Кремъл дава тялото на Навални на майка му, ако няма публичност на погребението

Тя трябвало да реши само за три часа
129
Кремъл дава тялото на Навални на майка му, ако няма публичност на погребението
Снимка: БГНЕС

Говорителката на покойния Алексей Навални днес заяви, че руските власти са казали на неговата майка, че той ще бъде погребан в наказателната колония, където почина, ако тя не се съгласи в рамките на три часа да го погребе без публично сбогуване, предаде БТА като се позова на Ройтерс.

Навални, най-известният политически опонент на президента Владимир Путин, почина внезапно преди седмица в арктическата наказателна колония, където излежаваше присъди от общо над 30 години.

Негова 69-годишна майка Людмила Навална от няколко дни настоява властите да й предадат тялото му, за да бъде погребано по начин, който ще позволи на семейството, негови приятели и поддръжници да се сбогуват с него.
"Преди час следовател се обади на майката на Алексей и й даде ултиматум. Или тя се съгласява в рамките на три часа на тайно погребение без публично сбогуване, или Алексей ще бъде погребан в наказателната колония", написа говорителката на Навални Кира Ярмиш в социалната мрежа "Екс".

Ярмиш заяви, че майката на Навални отказва и продължава да настоява да й бъде предадено тялото му.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още по темата: навални
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ГОСПОД ВЗРИВЯВА БАЛИСТИЧНИТЕ РАКЕТИ ПРИ ИЗСТРЕЛВАНЕТО ИМ ! ГОСПОД ВЗРИВИ САТАНА КОГАТО КРЕМЪЛ СЕ ОПИТА ДА Я ИЗПРАТИ В КИЕВ ПО ВРЕМЕ НА ПОСЕЩЕНИЕТО НА БАЙДЪН ! ГОСПОД ВЗРИВИ ПРЕДИ НЯКОЛКО ДНИ АМЕРИКАНСКА БАЛИСТИЧНА РАКЕТА ИЗСТРЕЛЯНА ОТ АМЕРИКАНСКА ПОДВОДНИЦА КЪМ БЛИЗКИЯ ИЗТОК ! И ОЩЕ ДЕСЕТКИ ДРУГИ СЛУЧАИ, ПАЗЕНИ В ТАЙНА, ЗА ДА ПЛАШАТ СВЕТА С ЯДРЕНО УНИЩОЖЕНИЕ ! НЯМА ДА ИМА ЯДРЕНА ВОЙНА ! А ЯДРЕНИТЕ БОМБИ ДА СИ ГИ ЗАВРАТвЗАДНИЦИТЕ !
95
3
 
6
 
! Отговори
Samo minavam преди 2 месеца
Руснаците и в частност, Жужето, прекрати ха всякакви граници. Няма нищо нормално в Кремъл и мисленето им, е извратено. Майката е нещо свято.
94
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Мъртвите противници на руския фашизъм са по страшни от живите. Трепери джудже, краят ти наближава.
93
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Диктатора Путин се е нас,рал от страх. Шубе го е от Навални , даже след като го е убил. Ботоксираното джудже Вова скоро го чака бункер.
92
3
 
0
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 месеца
Обаче когато е бил в Русия и Крим стана руски е приветствал това завладяване. Така че и той е бил политик - фурнаджийска лопата. Путин е планирал да го замени за някакъв руски бандит, затворен на Запад. За какво е бил затворен - нямам информация.
91
5
 
0
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 месеца
Попрочетох нещо за Навални. През 2014 се кандидатирал за кмет на Москва. Взел 25% от гласовете. След това с брат си направили фирма за товарни превози. Нищо не превозили, оказало се, че просто перат пари. Прокуратурата ги разкрила и обвинила. Тогава той просто избягал в Германия със семейството си. Сега защо е взел решение през 2018 да се връща в Русия - това не го разбирам, ясно му е било, че ще го осъдят и затворят. Докато е бил в Германия, се обявил срещу присъединяването на Крим към Русия.
90
2
 
7
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 2 месеца
СТРАХ ТРЕСЕ ДЖУДЖЕТО, ДОРИ ОТ МЪРТВИЯ НАВАЛНИ....ХАХАХАААА
89
2
 
6
 
! Отговори
Дядя Слон преди 2 месеца
Навални и след смърта си е опасен за Путин и олигарсите му.Панически се боят.
88
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Навални от 2022 г официално е признат за террорист и екстремист, по закон ако умират в затвора телата им не се дават на роднини за погребение и се погребват служебно.Така че обещавайки да дадат тялото му на майка те всъщност правят услуга на нея, като в замяна искат погребението да стане без голямо количество народ, каквото е изискване според правилата. Д ъ р та та к : р в а почна да вие пак така че рискува изобщо да не го види.Иска по закон- ще го погребат по закон, като террорист
87
3
 
11
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 месеца
И Гестапо не са били толкова брутални както путиновите тайни служби
86
2
 
11
 
! Отговори
До 87 преди 2 месеца
До Рашист"Навални беше готов да се кооперира даже с руските неонацисти" Брей, ти чуваш ли се какво говориш?! Какви неонацисти в Русия??? Според късият диктатор такива има само в Украйна, на Запад. Както и гейове няма, нищо че Филя Киркоров наскоро публично призна за любовта си към същия пол. Всичко там е лъжа, измама и пропаганда.
85
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Думите на Джо Байдън за Путин SOB са били прекалено ласкателни....
84
7
 
2
 
! Отговори
bl преди 2 месеца
Ееех, казвах ви аз да не бутаме нашия мавзолей че все ще потрябва! Сега ако още стоеше можехме да кандидатстваме поне временно да изложим Навални там.
83
13
 
2
 
! Отговори
Рашист преди 2 месеца
Навални беше готов да се кооперира даже с руските неонацисти, само и само да докопа кокала на властта.
82
2
 
9
 
! Отговори
Алооо преди 2 месеца
В русия жените имат по -голямя смелост от мъжете.
81
2
 
12
 
! Отговори
Мария преди 2 месеца
Самозабравили се негодници! Срам!
80
7
 
2
 
! Отговори
Аха преди 2 месеца
До АнонимеН:"ДАНО ЗАМИНЕШ И ТИ МНОГО СКОРО В ГРОБА ПУТИНИСТЕ ПРОКЛЕТ"-----Само след вас, сър!
79
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ако дадат тялото - ще се направи независима международна Химическа експертиза и ще се установят следи от Новичок, с кайто са го убили.
78
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ФСБ ИСКА ДА ПРИКРИЯТ ОТРАВЯНЕТО С НОВИЧОК, ПОВТОРНО. ЗАЩОТО ТО Е ПОДПИСА НА ФСБ.
77
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Русофили, съгласете се, че постъпката на руските власти спрямо майката на Навални е гнусна и отвратителна. Оставете политиката настрана и се поставете на нейно място. В такава държава ли искате да живеете? Това ли са вашите идеали? "Мъртвият не ни е враг", както е написал великият Димчо Дебелянов.