Литва: Ако Украйна не победи, това ще завърши зле за Европа

Това е войната на Европа, Русия може да не бъде спряна в Украйна
19 яну 2024 08:05, Елка Василева
503
Литва: Ако Украйна не победи, това ще завърши зле за Европа
Снимка: архив, БГНЕС

Ако Украйна не нанесе поражение на Русия, това ще завърши зле за Европа, заяви в Давос литовският външен министър Габриелюс Ландсбергис, цитиран от Франс прес.

Ръководителят на дипломацията на балтийската държава направи това изявление в кулоарите на Световния икономически форум в Давос, където войната в Украйна е водеща тема. Украинският президент Володимир Зеленски присъства лично за първи път от близо две години насам на срещата, опитвайки се да получи по-голяма подкрепа.

Още по темата
Ландсбергис заяви, че Европа "не е успяла да осъзнае реалността", че това, което се случва в Украйна, е "войната на Европа". Външният министър призова континента да направи повече, за да се подготви за евентуална бъдеща руска агресия срещу други европейски държави.

"Няма сценарий, при който, ако Украйна не победи, това да завърши добре за Европа", предупреди литовският министър, предупреждавайки, че "е възможно Русия да не бъде спряна в Украйна".

Един от начините Европа да направи повече, за да се защити, би бил да направи "съвместни покупки, бихме могли да си набавим нещата, от които се нуждаем, за да защитим Европа", добави външният министър.

 "Някои от нас може да са си мислили, че е работа на някой друг да го направи или да се справи с тежките задачи. Но това е войната на Европа", подчерта Ландсбергис. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


503
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
34
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Не мога да разбера извратеното мислене на русофилите. Защо винаги пращат тези които не са съгласни с тях да се бият на страната на Украйна? Нека те да вървят при путиновите главорези и хич да не се връщат в България!
16
4
 
17
 
! Отговори
до 7 преди 4 месеца
как е контраофанзивата, с'мешник хахахахахахаха
15
6
 
15
 
! Отговори
до 7 преди 4 месеца
как е контраофанзивата, *** хахахахахахаха
14
4
 
26
 
! Отговори
българина преди 4 месеца
а ако израел смачка палестинците, това добре ли е за европа? трите смешни американски подела, балтийските балхи, нямат нужда от правителство, посланика от Посолството е достатъчен.
13
5
 
33
 
! Отговори
Z преди 4 месеца
Когато Европа води война чрез проксито си Украйна е нормално да завърши зле. Русия няма да забрави жертвите, които е дала и ще трябва някой да плати цената на войната и агресивната политика срещу Москва. Много хора забравят, че Москва не вярва на сълзи и ще има хора, за които белене и слънчев бряг ще им се стори като зелено училище в сравнение с това какво ги чака
12
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ЕС и САЩ отрязаха Украйна с милиарди и оръжия ,ракаше стига лъжи какво щело да стане наивник
11
5
 
18
 
! Отговори
Аз съм германец преди 4 месеца
От стар нацистки род на картечари
10
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Една вэрхушка ще трябва да се обяснява на европейските граждани, защо е искала война
9
8
 
36
 
! Отговори
да да преди 4 месеца
Литва са си нАц,ита кво да каже тва брадато на,ци
8
6
 
34
 
! Отговори
Изклатен демократ преди 4 месеца
Как върви контранастъплението на зеленото шмъркало ?
7
10
 
46
 
! Отговори
Краси Петрофф преди 4 месеца
Май и на вас литовците ви се яде бой от мечката - как си представяте изобщо украйнините да победят Русия, която има ядрени оръжия ?!?!! Явно еврогеиската пеерастия се е вплела и във вашите мозъки, както и у нас !
6
42
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
И тези са сърбали попарата на ***. Кремълските фашисти няма да посмеят да посегнат на Литва, но Молдова ще го отнесе. И току виж цъфнали в задунайска България. Общата Мая ще ги посрещне с цветя и рози. И м*о*ча ще възстановят в кратки срокове!
5
39
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Добро утро русофили как сте почвайте с опорите тоалетната хартия бананите контранастъплението хутите иран хамас северна корея фалита на долара приятен и доходоносен ден
4
8
 
51
 
! Отговори
Бай Дрън преди 4 месеца
Не, ще завърши зле за вас, не за Европа. Ако Русия победи, в България има достатъчно умни хора, които в момента не са на власт и които ще дръпнат държавата ни напред, далеч от колонизаторското минало! Германия също ще си отдъхне и ще почне мирно икономическо сътрудничество с Русия. Проблемът е, че днешните сросаидски елити ще загинат. В Европа има достатъчно мислещи хора, за да не оставят държавите си да умрат.
3
8
 
50
 
! Отговори
масажиста преди 4 месеца
погледни го на снимката само тоа жендер Евро тротинетков капацитет с кеф да го омааш с дъската, ама таа с пероните по гърбо.
2
8
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ми тоя ако вярва какво плещи, защо не е в Украйна да воюва!?
1
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
чао чао