Путин увери, че руските войници в Украйна ще победят и няма да отстъпят

Руският президент намекна и за по-високи данъци за богатите хора и компании
29 фев 2024 17:00, Елка Василева
413
Путин увери, че руските войници в Украйна ще победят и няма да отстъпят
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин увери, че неговите войници на фронтовата линия в Украйна ще победят и няма да се оттеглят след повече от две години война, предаде Франс прес.

Още по темата
"Постоянно се срещам с участници в специалната военна операция. Това са както кадрови военни, така и доброволци, хора с професии в служба на гражданското общество, които са били мобилизирани за военна служба. Всички те с оръжие в ръце се изправиха в защита на родината. Знаете ли, гледам тези мъжествени хора, понякога съвсем млади момчета, и без всякакво преувеличение мога да кажа, че сърцето ми се изпълва с гордост за тези наши сънародници, за нашия народ и за всеки един отделен човек. Такива хора несъмнено няма да отстъпят, няма да се изложат и няма да ни предадат", каза руският президент в края на годишното си обръщение към Федералното събрание, цитиран от ТАСС.

На героите в така наречената от Москва специална военна операция, които вече са проявили качествата си в тила и в зоната на бойните действия, може да бъде поверена в бъдеще Русия, и именно те трябва да заемат водещи позиции в ръководството на региони, предприятия и проекти, добави Путин.

"Те (героите) трябва да заемат водещи позиции в системата за образование и възпитание на младежта, и в обществените сдружения, държавните компании, бизнеса, държавното и общинското управление, да оглавяват региони, предприятия, а в крайна сметка и най-големите руски проекти", посочи руският президент.

Путин отбеляза, че "истинските герои и патриоти в обикновения живот често са скромни и сдържани". "Те не парадират със своите успехи, не произнасят гръмки лозунги и думи. В критични моменти от историята обаче именно такива хора излизат на преден план, поемат отговорността. На такива хора, които мислят за страната си, живеят с нейната съдба, може в бъдеще да поверим Русия", каза руският лидер.

Путин намекна и за по-високи данъци за богатите хора и компании, като заяви, че е необходимо справедливо разпределение на данъчната тежест, призовавайки също така руските бизнесмени да инвестират в Русия, посочва Ройтерс.

"Предлагам да помислим за подходи за модернизиране на нашата данъчната система, за по-справедливо разпределение на данъчната тежест към тези, които имат по-високи лични и корпоративни доходи", каза руският президент.

"И обратното, необходимо е намаляване на данъчната тежест върху семействата чрез данъчни облекчения, а също така да се стимулират предприятията, които инвестират средства в развитието, в изграждането на инфраструктура и социални проекти", добави той.

Путин нареди на правителството и на Държавната дума да представят конкретни предложения в близко бъдеще.

Активите и правата на собственост на бизнесмените, които инвестират в Русия, трябва да бъдат защитени, каза руският президент и допълни, че данъците за малкия и средния бизнес в страната трябва да бъдат намалени.
(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


413
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Никакви пари и никакви оръжия могат да помогнат, ако Русия започне да удря по укротерористите както Израел в Газа, Русия ще бъде в Киев не за 3 дни, а за 3 часа. В момента тази измислена държавичка, която вече остава без население, съществува единствено благодарение на милостта и благородството на Русия и на Владимир Путин.
23
12
 
4
 
! Отговори
ЮЛИЯ преди 3 месеца
КАКТО ИСКА ДИКТАТОРА ПУТИН Е ТОТАЛНО БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ И СЪДБАТА МУ ЩЕ СЕ РЕШИ НА ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ В ФАЩ !
22
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В Русия няма никакви помощи и субсидии за фермерите. Фермерите се конкурират свободно на пазара. Супермаркетите в Русия са пълни с изобилие от стоки местно производство на конкурентни цени.
21
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ТАКА НАРЕЧЕНИЯТ ЗАПАД ВЪЗПРЕПЯТСТВА РАЗВИТИЕТО НА РУСИЯ КАТО Я ТЛАСНА ВЪВ ВОЙНА С УКРАЙНА- РЕЧЕ ДУЧЕ- ХА ТАКА СЕГА РАЗБРАХМЕ ЧЕ ЗАПАДЪТ Е НАПРАВИЛ РУШИСТАН ФАШИСТКИ!
20
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Европа е бедна като мишка. Няма нищо. Само за 3 дни да се нарушат веригите на доставките и няма да има какво да ядат. Ще почнат да се избиват на улицата за хляб. А Русия е богата. Русия има всичко, и енергии, и суровини, и всякакви метали и минерали, и плодородни земи, и води, и гори, и необятни територии.
19
2
 
2
 
! Отговори
Чуперков преди 3 месеца
До Анонимен 24, тавариш ти като щраус си заравяй главата в диpника,че нищо не се случва на руснята, така правят и разни полковници дет се имат за вялики и строяват войниците за некви церемонии, обаче чичо хаймерс не спи и ги полага. За седмица 4 такива случая, като последния е от Еленово, където командир на бригада е ранен, а заместника е товар 200.
18
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Краят идва , не знам защо Запада реве , след като САЩ си казаха думата !НЯМА ПОДКРЕПА ЗА УКРАЙНА -МАЙНА !
17
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ахам, като Ленин от хотела в Цюрих... А защо не отиде той на в окопа, да види как е?
16
10
 
1
 
! Отговори
Хм преди 3 месеца
Всъщност има един вариант Русия да загуби-ако Путин е манджурски кандидат. Все пак е евреин, а на евреите не може да се има доверие. Това е малко вероятно, но не може да се изключи напълно.
15
12
 
4
 
! Отговори
Чуперков преди 3 месеца
Пилотчетата на Су34 дали споделят този оптимизъм? Само от днес три парчета са ощелкани.
14
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
АМА НАЛИ ТЕ ОТИДОХА ТАМ ДА НАТИФИЦИРАТ ЗА КАКВА ПОБЕДА ГОВОРИ ТОЯ ИЗВЕТРЕЛИЯ?
13
1
 
9
 
! Отговори
Да преди 3 месеца
Прав е....
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До ЮЛИЯ.... ''АКО'' !Защо не се захванете с прекръстването на улиците , и по колибите на страната , не само в градовете и селата !?
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Умбертов 10. Добре бе фантазьор. Ай успокой са сега.
10
5
 
3
 
! Отговори
ЮЛИЯ преди 3 месеца
До Анонимен8/ Я НЕ ЗАНИМАВАЙ ТИ ЮЛИЯ С НЕЗНАЧИТЕЛНИ ВЪПРОСИ!
9
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Слава България ! Слава Русия! Да живее Освободителката ни от турско робство! В момента в България ни управляват национални предатели и родоотстъпници !
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 8. Тоз е АнонимеН бе абсолютно същите глупости бълва. Може да е решил да сменя пола де да го знам и елгебетерясника.
7
12
 
8
 
! Отговори
Умбертов преди 3 месеца
Пораснаха им ушите на таваришите след като превзеха няколко села благодарение изключително на благоволението от тръмп да блокира военната помощ. Вече празнуват пабедата, обаче утре пак ше нахлупят ниско yшанките като затихне сегашния порив и на преден план се очертае новата операция хаймарс на всу.
6
15
 
4
 
! Отговори
ЮЛИЯ преди 3 месеца
АКО ДЖО БАЙДЪН СПЕЧЕЛИ ИЗБОРИТЕ В ФАЩ ЗА ЧЕРВЕНАТА АРМИЯ ЩЕ ИМА ПО 300 000 СНАРЯДА ПО ГЛАВИТЕ ИМ И ЩЕ РАЗБЕРАТ КАКВО СЕ НАРИЧА ТЕЖКИ ВРЕМЕНА :D
5
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До ЮЛИЯ...Юлке , гледам и чета че си мноО отворена , та да попитам :Кога ще свършите с ислямизирането на Европа ?