщиха, че тактическата авиация на окупаторите действа в Черно море. „Възможни са изстрелвания“, предупредиха военните.

Началникът на Одеската областна военна администрация Олег Кипер се обърна към гражданите с молба да се грижат за собствената си безопасност. "Одеска област, моля, останете на безопасни места, докато светлините не изгаснат. Пазете себе си и близките си", призова служителят. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
нагли са тия укропитеци... чак в аржентина дошли моля ти се, с децата с бабите и дядовците
8
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Дайте оръжие на Украйна да се спаси от наглостта и терора на руския империализъм и нацизъм. РУСКИ УБУЙЦИ, варяги нагли. Украйна да започне масов онстрел на военните обекти по цялата земя на руската федерация. Не може повече това да продължава. Войната не може да спре, ако не бъде ударена руската буржоазжия, която води този терор. Ударете военните обекти на Русия! Терористи спрете войната и напуснете Украйна и Крим незабавно. Руски убийци и терористи.
7
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Рускофашистите бият само цивилни, родните копейки се радват. Няма по- големи ***
6
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Отначало 1.Баси за година и полвина жертвите от цивилните са колко???? Аз не мога да смятам. *** а на бас че Израел за два месеца 10 пъти повече е загробил.Все пак за вас е война а за мене си е граждански конфликта . Що се намесват обаче чужди сили във Гражданска война е те тва не знам.
5
8
 
29
 
! Отговори
Хубави новини преди 5 месеца
Дано накрая Русия ги почне както трябва фашистите във укройна!! Воените заводи заработиха нормално има ресурс много голям сега Русия според мен последната фаза на войната от укроландия ще остане само прах!!
4
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
На никого не му пука вече! Да се Самоубиват по-бързо, че дотегнаха на всички.
3
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Даааа... Аз нали ви казах, че така ще стане? А нощта още не е започнала. Междувременно загиналите в Белгород вече са 18.
2
20
 
7
 
! Отговори
пак аз преди 5 месеца
Ами paшиcTи ... какво да се прави!?!
1
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Явно е имало натовски офицери в хотела.

403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe