В защита от Украйна: Русия зове жителите на Белгород да залепят прозорците си с тиксо

Това е добър начин да ги предпазите от взривната вълна
5 яну 2024 15:43, Нели Христова
209
В защита от Украйна: Русия зове жителите на Белгород да залепят прозорците си с тиксо
Снимка: БГНЕС

Руският град Белгород, граничещ с Украйна, призова жителите си да облепят прозорците си с тиксо, за да ги предпазят от честите украински обстрели, предаде АФП.

Кремъл се опитва да поддържа подобие на нормален живот на вътрешния фронт, но неотдавнашните смъртоносни удари по Белгород приближиха конфликта в Украйна до руснаците.

"Спасителите от Белгородския държавен департамент за извънредни ситуации препоръчват залепяне на прозорците с тиксо", съобщиха от кметството на Белгород.

"Това е добър начин да ги предпазите от взривната вълна. Стъклата няма да се разбият на малки фрагменти", добави то, като сподели инфографика за това как най-добре да се приложи тиксото.

Град Белгород се намира на около 30 км от границата и многократно е бил обект на безразборни обстрели от страна на силите на Киев, както твърди Москва.

Предупреждението идва по-малко от седмица, след като властите съобщиха, че при украински обстрел в града са загинали 25 души, което е най-тежкото нападение срещу руски цивилни от началото на конфликта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
10
 
15
 
! Отговори
Бандеровците преди 5 месеца
стреляха по стадиона в Белгород и по площада с коледната елха с касетачни боеприпаси - убиха жени и деца. Измежду пострадалите няма нито един военен !!! Що за жалка и гнисссна твввар трябва да си за да си на страната на бандеровците !!!!!!!!!!!!!!
94
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Новото ПВО на Русия е тиксо, което значи, че ще ще попадне под санкции като продукт с двойно предназначение.
93
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До 92Руски дипломат разкри всички карти: Финландия е осъдена. Финландия подписа собствената си смъртна присъда)))Смъртна присъда щеше да е ако бяха останали неутрални.Прибалтика също е в НАТО и 20 години Просия не смее да я атакува, а сега още повече.
92
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Изолирбанд , пердета, щори , а най отвън кепенци! Лампите загасени!
91
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Айде пак промивки. Тиксо, разбира се, за да не хвърчат стъклата от прозорците. През 2СВ цяла София е била в лепенки по стъклата, и слава Богу! Бедните журналисти-преписвачи са последните, които могат да определят или поучат как Русия да си пази държавата и хората.
90
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
В Германия всяка седмица идват новини за затварянето на поредния завод.
89
1
 
4
 
! Отговори
Смел Гибсов преди 5 месеца
Тухли и вар най доброто тиксо ... от Баш майстора ;)
88
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Руски дипломат разкри всички карти: Финландия е осъдена. Финландия подписа собствената си смъртна присъда с отложена дата, като се присъедини към НАТО и допусна Пентагона до военните си бази. Така тя създаде заплаха за Русия и това е ясно за всеки честен наблюдател. Смъртната присъда за финландците(не всички от тях одобряват самоубийствените действия на Хелзинки и поради това някои не заслужават ужасен край, но, уви, всички са в една "лодка") беше авторитетно потвърдена в интервю за РИА Новости от постоянният представител на Русия към международните организации във Виена Михаил Улянов.
87
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Когато Русия реши проблема с Украйна, който не е създаден от нея, а се превърна в заплаха за Русия, Москва ще трябва да реши проблема със сигурността на северозападните си граници, където Финландия ще стане новата Украйна. Да оставя в нея пистолет, насочен към руското слепоочие, Москва няма право. А да преследва фанатичната част от 5,5-милионното население на страната из горите, забавлявайки циниците във Вашингтон и Лондон, е просто глупаво. Тази огромна територия просто ще се превърне в пепел.
86
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Българин, не се чуди. Русия има пълното право да вземе и една "буферна зона" до полската граница или до линията от 1997 г..
85
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
На мача от баскетболната Евролига между Цървена звезда и Партизан феновете разпънаха транспаранта "Белгород, ние сме с теб", с който искаха да подкрепят жителите на този руски град, който стана обект на интензивен обстрел от украинските нацисти на 30 декември.
84
8
 
8
 
! Отговори
Българин преди 5 месеца
Няма по-*** създания от урките. Проектът "украйна" е към своя край. Руската икономика и армия минаха на боен режим. Мислещите политици на запад (все още има такива), знаят че няма вече какво да се направи и все повече ще спират да хвърлят пари на вятъра. Сега въпросът е какво ще стане с тази територия и каква част ще влезе към Руската федерация. С тези действия да обстрелват руска територия, Русия ще има пълното право да вземе и една "буферна зона" от Харков.
83
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ужас, не само списъци на бежанците годни за фронта правят. В Германия вече има задържани с УКР - паспорти. Гледам видео и жената казва, че ще се опитат да бягат към Испания.
82
4
 
10
 
! Отговори
Германец преди 5 месеца
Аве, Боби, я като толкова разбираш ни разкажи колко време изкара безаналоговата антиартилерийска система Ястреб V оня ден на фронта. 6 часа имаше ли между новината на ria.ru, че излиза на линията на съприкосновение и видеото, къде пое два хаймърса? Бахви у клоуните :)
81
4
 
5
 
! Отговори
ъхъ преди 5 месеца
Пък Харкив щял да се връща в Русия и може пак да стане Харков. така смятали западни анализатори от институти за изследвания.
80
5
 
6
 
! Отговори
Ужас преди 5 месеца
В Германия и Полша по молба на украйнското посолство властите правят списъци на бежанците годни за фронта,явно скоро шеги депортират към касапницата.
79
5
 
10
 
! Отговори
Германец преди 5 месеца
"СКорея и Иран имат няколко любопитни технологии" -- мислех, че само мордор има безаналогови технологии...
78
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен 75 ПВО не е едно устройство. Това е система включваща различни оръжия включително , ракети , самоходни машини и радари и други
77
10
 
7
 
! Отговори
Боби преди 5 месеца
СКорея и Иран имат няколко любопитни технологии - първата е разбира се Шахеда/Герана изключително ефективно средство и безумно евтино. И сегашните Герани(според аналитици вече 4 поколение или модернизация) са доста по-интелигентни от старите - препрограмират се по време на полет. Иран има безумно евтини балистични ракети с обсег 300+км Не са кой знае какви но са безумно евтини и достатъчно точни. СКорея има 600мм РСЗО (защо 600мм ви го давам за домашно) обсег 500км!!! точност 3-5м
76
11
 
9
 
! Отговори
Да преди 5 месеца
Русия си знае работата и хунтата в Киев,ще си плати за всичко....