Русия бързо премахна цветята за Навални

Арестуваните хора са близо 100
17 фев 2024 14:42, Нели Христова
87
Русия бързо премахна цветята за Навални
Снимка: БГНЕС

В цяла Русия властите събират цветя и почит към Алексей Навални, за да гарантират, че няма публичен знак за степента на подкрепа за най-големия съперник на Владимир Путин.

В Москва видео показа нещо, което изглеждаше като мъже в тъмни горнища, с вдигнати качулки, които се придвижват, за да разчистят множеството почести, положени на Соловецкия камък, паметник на жертвите на политическите репресии по времето на Сталин.

Карамфилите и розите бяха натрупани високо върху и около камъка. Цветя се поямиха и на друг паметник в Санкт Петербург, където поток от поддръжници на Навални се отби, за да си спомни за него. Някои оставиха снимки на политика и малки бележки на протест и неподчинение.

Видеозаписът от Москва показа как полицията блокира достъпа до мястото, докато светилището е премахнато.

Имаше подобни съобщения от мемориали в цяла Русия.

Мъже в цивилни дрехи, отново с вдигнати качулки, също премахнаха почести, оставени на моста близо до Кремъл, където през февруари 2015 г. беше убит опозиционният политик Борис Немцов. Отново полицията стоеше отстрани и наблюдаваше, пишат от BBC

Властите не искат никакви фокусни точки за протест.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Русия се чисти от боклyка на запада! Ето това е заглавие дами и господа журналисти.
71
2
 
3
 
! Отговори
Тортата на варварите преди 2 месеца
Авторката на материала не е посмяла а напише, че тялото на Навални го няма, защото са го нарязали на торти и Путин сладко-сладко е похапвал от главата на покойника. Може би, защото началниците и са я подсетили, че хората не са забравили за нещо подобно, станало преди два месеца, само че не в Русия, а в София.
70
5
 
4
 
! Отговори
Без паника, моля ! преди 2 месеца
ТОВА Е ВЪРХЪТ НА АЙСБЕРГА ! ТИТАНИК БЕШЕ НЕПОТОПЯЕМ, НО ПОТЪНА ! РУСИЯ ИЗГЛЕЖДА ВЕЛИКА, НО Е ИЗГНИЛА ОТВЪТРЕ ! ЗАЩО АКО Е СТАБИЛНА, РУСКИТЕ МИЛИАРДЕРИ ИЗНЕСОХА НАД 2 ТРИЛИОНА ДОЛАРА ПО ЦЯЛ СВЯТ ??? АааааХа ??? ДОБЪР ВЪПРОС, НАЛИ ??? ЗАЩОТО ВСЕКИ МОМЕНТ РУСИЯ ЩЕ ПРОПАДНЕ В МЕЖДУОСОБИЦИ ЗА ВЛАСТ И ПАРИ И КОЙТО ИМА ПАРИ В РУСИЯ ПЪРВО ЩЕ ЗАГУБИ ЖИВОТА СИ !!! ЧЕТЕТЕ ИСТОРИЯ, МОМЧЕТА И МОМИЧЕТА !!!
69
4
 
9
 
! Отговори
всяко цвете е НОЖ преди 2 месеца
В ГЪРБА НА кремълскитеДЕБИЛИ ! 2024 КРАЙ НА РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ !
68
3
 
7
 
! Отговори
Байой преди 2 месеца
Маните го навални , нема труп и никой не знае жив ли е умрял ли е . Защо не пишете , че Адеевка падна украинците бягат в отстъпление и нямат боеприпаси за артилерията и до края на март, няма да има отговор дали сащ ще одобрят бюджета за помощ на украйна.
67
6
 
4
 
! Отговори
всяко цвете е НОЖ преди 2 месеца
В ГЪРБА НА кремълскитеДЕБИЛИ ! 2024 КРАЙ НА РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ !
66
7
 
4
 
! Отговори
всяко цвете е НОЖ преди 2 месеца
В ГЪРБА НА кремълскитеДЕБИЛИ ! 2024 КРАЙ НА РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ !
65
5
 
9
 
! Отговори
декстър преди 2 месеца
Те убиват всяка минута, та цветята няма да махнат. В Украйна що народ избиха, на невинни деца посягат, та едните цветя. Днес обаче чета, че Путин във всичко бил прав - това го пишат наши умници... В жестоко време живеем.
64
8
 
5
 
! Отговори
16.02.Св.Ал.Навални преди 2 месеца
16.02. Св.Алексей Навални ! КРЕМЪЛСКИТЕ ЖАБИ НЕ ТЪРПЯТ ЛЕБЕД В БЛАТОТО ! СЪС ВСИЧКАТА сиПРОСТОТИЯ КремълскитеТЪПАЦИ СЪЗДАДОХА НОВ ХРИСТИЯНСКИ СВЕТИЯ Св. Алексей Навални !
63
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
УБИЙЦИ ! ПУТИН Е УБИЕЦ ! НАВАЛНИ Е УБИТ ОТ ПУТИН! СРАМ И ПОЗОР ДА МАХАТ ЦВЕТЯТА В ПАМЕТ НА НАВАЛНИ НИЩО ЧОВЕШКО НЯМА В ТОЯ И ТЕЯ ОКОЛО НЕГО ! ЗАЩО НЕ ГО СВАЛЯТ ОТ ВЛАСТ СЪДЯТ И ЗАТВОРЯТ ДО ЖИВОТ ТОЙ Е УБИЕЦ! БОГ ВИЖДА ВСИЧКО! БОГ НЕ СЪДИ НИКОЙ ! НО ДУШАТА СЕ СЪДИ ЗА ТОВА КОЕТО Е НАПРАВИЛА В ЗЕМНОТО СИ ПРЕВЪПЛЪЩЕНИЕ И ОТ ТОВА ЗАВИСИ ЖИВОТЪТ Й В РАЗУМНИЯ СВЯТ И СЛЕДВАЩИЯТ И ЖИВОТ ИНКАРНАЦИ НАВАЛНИ Е ГЕРОЙ ! НАВАЛНИ Е СВОБОДА !
62
6
 
8
 
! Отговори
Кремълските жаби преди 2 месеца
НЕ ТЪРПЯТ ЛЕБЕД В БЛАТОТО
61
8
 
3
 
! Отговори
ВВ Путин : преди 2 месеца
Ейййййййй , никога няма да се научат нашите гавази какво да правят . Минете светкавично по райони в магазините за цветя , забранете продажбата вместо да бягате и да ги събирате по площадите . Ха-ха-ха
60
7
 
16
 
! Отговори
Кремъл се страхува преди 2 месеца
ЦЯЛ СВЯТ ГИ НЕНАВИЖДА, ВКЛЮЧИТЕЛНО ОБРАЗОВАНИТЕ РУСНАЦИ ! 2024 Е ГОДИНАТА НА РАЗПАДА НА РФ ! ПЪРВИ ЩЕ СЕ ОТЦЕПИ ПЕТЕРБУРГ И ЩЕ СЕ ПРИСЪЕДИНИ КЪМ ЕВРОПА ! СИЛИКОНОВИЯТ СУРАТ ? ГОРЕЩИЧКО МУ Е ! ПАРИ ПОД КРАЧЕНЦАТА МУ ! ОРЪЖИЕТО ОТ НАТО НАВЛИЗА В УКРАЙНА И НЕЗАВИСИМО ОТ МАРТЕНСКАТА ИЗБИРАТЕЛНА КОМЕДИЯ В РУСИЯ, УКРАЙНА ЗАПОЧВА КОНТРАНАСТЪПЛЕНИЕ И КРИМ Е ПРЪВ !
59
11
 
11
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 2 месеца
До Анонимен 65: Ето това е русофобската пропаганда. Точен пример. А ако говорим за воени престъпления, САЩ е на първо място. Нещо неясно?
58
9
 
8
 
! Отговори
емо преди 2 месеца
поредвната дезинформация за русия от русофобката христова
57
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Русия е място на най-репресивните режими и най-голямото човешко падение - пълно обезправяване, масово унищожение чрез мъчения, убийства, гладомор, докарвал народа до човекоядство.
56
12
 
13
 
! Отговори
Какво следва преди 2 месеца
Не е изключено и ЦРУ или МИ6 да са намесени в смъртта на Навални. След интервюто на Такер Карлсън с Путин имаше голям интерес към него и положителни отзиви. Това беше проблем за русофобската пропаганда. Трябваше бързо да се спретне нещо срещу Путин. И Навални (който си беше в затвора и не пречеше на Путин с нищо) се оказа удобна жертва.
55
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Същото трябва да стане и в България. Когато дойде деня в който копейкин ще хвърли топа, както всеки човек на този свят, да не се разрешат никакви цветя....
54
7
 
12
 
! Отговори
Шшш преди 2 месеца
Цветя може само са сатанинската мумия на Ленин просната в центъра на Масква.
53
10
 
13
 
! Отговори
Путин преди 2 месеца
Е Антихриста