Еманюел Макрон: Не е изключено да изпратим сухопътни войски в Украйна

Разгромът на Русия е задължителен за сигурността и стабилността в Европа, каза той
27 фев 2024 06:00, Анисия Иванова
865
Еманюел Макрон: Не е изключено да изпратим сухопътни войски в Украйна
Снимка: БГНЕС/EPA

Френският президент Еманюел Макрон заяви вчера, че изпращането на западни сухопътни войски в Украйна не бива да се изключва в бъдеще, но че на този етап "няма консенсус" за подобно решение, предаде Франс прес.

"Днес няма консенсус за изпращане на сухопътни войски по официален, приет и одобрен начин. В дългосрочен план обаче нищо не бива да се изключва. Ще направим всичко необходимо, за да гарантираме, че Русия няма да може да спечели тази война", обясни френският президент в края на международна конференция в подкрепа на Украйна в Париж.

Той добави, че ще бъде създадена нова коалиция, която да снабдява Украйна с ракети и боеприпаси с по-дълъг обсег, предаде АФП.

В речта си след домакинството на срещата Макрон обрисува доста мрачна картина, тъй като Русия успява да постига успехи на бойното поле."Убедени сме, че разгромът на Русия е задължителен за сигурността и стабилността в Европа", каза той.

Според него Русия показва "по-агресивно отношение не само в Украйна, но и като цяло".

Френският президент не пожела да каже повече за позицията на Франция по въпроса за сухопътните войски, позовавайки се на "стратегическа двусмисленост, която приема".

"Определено не съм казвал, че Франция не подкрепя това", посочи той. "Няма да допринасям за двусмислието на днешните дебати, като назовавам имена. Казвам, че това беше споменато сред вариантите", добави Макрон, съобщава БТА.

Този вариант никога досега не е бил споменаван от Франция. "Много от хората, които днес казват "никога, никога", бяха същите, които преди две години казваха "никога танкове, никога самолети, никога ракети с далечен обсег", заяви Макрон и допълни: "Нека бъдем достатъчно смирени, за да признаем, че често сме закъснявали с шест до дванадесет месеца. Това беше целта на днешната дискусия: всичко е възможно, ако е полезно за постигането на нашата цел".

Въпреки това френският президент припомни на съюзниците си в Украйна, че те "не са във война с руския народ", а че "просто не искат да позволят на Русия да победи в Украйна".

Той изброи пет "насоки за действие", по които има консенсус: киберзащита; съвместно производство на въоръжение и боеприпаси в Украйна; защита на държави, пряко застрашени от инвазията в Украйна, като Молдова; "възможност за подкрепа на Украйна на границата ѝ с Беларус с невоенни сили" и операции по разминиране.

"Убедени сме, че поражението на Русия е от съществено значение за сигурността и стабилността в Европа", добави френският президент след дългата конференция в Елисейския дворец, която започна вчера късно следобед и приключи късно снощи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


865
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
649
23
 
4
 
! Отговори
Груйо Михалов преди 3 месеца
Победата е възможна само чрез тотална финансова и социална изолация над Русия след 10 години руснаците сами ще се демократизират. Военно решение без армагедон няма как да има...
648
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В "малкото" сражение при Бородино, край Москва Френската и Руската армии губят по 40 000 души - една трета от техния състав. Едно от най-кървавите сражения. Не знам дали Макрон е подготвен достатъчно за това Тактиката и на двете армии е била да разчитат силно на артилерията
647
4
 
22
 
! Отговори
Реалността преди 3 месеца
Разгром на Русия ? При разгром ще полетят хиляди ядрени оръжия към Европа оцелелите ще се бият с коловое и камъни и ще ядат плъхове за вечеря...
646
2
 
24
 
! Отговори
Психодиспансера преди 3 месеца
Всеки, който зове за тотална победа чрез война над диктатор с 5000 ядрени оръжия е за психиятрията. Нали не се съмнявате ,че Путин ще натисне копчето когато Москва е обкръжена и командосите на НАТО на под стената на Кремъл ? Наполенон и Адолф си беха чисто лудимежду другото....
645
2
 
21
 
! Отговори
Да би седял мирен преди 3 месеца
Макрон хубаво водеше умерена политика спрямо русите у предните години, хем гъвкава и НЕподканяща руските мераци (пак) да влизат в Париж..... А сега е на път да оплеска всичко това ((
644
2
 
18
 
! Отговори
Случайно прочел преди 3 месеца
Колко французи са необходими за защитата на Париж!? На този въпрос още не може да се отговори! Но ако Хитлер е влязъл без един изстрел и не е бутнал нищо,то сега вече няма да се размине!
643
1
 
20
 
! Отговори
Бай Кор преди 3 месеца
Само да кажа, че един приятел ми спомена : Денков, ако си направил някаква спогодба с Макрон и Зеленски, наши момчета да пратиш на война, да умират за кефа на някой, който не можа да си направи сметка на кого се ежи, пръв ще си на....сещай се на какво. Просто, да си знаеш де ! Приятел ми го сподели !
642
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Европейската армия, с която Наполеон през 1812г. минава р. Неман на път за Москва е била 600,000 души. На обратния път, след 6 месеца, р. Неман минават 75,000 души от същата армия (80,000 Австрия+Прусия минават на страната на Русия). Не защото Русия е супер и руснаците са върха. Просто да се победи Русия е непосилно. А опитите показват глупост, наивност и безотговорност към всички нас, европейското население.
641
0
 
13
 
! Отговори
маалатъ преди 3 месеца
Чували сте за войни, глаедали сте войни по ТВ и Интернет (особено видеота по социалните мрежи) НО, не сте Преживяли Война и дано никога не ви се наложи!!! Съвремените високи цифрови технололи с елементи на ИИ (Сетоцентрична война) могат да доведат войната при вас само за броени минути - ракети с технология стелтс и 400 кг взривно вещество, а може и с ядрена бойна глава. и тогава цялото ви Мировозрение се преобръща за секунди на 180 градуса!
640
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Какво има в Украйна, та не пускате кокала? То е ясно, че сте дали пари, това само ви държи будни
639
1
 
14
 
! Отговори
Маските паднаха преди 3 месеца
Свобода на мисълта, демокрация, сила на правото. Клишета. Изтъркани. Празни. Лъжи за наивници. На практика всичко опира до силата. Ако някой няма сила го поробват или унищожават. Това е жестоката реалност.
638
0
 
17
 
! Отговори
Пари,пари,пари преди 3 месеца
Франция загуби африканските си колонии заради руснаците и сега иска други да водят война за французите за да си върнеат колониите и десетките милярди $ годишно с кръвта на Натовски войници...
637
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Макрон ще го направят четириполов руснаците..
636
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Откровение 19:19 И видях звяра и земните царе и войските им събрани да воюват против яздещия на коня и против Неговото войнство.
635
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
...да пожелаем успех на Tръмп и Путин, да настане най- после мир по света...
634
0
 
12
 
! Отговори
@# преди 3 месеца
Ша изпратиш дъртата си спагета да забавлявасмахнатите укропитеци.
633
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Премьер Словакии Фицо заявил, что вс оружие мира не поможет Украине победит
632
0
 
20
 
! Отговори
Нане Вуте преди 3 месеца
И макарона изперка тотално !!
631
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Искахте да превърнете Велика Русия в Ирак,Либия,Сирия,само че руснаците са друга бира.
630
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Така или иначе ако Макрон прати войска в Украйна , веднага след това един кроасан в Приж ще се продава за 3 рубли